Site με χαρακτηριστικά πολλών μοντέλων μαζί

leas

Senior Member
5 August 2009
362
Υπάρχει site που να μπορείς να συγκρίνεις πολλές LCD/LED/Plasma TVs για να μπορείς να αποφασίσεις τι θα πάρεις; Το Skroutz έχει πολύ λίγες επιλογές.

Θα ήθελα να ψάξω για TV 40-42" που να μπορώ να τη χρησιμοποιώ κυρίως για FHD ταινίες μέσω USB εξωτερικού δίσκου, χρήση σαν μεγάλη οθόνη υπολογιστή για το laptop μου μέσω καλωδίου HDMI (ή ασύρματα αν γίνεται), σύνδεση με router για Internet και για σύνδεση στον υπολογιστή του σπιτιού είτε ασύρματα είτε ενσύρματα.

Βασικό να έχει καλό contrast για να μπορείς να δουλέψεις με PC από μια απόσταση μέχρι 2,5 μέτρα χωρίς να στραβώνεσαι και χωρίς να σε κουράζει. (Ενδιαφέρομαι να μπορώ να διαβάζω PDF αρχεία με άνεση)

Τέλος, καλή οικονομία στο ρεύμα (Ενεργειακής κλάσης A+)

Και τιμή μέχρι 850 ευρώ (τόσο είχα αγοράσει το 2003 την Matchline 29" :-) )

Περιμένω προτάσεις αν δεν υπάρχει αντίστοιχο site.

ΥΓ: Ψηφιακά κανάλια λίγο με ενδιαφέρει. Είναι αυτονόητο ότι θα τα παίζει.

Last edited:
Εχεις δει σε καμια τηλεοραση σημανση ενεργειακης κλασης?

Ειναι κατι το οποιο θα συμβει μελλοντικα...

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/e2e950e2-7507-45b7-a900-e51939438560

Αφου σε ενδιαφερει να δουλευεις στα 2.5 μετρα πρεπει υποχρεωτικα για εμενα να πας σε 46-47" τουλαχιστον.

Για μικροτερη καταναλωση ρευματος επισης και χρηση ως μονιτορ πας σε LCD (LED η κλασσικη).

Κοντα στα λεφτα που ψαχνεις θα σου προτεινα αυτην...

http://www.skroutz.gr/s/265100/LG-47LE5300-47".html

Eνω πολυ καλη εικονα και αρκετα υψηλο contrast για την τεχνολογια LCD εχει και αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/264716/Samsung-LE46C650-46''.html

Εχεις δίκιο με τις τηλεοράσεις δεν πάει ακόμη η ενεργειακή κλάση. Εννοούσα να είναι φιλική προς το περιβάλλον και φυσικά να μην έχει κατανάλωση.

Οι δυο που προτείνεις είναι πολύ καλές αν και λίγο μεγαλύτερες από τη διάσταση που ψάχνω. Εχω μια 42" στο γραφείο Toshiba Regza 3 ετών περίπου. Θα τη συνδέσω στο laptop με HDMI να δω πώς είναι να δουλεύεις από 2,5 μέτρα.

Όσο αφορά τις δυο επιλογές θα προτιμήσω την LG αν και θέλω να αποφύγω LG λόγω κακού ονόματος και προβλημάτων που βγάζουν. Εχω και monitor LCD LG 24" και έχει περίεργα προβλήματα. Οπως ότι πρέπει μερικές φορές να το βγάζω από την πρίζα και να το ξαναβάζω για να ανοίξει. Αυτό γίνεται μερικές φορές στην εκίνηση των Windows. Το άλλαξα εφόσον ήταν στην εγγύηση, άλλαξα και την κάρτα οθόνης αλλά το πρόβλημα το ίδιο!

Τέλος πάντων. Από τις δυο επιλογές θα προτιμήσω την LG γιατί έχει 95 W μέγιστη κατανάλωση έναντι της Samsung με 150W. Η Philips Matchline που έχω τώρα έχει μέγιστη κατανάλωση 142 W. Δε θέλω τηλεόραση που να καίει περισσότερο από την παλιά.

Συνεχίζω το ψάξιμο όμως.

Τελικά έχεις λίγο δίκιο όσο αφορά το μέγεθος. Σύνδεσα laptop με HDMI σε 42" Toshiba Regza και κάθησα σε απόσταση 2.5 μέτρων να δω αν μπορώ να διαβάσω PDF και να έχω και στο πλάι ανοιχτό ένα περιβάλλον προγραμματισμού σε Visual Basic. Το PDF στο 100% διαβάζεται αλλά με μικρή δυσκολία. Μπορείς να το κάνεις zoom και να το διαβάσεις καλύτερα. Το περιβάλλον εργασίας είναι πιο δυσδιάκριτο αλλά βλέπεται. Ισως είναι καλύτερα στις 46-47" που προτείνεις αν και θα είναι πολύ μεγάλη για το χώρο που θα τοποθετηθεί.

Last edited:
Θέλω να προσθέσω και το εξής. Σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν LED/LCD τηλεόραση και σαν μόνιτορ δεν παίζει ρόλο τόσο η μεγάλη διάσταση για να μπορείς να δουλεύεις από κάποια απόσταση. Από τη στιγμή που όλα τα προγράμματα μπορείς να κάνεις ζουμ με το Ctrl+ δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε λύση πολύ μεγάλης τηλεόρασης. Ούτε βέβαια και πολύ μικρής.

Oι 46"-47" δεν ειναι "μεγαλη τηλεοραση" οπως αναφερεις.

Πλεον μιλαμε απλα για τον μεσο ορο απο αποψη μεγεθους για συνειδητοποιημενους καταναλωτες που θελουν να βλεπουν και ΗD.

Για χρηση ως μονιτορ δεν νομιζω οτι αξιζει να πας πιο κατω στα 2.5 μετρα γιατι το μονο που θα καταφερεις ειναι να κουρασεις τα ματια σου.

Καλή λύση είναι η 46άρα αλλά δεν θέλω να κυριαρχεί στο χώρο μόνο η τηλεόραση. Θα μου πεις και η 42άρα μεγάλη διαφορά δεν έχει. Ε! Τέλος πάντων. Θα κοιτάξω να μετρήσω και θα αποφασίσω. Πάντως με προσεχτικότερο έλεγχο στα χαρακτηριστικά της Samsung έχει χαμηλότερη κατανάλωση από την LG και πολύ περισσότερες υποδοχές από την LG. Οπότε είναι σίγουρα προτιμωμενη αν και πάει 110 ευρώ πάνω από τον προϋπολογισμό μου

Εχεις υπόψην σου για Toshiba Regza και Sharp Acquos; Μήπως να κοιτάξω και προς σε αυτά τα μοντέλα;

Γενικα Toshiba και Sharp ειναι μαρκες δευτερο-τριτες στην Ελληνικη αγορα. Και να δω καμια σε κανενα καταστημα σπανια ασχολουμαι να προσεξω αν δειχνουν καλα η οχι.

Σωστός. Κι εγώ θα προτιμήσω Samsung ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που μου έκανε το 24άρι LG monitor :a0210: