ΣΚΑΙ και ποιότητα εικόνας

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Τον τελευτέο καιρό έχω παρατηρήσει ότι η ποιοτητα του σήματος του ΣΚΑΙ δεν είναι όπως πιο παλιά, βλέπω έντονο "πιξέλιασμα".
Χθες το βράδυ ειδικά που έδειχνε basket ήταν πολυ εμφανές. Από τη NOVA ok, σχεδόν όλα τα κανάλια έτσι είναι, αλλά το βλέπω και όταν το πιάνω αναλογικα. Πρόβλημα λήψης παντως δεν είναι, έχω τέλειο σήμα χωρίς είδωλα, χιόνια ή παρεμβολες.
Το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος ? ή κάνουν πουλάκια τα ματάκια μου ?? :blink::blink::blink:

δεν κανουν πουλακια τα ματια σου ετσι ειναι.Θολη εικονα(σε σχεση με τα αλλα καναλια)και πιξελοποιηση στη κινηση.Μαλλον φταιει το τεχνασμα που κανουν,μεγενθυνουν την εικονα 4\3 και στη συνεχεια την πετσοκοβουν πανω κατω,για να ταιριαζει σε 16\9

βασικά παίρνει κάποια εκπομπή σε 4:3 και την κόβει πάνω κάτω , με τεράστια απώλεια πληροφορίας , και φυσικά μεγαλώνοντας τα pixels το κάνουν 16:9 , ελπίζω να κατάλαβες τώρα ... Αλλο το πως εκπέμπουν ...

Κατάλαβα... γι'αυτό λοιπόν τα προγράματα που είναι καθαρά 16:9 όπως πχ οι ειδήσεις ή άλλες εκπομπές από studio έχουν πολύ καλύτερη εικόνα....

Στους αγωνες basket εχω παρατηρησει και εγω αρκετο pixelιασμα, με επιγεια UHF ληψη σε 32" LCD.

Παιδικες ασθενειες...

όχι Αλέξανδρε , πρόκειται για το γνωστό crop που κάνουν σε μορφές 4:3 προκειμένου να ταιριάξουν στο 16:9 αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα ...

Ενω ήταν το κανάλι με την ποιο τέλεια εικόνα με την crt μου, απο τότε που πήρα την 42" lcd έχει γίνει το χειρότερο κανάλι σε ποιότητα εικόνας.

πάντως επειδή έχω ρωτήσει γνωστό που δουλεύει στην NOVA μέσα,,,το καλύτερο σήμα το έχει το filmnet 3....

το SKAI δεν έχει χαλάσει μόνο σε ποιότητα εικόνας,,,,έχει χαλάσει και σε νοοτροπία....όταν βλέπεις και σου βάζει διαφημίσεις στην μέση ενός αγώνα και διακόπτει τον αγώνα κάθε τρεις και λίγο τι να πεις....

η συγκεκριμένη τακτική μου θυμίζει ΕΡΤ όταν είχε το μονοπωλειο

πάντως επειδή έχω ρωτήσει γνωστό που δουλεύει στην NOVA μέσα,,,το καλύτερο σήμα το έχει το filmnet 3....

Εγώ που βλέπω NOVA σε 130 ίντσες, λέω πως την καλύτερη εικόνα την έχει το MEGA ο ALTER και ο ALPHA. Πολύ εντυπωσιακή είναι η εικόνα στο σήριαλ του ALPHA Αστυνόμος Μπέκας!

Σε εμένα το ΣΚΑΙ έχει είδωλο και είναι πολύ ενοχλητικό.