Σκέψεις για YAMAHA RX-V663 βοήθεια

hakunas

New member
21 November 2008
55
Καλημέρα σας

Σκέφτομαι να πάρω τον YAMAHA RX-V663 και θα ήθελα την βοήθεια σας για επιλογή ηχείων.
Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί για μουσική, οπότε χρειάζομαι ηχεία για stereo-mode.
Επειδή έχω ένα περιορισμό στο χώρο, θα προτιμούσα ηχεία βάσης/bookself.
Θα έχω ικανοποιητικό ήχο? Ποια πιστεύετε ότι θα "δέσουν" καλύτερα με τον ενισχυτή.
Τα ίδια ηχεία θα παραμείνουν σαν front όταν αρχίζω να χτίζω το πολυκάναλο σύστημα.

Ευχαριστώ

Εφόσον έχεις περιορισμό στον χώρο σου (πόσα τετραγωνικά?) τότε αναγκαστικά θα προσανατολιστείς σε ηχεία βάσης.
Επίσης δεν αναφέρεις το βασικότερο, σε ποιό επίπεδο βρίσκεται το budget σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ο χώρος είναι μεγάλος, αλλά όχι στο σημείο που βρισκεται η TV, ώστε να μπουν δεξιά κι αριστερά της 2 ηχεία δαπέδου.
Μπορούν να μπουν μόνο βάσης.
Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το αν υπάρχουν ηχεία βάσης που μπορούν να αποδώσουν καλά σε μουσική (stereo mode) σε συνδυασμό με τον παραπάνω ενισχυτή.
´Μήπως χρειάζομαι κι ένα sub-woofer?
Budget για ηχεία μέχρι 500 ευρώ.

Εφόσον έχεις περιορισμό στον χώρο σου (πόσα τετραγωνικά?) τότε αναγκαστικά θα προσανατολιστείς σε ηχεία βάσης.
Επίσης δεν αναφέρεις το βασικότερο, σε ποιό επίπεδο βρίσκεται το budget σου.

Αρκετά χρήματα για 2 ηχεία.

Εγώ πήρα τα πολύ φθηνότερα wharfedale 9.2 με τον ίδιο ενισχυτή και είμαι ευχαριστημένος. Μπορείς να πας στα BW685, νομίζω θα ταιριάξουν μια χαρά αν και είναι λίγο αναίσθητα.

Το σαμπ το θεωρώ απαραίτητο με ηχεία βάσης.

Ο ενισχυτης σου ειναι αρκετα καλος.Για ηχεια θα σου προτεινα να πας στα B&W 685.....τα εχω και εγω αλλα με τον yamaha rx-v459.Εχουν αρκετο μπασο για τον ογκο τους αλλα επιβαλεται ενα sub...το παρακανα λιγακι επειδη εχω 2 sub YAMAHA SW-515...αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος!!!
Στην κατηγορια τους τα b&w 685 δεν εχουν αντιπαλο..:rifle:

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Πάω να ακούσω αυτά που μου είπατε για ηχεία βάσης.
Καμμιά ιδέα για ποιο sub να ταιριάξω?

Last edited:
Στα πόσα χρήματα?
Έλεγα να έπαιρνα τα Wharfadale 9.2 που λέμε πιο πάνω, οπότε στα 500 -600 ευρώ σύνολο να πάρω κι ένα sub.
Καλή λύση? Ποιο θα του ταίριαζε?

Αν κατάλαβα σωστά θες Ηi-Fi ηχεία για AV ενισχυτή?
Αν ναι, ...διαφωνώ! Έχω τον 661 και απλά δεν κάνει για Hi-Fi ακροάσεις...

Θα σου πρότεινα έναν ολοκληρωμένο δικάναλο, πιθανώς και μεταχειρισμένο 1-2 ετών, με τα ηχεία που θα καταλήξεις.
Στην πρώτη αναβάθμιση κολλάς στο σύστημα έναν ΑV με ΗDMi-1.4 (κυκλοφορούν λίαν συντόμως...) μαζί με το set HT ηχείων που θα σου λείπει και είσαι φίνος...

Για ηχεία θα σου πρότεινα δαπέδου που μπορούν να προσφέρουν και μπάσα, αλλά αν δεν υπάρχει χώρος και πρέπει να τοποθετηθούν σε έπιπλο πάω πάσο!

Καλή επιτυχία στις επιλογές σου.

Last edited:
Συγνώμη για το hijack του thread, αλλά το eshop έχει τον yamaha rxv-663 399 ευρώ και επειδή έχω τάξει σε 3 μήνες να δώσω τον δικό μου rxv-640 στον αδερφό μου, αξίζει απο ΤΩΡΑ αυτή η αγορά?

Αν και δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησής σου για το αν αξίζει δηλαδή από τώρα αυτή η αγορά, βλέποντας και τις τιμές του ενισχυτή στα άλλα καταστήματα, η τιμή του e-shop είναι χαμηλότερη. Προσωπικά, στα μείον του ενισχυτή αναφέρω τις 2 μόνο εισόδους HDMI, την στιγμή που στην ίδια κατηγορία τιμής υπάρχουν ενισχυτές με 4 HDMI in.

Last edited:
Αν και κάτοχος του 663, ο οποίος με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, πιστεύω κι εγώ ότι δεν υπάρχει λόγος απόκτησης περσινού μοντέλου όταν οι Onkyo έχουν ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες και δίνουν γκάζια και features με το κιλό.

αυτό που ρωτάω είναι: Στα 400 ευρώ περίπου υπάρχει τίποτα καλύτερο?

αυτό που ρωτάω είναι: Στα 400 ευρώ περίπου υπάρχει τίποτα καλύτερο?

Στις τιμές αυτές μην περιμένεις διαφορές. Ολοι οι ενισχυτές αυτής της κατηγορίας τιμής πάνω κάτω είναι ίδιοι. Στα 400 ευρώ ο συγκεκριμένος είναι καλή επιλογή, εκτός αν σε ενδιαφέρουν εμπρός κανάλια ύψους οπότε να κοίταζες κάποιον εκ των Denon AVR-1610 / AVR-1910.