Σκεψεις και αποριες αναφορικα με την αποβολη μου στις 14/08/2013

Status
Not open for further replies.

Phatt

Established Member
10 March 2011
250
Σερρες
Αναρτώ αυτό το μήνυμα εδώ, αναφορικά με την πρόσφατη εβδομαδιαία αποβολή που είχα από το φόρουμ(αιτιολογία αποβολής «Ευθεία και άμεση προσβολή στο φόρουμ»). Ο λόγος για τον οποίο γράφω, είναι για να πληροφορηθώ εγώ πρωτίστως, ζητώντας μια επεξήγηση γιατί πραγματικά δεν έχω καταλάβει τον λόγο για τον οποίο απεβλήθην, και κυριωτέρως, ποιον κανόνα παρενέβηκα, και γράφω δημοσίως, προς γνώση και συμμόρφωση, όχι μόνο δική μου, αλλά και οποιουδήποτε φίλου, πιθανού ενδιαφερόμενου(έχετε υπ’όψιν πως άλλα 3 μέλη είχαν απορίες αναφορικά με την περίπτωση, με τις οποίες δεν ασχολήθηκε κανένας διαχειριστής), με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ και προς αποφυγή διαταραχής αυτής στο μέλλον, δεδομένου πως με ότι συνέβη στην περίπτωσή μου, δεν αντιλήφθηκα ποιον κανόνα παρενέβηκα. Θέλω να πω επίσης, πως στο παρών μήνυμα, θα προσπαθήσω να είμαι πραγματικά ειλικρινής και καλοπροαίρετος προς κάθε κατεύθυνση. Αρχικά για όσους φίλους δεν έχουν υπ’όψιν την περίπτωσή μου αλλά θα ήθελαν, εδώ είναι το λίνκ που αφορά σχετικά, από το μήνυμα #307 κι έπειτα.

Κατ’αρχάς να πω ότι χαίρομαι που αποβλήθηκα, διότι δικαιώθηκα με τον καλύτερο τρόπο, τον τρόπο δηλαδή του παραδείγματος, όταν είπα ότι τα φόρουμ εν γένει δεν είναι δημοκρατικές κοινότητες. Πριν προχωρήσω, θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση και να σταθώ στο τι εννοώ όταν λέω ότι τα φόρουμ δεν είναι δημοκρατικές κοινότητες. Ένα φόρουμ προφανώς, είναι ένας ιστότοπος. Ο κάθε ιστότοπος, εξυπηρετείται από κάποιον διακομιστή, ο οποίος φροντίζει να είναι online καθώς και να διατηρεί τα δεδομένα του ιστοτόπου. Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι υπηρεσίες του διακομιστή έχουν και κάποιο κοστολόγιο, το οποίο εκ των πραγμάτων, κάνει τον ιστότοπο ιδιοκτησία του ανθρώπου που το επιβαρύνεται. Συνήθως ο ιδιοκτήτης λοιπόν του φόρουμ, είναι και ο γενικός διαχειριστής αυτού. Ο γενικός διαχειριστής με την σειρά του αποφασίζει και επιλέγει τους επί μέρους διαχειριστές, τους συντονιστές και όποιους άλλους τίτλους έχει αποφασίσει να δώσει ο ίδιος. Βλέπουμε λοιπόν, πως τα φόρουμ είναι κοινότητες, οι οποίες έχουν ιδιοκτήτες, οι οποίοι με την σειρά τους αποφασίζουν για την επιλογή και τοποθέτηση των περεταίρω διαχειριστών κλπ. Εφ’όσον λοιπόν σε όλη αυτή την διαδικασία τα απλά μέλη του φόρουμ δεν παίζουν κανέναν ρόλο, η ιεραρχική δομή των φόρουμ, περισσότερο μοιάζει με στρατιωτική η κάτι παρεμφερές, πάντως σίγουρα απέχει πολύ από οτιδήποτε δημοκρατικό. Όταν λοιπόν είπα πως τα φόρουμ είναι ιδιοκτησίες των διαχειριστών άρα κατ’επέκταση μη δημοκρατικές κοινότητες, δεν είπα τίποτε άλλο από την πραγματικότητα. Αντί λοιπόν να υπάρξει συζήτηση(έστω και σε προσωπικό επίπεδο), όπως προβλέπει το δημοκρατικό ιδεώδες το οποίο δηλώσατε πως υποστηρίζετε, πατάχθηκα. Αποδείξτε μας λοιπόν αν θέλετε, πως στο φόρουμ σας υπάρχει δόση δημοκρατίας, πως τα μέλη του έχουν ελεύθερο λόγο και δικαιούνται μιας κάποιας εξήγησης, απαντώντας εδώ.

Συνεχίζοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένα σημεία τα οποία αναφέρθηκαν από αμφότερες πλευρές. Ανέφερα περί «Δαμόκλειο Σπάθη» της Διαχείρισης, και ο Billy the Kid το αντιλήφθηκε αυτό ως «ειρωνική θέση». Στην προκειμένη ήθελα να επισημάνω την επικείμενη τιμωρία μου σε περίπτωση που σήκωνα φωτογραφίες με τις λεπίδες μου, και επέλεξα αυτή την φράση, επειδή εκτός ότι ταίριαζε απόλυτα νοηματικά, είχε σχέση με την θεματολογία. Το πώς προκύπτει ειρωνεία αδυνατώ να το καταλάβω. Περεταίρω για την ιστορία του Δαμοκλή, ΕΔΩ. Καθαρή ειρωνεία όμως αγαπητέ ήταν τα λεγόμενά σας αναφορικά περί «βιωμάτων από Βιετνάμ και Καμπότζη» στα οποία εάν ανατρέξετε σχετικά, θα δείτε ότι δεν τα ανέφερα καν, καθώς επίσης ούτε τώρα θέλω να σχολιάσω, απλώς κάνω την αναφορά για να επισημάνω ποιος πραγματικά είναι ο είρων. Επίσης, αναφέρατε την εξής φράση «να πέσει το σφυρί να χτυπήσει το Γιάννη.», της οποίας την σημασία δεν έχω καταλάβει ακόμη και σας παρακαλώ να με βοηθήσετε. Τέλος, στο μήνυμα #352, αναφέρετε πως δεν σεβάστηκα τους κανονισμούς του φόρουμ. Ενημερώστε με σας παρακαλώ, ποιους κανονισμούς ακριβώς δεν σεβάστηκα.

Θέλω να επισημάνω ένα άλλο σημείο, σχόλιο δικό μου, που αναφέρω για την ξιφολόγχη του Kalashnikov σχετικά. Το σχόλιο αποσκοπούσε σε χιουμοριστική προσέγγιση, η οποία δεν έγινε αντιληπτή. Με μια ποιο ψύχραιμη ματιά βλέπω πως το σχόλιο ενδεχομένως να ήταν για γνώστες και ήμουν λιγάκι οξύς οπότε και παρεξηγήθηκα. Ζητώ συγγνώμη για το εν λόγω σημείο.

Επίσης αναφορικά με το σχόλιο του φίλου Ixar στο οποίο ανέφερε το επάγγελμά μου, ήθελα να πω πως δεν αναφέρθηκα προσωπικώς αρχικά, γιατί πιστεύω πως είναι αθέμιτο κάποιο μέλος να ξεδιπλώνει τις όποιες περγαμηνές του, επαγγελματικές ή προσωπικές για να προκαλέσει τον θαυμασμό ή να κερδίσει τον σεβασμό των συνομιλητών του. Γνώμη μου είναι πως ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει αμοιβαία και προς όλους(εφ’όσον κάποιος είναι Κύριος και τα λεγόμενα του τον δικαιώνουν), ανεξάρτητα της επαγγελματικής, η κοινωνικής θέσης του.

Κλείνοντας θα ήθελα να με συγχωρέσουν όλοι οι αναγνώστες για τον όγκο του κειμένου. Επίσης θέλω να επισημάνω πως όσα γράφω παραπάνω, είναι συνταγμένα με τις καλύτερες προθέσεις, πλην όμως αισθάνομαι πως είτε αδικήθηκα, ή κάτι δεν έχω καταλάβει. Παρακαλώ για την ειλικρινή και δημόσια απάντησή σας.

ΥΓ.: Το θέμα το ανήρτησα εδώ, ώστε(εάν θέλετε) να μπορεί να μεταφερθεί σε όποια κατηγορία κριθεί κατάλληλη.

Αγαπητέ Phatt

Σαν νεώτατο μέλος και πριν προβείς σε κρίσεις και επικρίσεις
για την δημοκρατικότητα του ΑVClub ίσως θα όφειλες να πληροφορηθείς
τον τρόπο που εκλέγονται τα μέλη που αποτελούν την Διαχείρηση και να
μην καταλήξεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα σχετικά με ιδιοκτήτες και ιδιοκτησίες.

Να σε πληροφορήσουμε λοιπόν πως το AVClub είναι το μη κερδοσκοπικό Σωματείο
Φίλων Εικόνας Ηχου και Μουσικής
και ο μόνος ιδιοκτήτης είναι τα μέλη του Σωματείου μας
τα οποία εκλέγουν κάθε 2 χρόνια μετά από νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες τα μέλη του
Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο με την σειρά του εκλέγει την Γενική Διαχείρηση.

Οταν γίνονται αναφορές σε μη δημοκρατικό φόρουμ λοιπόν καταλαβαίνεις, πως
αυτομάτως θίγονται μια σειρά από διαδικασίες και πρόσωπα, πράγμα που η Γενική Διαχείρηση
δεν μπορεί να επιτρέψει.

Οσον αφορά τα επίμαχα ποστ που οδήγησαν σε ολιγοήμερη αποβολή σου από την κοινότητα
μας, και που είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να διατηρήσουμε την ροή των νημάτων
χωρίς να γίνονται αέναες συζητήσεις για τα προσωπικά θέλω του κάθε μέλους, εχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Οπως θα είδες παραπάνω ,βάσει του καταστατικού μας ο νόμιμος τίτλος για την λειτουργία μας ως φόρουμ
είναι Σωματείο Φίλων Εικόνας Ηχου και Μουσικής.

Αυτό όμως δεν μας περιόρισε με την πάροδο των χρόνων να επιτρέψουμε να ενταχθούν στις θεματολογία
του φόρουμ και άλλες θεματικές ενότητες που πιστεύαμε πως θα έχουν ενδιαφέρον για τους χομπίστες μέλη μας
όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πολυεργαλεία, που όμως σε αυτά δεν ανήκουν οι ξιφολόγχες( σαν καθαρά στρατιωτικό
αμυντικό-επιθετικό όπλο) που με δόσεις πικρίας και ειρωνείας προσπάθησες να περάσεις σαν πολυεργαλείο.

Επίσης να είσαι σίγουρος οτι ξέρουμε πολύ καλά για τον Δαμοκλή και την σπάθη του και βέβαια δεν μπορούμε
να ανεχθούμε( ίσως και να μην το καταλαβαίνουμε)το χιούμορ για την ξιφολόγχη του Kalashnikov.

Υπάρχουν ισως πιο εξειδικευμένα φόρουμ στο να καταγράφουν σαν χιουμοριστικά
τα Kalashnikov τις ξιφολόγχες και τους όλμους και την επόμενη φορά που θα θελήσεις να
παρουσιάσεις συλλογές από τα παραπάνω χομπίστικα και "χιουμοριστικά" είδη θα σε παρακαλούσαμε να απευθυνθείς εκεί.

Από την Γενική Διαχείρηση.

Last edited:
Status
Not open for further replies.