Σκέψεις και απορίες για NAS

Το transmission είναι χρήσιμο στις περιπτώσεις των private trackers (οπου private trackers sites που δεν είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό και θέλουν προσκλησή ή εγγραφή για να δεις τα αρχεία τους) γιατί τα συνηθισμένα κατεβαστήρια δεν επιτρέπουν την χρήση τους γιατί αυτά βασίζονται στο bιttorrent client που χακάρετε εύκολα και κλέβει το ratio. Για το πirate μπay πχ δεν θα έχεις πρόβλημα με το μαμά client.

Ως αναφορά το DLNA πρέπει να ξεκαθαρίσεις το τρόπο που βλέπει κάθε συσκευή τα αρχεία σου. Ενα media player (popcorn, xtreamer, WD Live) συνήθως βλέπουν τα αρχεία όπως ενα PC. Μέσω DLNA όμως γίνεται "μετάφραση" σε τέτοια μορφή που να μπορούν να τα δουν συσκευές όπως τηλεορασεις κλπ.

Πάντως το download station δουλεύει με trackers που θέλουν username password. Γνώμη μου μην ασχολείσαι αν πρώτα δεν σιγουρευτείς ότι αυτά που σου δίνει από μαμά δεν σε καλύπτουν.

Πάντως το download station δουλεύει με trackers που θέλουν username password. Γνώμη μου μην ασχολείσαι αν πρώτα δεν σιγουρευτείς ότι αυτά που σου δίνει από μαμά δεν σε καλύπτουν.

Μην μπερδεύεσαι. Private trackers δεν είναι αυτοί που θέλουν username και password. ;)

Μην μπερδεύεσαι. Private trackers δεν είναι αυτοί που θέλουν username και password. ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Private_tracker#Private_trackers

κ ομως ειναι...

εσυ μαλλον εχεις κατα νου οτι σε καποια τορρεντ σαιτ μπορεις απλα να κανεις signup μονος σου ενω στα "private" η εγγραφη γινεται μονο κατοπιν invitation. Οπως κ να εχει ομως, το download station δουλευει.

Αν εχεις κατα νου κατι αλλο για private tracker πολυ θα ηθελα να μαθω τι εννοεις.

Όντως,δουλεύει και σε private ...

Βέβαια ο τρόπος που βρήκα είναι να αποθηκεύσω το αρχείο .torrent στον υπολογιστή μου και από το download station να πατήσω create και να επιλέξω το αρχείο που είχα αποθηκεύσει.

Όταν προσπαθώ με το add και βάζοντας την διεύθυνση του .torrent(copy link) μου κατεβάζει ένα αρχείο login.php .

Όντως,δουλεύει και σε private ...

Βέβαια ο τρόπος που βρήκα είναι να αποθηκεύσω το αρχείο .torrent στον υπολογιστή μου και από το download station να πατήσω create και να επιλέξω το αρχείο που είχα αποθηκεύσει.

Όταν προσπαθώ με το add και βάζοντας την διεύθυνση του .torrent(copy link) μου κατεβάζει ένα αρχείο login.php .

Σε αυτο εχεις δικιο. Χρειαζεσαι το .torrent γιατι μεσα σε αυτο ειναι αποθηκευμενες οι πληροφοριες του account σου. Παντως υπαρχουν 2 τροποι να διευκολυνεις τη ζωη σου.

1. Χρησιμοποιεις το cloudstation. Δημιουργεις ενα φακελο π.χ torrents μεσα στο φακελο που σου δημιουργει το cloudstation. Βαζεις ο φακελος cloudstation\torrents να ειναι watched απο το download station κ οτι τορρεντ μπει εκει μεσα να αρχισει να κατεβαινει. Το καταπληκτικο της υποθεσης ειναι οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις το cloudstation κ απο off site. Μπορεις πχ να εισαι στη δουλεια σου, να δεις οτι θελεις να καταβασεις κατι, κατεβαζεις το τορρεντ στο ΗΥ της δουλειας, το cloudstation το στελνει στο ΝΑΣ κ το ΝΑΣ αρχιζει να κατεβαζει αυτο που θες. Καλο;

2. Χρησιμοποιεις φιλτρα. Αυτο πιο πολυ ειναι χρησιμο για τηλεοπτικες σειρες (οπου ξερεις τι θελεις να κατεβαζεις). Βρισκεις το rss feed του τρακερ σου κ μετα βαζεις φιλτρο οτι π.χ. θελω να κατεβαζει το ΝΑΣ οτι βλεπει με τα keywords homeland,720p αλλα οχι nuked.

Αυτο που δεν εχω βρει ακομη ειναι ενας τροπος να γινεται αυτοματη τακτοποιηση των αρχειων. Δηλαδη θα ηθελα να μου αντιγραφει π.χ. ολα τα αρχεια homeland*.* απο εκει που τα κατεβαζει το download station στον φακελο videos\tv\Homeland. Υπαρχει ενα προγραμμα αλλα ειναι για windows, δηλαδη απαιτει ανοιχτο Η/Υ κ κυριως θα καθυστερει γιατι θα περναει τα αρχεια μεσα απο το pc για να τα παει στον αλλο φακελο.

1.Θα το ψάξω άμεσα...βλέπεις ακόμη δεν έφτασα στο κομμάτι cloudstation !

2.Ο τρακερ θα πρέπει να μου προσφέρει επιλογή RSS ή υπάρχει τρόπος να βρω το rss οποιουδήποτε τράκερ?Και επειδή σήμερα το έψαξα λίγο λογικά το matches είναι οι λέξεις που θέλω και το does not match αυτές που δεν θέλω ,σωστά?Επίσης χρειάζεται καποιο σύμβολο το οποίο να διαχωρίζει τις λέξεις ή ένα κενό είναι αρκετό?

1.Θα το ψάξω άμεσα...βλέπεις ακόμη δεν έφτασα στο κομμάτι cloudstation !

2.Ο τρακερ θα πρέπει να μου προσφέρει επιλογή RSS ή υπάρχει τρόπος να βρω το rss οποιουδήποτε τράκερ?Και επειδή σήμερα το έψαξα λίγο λογικά το matches είναι οι λέξεις που θέλω και το does not match αυτές που δεν θέλω ,σωστά?Επίσης χρειάζεται καποιο σύμβολο το οποίο να διαχωρίζει τις λέξεις ή ένα κενό είναι αρκετό?

2. θα πρεπει ο τρακερ να εχει την επιλογη rss. Απο μονος σου δεν μπορεις να φτιαξεις rss feed (αν κανω λαθος εδω ας με διορθωσει κανεις). Σωστα τα γραφεις για τα matches. Εγω διαχωριζω τις λεξεις με , (κομμα) κ φαινεται να δουλευει.

Δεν θέλω να αντικαταστήσω το download station.
Απλά ρώτησα μήπως είχε κάποιο πλεονέκτημα.

να πω και κάτι άλλο σχετικά:
αν είσαι στην δουλειά πχ και θες να κατεβάσεις ένα τόρρεντ στο SYnology και χρησιμοποιείς Chrome, κατεβάζεις ένα extension που λέγεται Synology Download Station. Εγκαθιστά ένα εικονίδιο στον Chrome και αφού του βάλεις τα στοιχεία της σύνδεσης (προϋποθέτει να μπορείς να δεις το NAS έξω από το δίκτυό σου πχ No-ip κλπ), μπορείς να παρακολουθείς την κίνηση του download station.
Πας πχ στο πιρατε μπει (sic!) και με δεξί κλικ στον μαγνήτη του τορρεντ επιλέγεις Download with Download Station και είσαι έτοιμος!!

Για περισσότερη ασφάλεια φτιάχνεις στο NAS έναν νέο φάκελο και ρίχνεις τα τόρεντ εκεί.

να πω και κάτι άλλο σχετικά:
αν είσαι στην δουλειά πχ και θες να κατεβάσεις ένα τόρρεντ στο SYnology και χρησιμοποιείς Chrome, κατεβάζεις ένα extension που λέγεται Synology Download Station. Εγκαθιστά ένα εικονίδιο στον Chrome και αφού του βάλεις τα στοιχεία της σύνδεσης (προϋποθέτει να μπορείς να δεις το NAS έξω από το δίκτυό σου πχ No-ip κλπ), μπορείς να παρακολουθείς την κίνηση του download station.
Πας πχ στο πιρατε μπει (sic!) και με δεξί κλικ στον μαγνήτη του τορρεντ επιλέγεις Download with Download Station και είσαι έτοιμος!!

Για περισσότερη ασφάλεια φτιάχνεις στο NAS έναν νέο φάκελο και ρίχνεις τα τόρεντ εκεί.

+1

το extension θελει να του δωσεις username + password. Για ασφαλεια φτιαξε ενα νεο λογαρισμο που θα εχει προσβαση στο download station κ στα σιγκεκριμενα folders που θα κατεβαζεις. Ετσι δεν θα δωσεις στο extension (κ πιθανως - λεγε με καχυποπτο) στους δημιουργους του το password σου ως admin.

Ναι αλλά πρέπει να δουλεύει μόνο με τα magnet links και όχι με τα κλασσικά .torrent...

Δοκίμασα κάποια φίλτρα και απλώς θα πρέπει να περιμένω αύριο το καινούργιο επεισόδιο του SOA για να τα διαπιστώσω...

Last edited:
+1

το extension θελει να του δωσεις username + password. Για ασφαλεια φτιαξε ενα νεο λογαρισμο που θα εχει προσβαση στο download station κ στα σιγκεκριμενα folders που θα κατεβαζεις. Ετσι δεν θα δωσεις στο extension (κ πιθανως - λεγε με καχυποπτο) στους δημιουργους του το password σου ως admin.

+100000000

κάνεις παπάδες τελικά με τα Synology!!!!!

Για όποιον διαθέτει iOS/android smartphone/tablet τα πράγματα είναι πολυ πιο απλα..
SynoDS και κατεβάζεται torrent/usenet/direct download etc απο όπου έχεται πρόσβαση στο Ίντερνετ. Υπάρχει και το SynoLoad όπως και το DSdownload της ίδιας της Synology αλλα είναι ακόμα πολυ πίσω σε σχέση με το synoDS.

Το SynoDS σου δουέ'υει πάντα καλά?
Γιατί εμένα τα τρώει τα κολληματάκια του...

Τα κολληματα τα τρωει οταν μπαινεις στο νας σου ενω εσυ εισαι εκτος LAN? Αν ναι, ισως πετυχαινεις τη στιγμη που σε αλλαζει ΙΡ ο provider σου κ υπαρχει το μπλεξιμο μεχρι να ανακοινωθει η καινουρια ΙΡ στην dynamic dns υπηρεσια.

Το SynoDS σου δουέ'υει πάντα καλά?
Γιατί εμένα τα τρώει τα κολληματάκια του...
Το synods αν έχεις αρκετά torrent (100+) και λόγω του ότι έχει advanced interface & actions δεν δουλεύει παντα καλα σε 3g. Τα πιο απλα synoload & DSdownload δουλεύουν καλύτερα σε αυτές τις περιπτώσεις..