Σκληρός δίσκος (Παράκληση)

GEORGE.B

Senior Member
26 May 2008
692
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα στην παρέα.

Έχω έναν WD 2TB (WD20EARS), στον οποίο κατάφερα και έκαψα την πλακέτα.
Είναι σχεδόν γεμάτος με σημαντικά αρχεία, τα οποία θα τα χαρακτήριζα πορεία ζωής τουλάχιστον 17 χρόνων.

Γάμος, Βάπτιση, φωτογραφίες οικογένειας κ.λ.π.

Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω, αν κάποιος φίλος έχει τον παρακάτω σκληρό δίσκο χαλασμένο
και θέλει, να μου τον δώσει για να αλλάξω την πλακέτα.

Αναλυτικά η πλακέτα πίσω γράφει:

WD 2060-771642-001 (REV P1)

Και μπροστά ο σκληρός δίσκος:

2TB SATA 64MB (WD20EARS)

Ταιριάζουν αν κάποιος έχει και τα παρακάτω μοντέλα:

WD15EADS, WD15EARS, WD20EARS, WD20EADS, WD20EVDS

Σας ευχαριστώ πολύ.

Re: Σκληρός δίσκος (ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ)

Καλησπερα και σε σενα.......
Θα ριξω μια ματια καιβθα σουπω....εχω πολλους σακατεμενους...μακαρι κατι να βρω!!!!!!

Καλησπερα και σε σενα.......
Θα ριξω μια ματια καιβθα σουπω....εχω πολλους σακατεμενους...μακαρι κατι να βρω!!!!!!

Να'σε καλά Νίκο. Μακάρι να βρεις κάτι.

Καλό βράδυ.

Αν μιλάμε για τόσο σημαντικά δεδομένα, θα πρότεινα να μη ρισκάρεις να βάλεις χέρι μόνος σου, εκτός αν είσαι 100% σίγουρος τι κανεις

Καλημέρα.

Εχθές έκαψα κι εγώ μια πλακέτα σε έναν σκληρό 1TB ο οποίος περιείχε μουσική. Πλακέτες βρίσκεις ακόμα και στο ebay αλλά πρέπει να είναι η ίδια version με αυτήν που αναγράφει η πλακέτα σου. Αν είναι διαφορετική τότε αλλάζει και το BIOS τσιπ της πλακέτες με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανάγνωση των δεδομένων.

Μην σε ανησυχεί. Βρίσκεις μία πλακέτα και την αλλάζεις. Ρίξε μια ματιά στο ebay. Εδώ είναι αποτέλεσματα αναζήτησεις με την Version της πλακέτας σου.

Αν μιλάμε για τόσο σημαντικά δεδομένα, θα πρότεινα να μη ρισκάρεις να βάλεις χέρι μόνος σου, εκτός αν είσαι 100% σίγουρος τι κανεις

Καλημέρα.

Είναι αυτό που γράφει ο Πάνος παρακάτω.

Δεν είναι δύσκολο να την αλλάξεις, αν ξέρεις τα στοιχεία που έχω δώσει παραπάνω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα.

Εχθές έκαψα κι εγώ μια πλακέτα σε έναν σκληρό 1TB ο οποίος περιείχε μουσική. Πλακέτες βρίσκεις ακόμα και στο ebay αλλά πρέπει να είναι η ίδια version με αυτήν που αναγράφει η πλακέτα σου. Αν είναι διαφορετική τότε αλλάζει και το BIOS τσιπ της πλακέτες με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανάγνωση των δεδομένων.

Μην σε ανησυχεί. Βρίσκεις μία πλακέτα και την αλλάζεις. Ρίξε μια ματιά στο ebay. Εδώ είναι αποτέλεσματα αναζήτησεις με την Version της πλακέτας σου.

Πάνο καλημέρα.

Σε ευχαριστώ πολύ που έδωσες κάποιον από τον χρόνο σου για να ψάξεις.

Το έχω ήδη κάνει αλλά θα ήθελα να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια εντός Ελλάδας πρώτα και μετά αν φτάσω σε παραγγελία από το εξωτερικό.

Δυστυχώς λυπάμαι που το λέω έστω και για αυτό το ποσό, αλλά αυτή την στιγμή μου είναι δύσκολο να το δώσω, όσο και αυτό μπορεί να ακουστεί περίεργο.

Ευχαριστώ και πάλι.

Καλημέρα.

Είναι αυτό που γράφει ο Πάνος παρακάτω.

Δεν είναι δύσκολο να την αλλάξεις, αν ξέρεις τα στοιχεία που έχω δώσει παραπάνω.

Πάνο καλημέρα.

Σε ευχαριστώ πολύ που έδωσες κάποιον από τον χρόνο σου για να ψάξεις.

Το έχω ήδη κάνει αλλά θα ήθελα να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια εντός Ελλάδας πρώτα και μετά αν φτάσω σε παραγγελία από το εξωτερικό.

Δυστυχώς λυπάμαι που το λέω έστω και για αυτό το ποσό, αλλά αυτή την στιγμή μου είναι δύσκολο να το δώσω, όσο και αυτό μπορεί να ακουστεί περίεργο.

Ευχαριστώ και πάλι.

Γιώργο καλημέρα και ευχαριστώ.

Δεν ακούγεται καθόλου περίεργο. Και για μένα δεν ήταν και ότι καλύτερο να δώσω το ποσό για την πλακέτα που παράγγειλα και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Θα δυσκολευτείς λίγο αλλά κάτι μπορεί να βρεις. Να ξέρεις όμως ότι στους WD υπάρχει μία κακή παράμετρος. Το Bios chip για κάθε PCB και δίσκο είναι μοναδικά. Έτσι μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρεις το chip της αρχικής πλακέτας στην πλακέτα αντικατάστασης. Στους παλαιότερης γενιάς δίσκους είναι κάτι που μπορεί να το γλιτώσεις αλλά χωρίς σιγουριά.

Πριν από λίγο παράγγειλα από ebay μία PCB με ακριβώς ίδια revision που κάνει για τον σκληρό μου. Εύχομαι να κάνει ως έχει και να μην χρειάζεται να παλεύω με θερμοπίστολα και πιστολάκια για να αλλάζω τσιπάκια. (Αν και μου φαίνεται πως δεν θα γλιτώσω).
Μέχρι πριν λόγο καιρό ο δίσκος έκαψα την πλακέτα ήταν για back up και μόνο μέχρι που χρειάστηκα χώρο για να μεταφέρω όλη μου την ριπαρισμένη δισκοθήκη CD. Τώρα τα έχω όλα εκεί μέσα παγιδευμένα...

Ίδωμεν.

Δες και ένα βιντεάκι.

https://www.youtube.com/watch?v=Yn2eL4o-6Eo

Φανταζομαι εβαλες αγγελια στο insomnia και στο thelab...πιστευω θα βρεις γρηγορα πλακετα , ειναι απο τις συνηθισμενες αποθηκες ο συγκεκριμενος.

Φανταζομαι εβαλες αγγελια στο insomnia και στο thelab...πιστευω θα βρεις γρηγορα πλακετα , ειναι απο τις συνηθισμενες αποθηκες ο συγκεκριμενος.

Ναι, έχω βάλει φίλε. Σε ευχαριστώ!

Αυτό πιστεύω και εγώ. Ότι επειδή υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, μήπως είμαι τυχερός και βρω κάποιον.

Γιώργο καλημέρα και ευχαριστώ.

Δεν ακούγεται καθόλου περίεργο. Και για μένα δεν ήταν και ότι καλύτερο να δώσω το ποσό για την πλακέτα που παράγγειλα και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Θα δυσκολευτείς λίγο αλλά κάτι μπορεί να βρεις. Να ξέρεις όμως ότι στους WD υπάρχει μία κακή παράμετρος. Το Bios chip για κάθε PCB και δίσκο είναι μοναδικά. Έτσι μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρεις το chip της αρχικής πλακέτας στην πλακέτα αντικατάστασης. Στους παλαιότερης γενιάς δίσκους είναι κάτι που μπορεί να το γλιτώσεις αλλά χωρίς σιγουριά.

Πριν από λίγο παράγγειλα από ebay μία PCB με ακριβώς ίδια revision που κάνει για τον σκληρό μου. Εύχομαι να κάνει ως έχει και να μην χρειάζεται να παλεύω με θερμοπίστολα και πιστολάκια για να αλλάζω τσιπάκια. (Αν και μου φαίνεται πως δεν θα γλιτώσω).
Μέχρι πριν λόγο καιρό ο δίσκος έκαψα την πλακέτα ήταν για back up και μόνο μέχρι που χρειάστηκα χώρο για να μεταφέρω όλη μου την ριπαρισμένη δισκοθήκη CD. Τώρα τα έχω όλα εκεί μέσα παγιδευμένα...

Ίδωμεν.

Δες και ένα βιντεάκι.

https://www.youtube.com/watch?v=Yn2eL4o-6Eo

Πάνο, με την 1η ευκαιρία αν μπορέσεις πες μας τι έγινε...

Καλησπέρα στην παρέα.

Έχω έναν WD 2TB (WD20EARS), στον οποίο κατάφερα και έκαψα την πλακέτα.
Είναι σχεδόν γεμάτος με σημαντικά αρχεία, τα οποία θα τα χαρακτήριζα πορεία ζωής τουλάχιστον 17 χρόνων.

Γάμος, Βάπτιση, φωτογραφίες οικογένειας κ.λ.π.

Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω, αν κάποιος φίλος έχει τον παρακάτω σκληρό δίσκο χαλασμένο
και θέλει, να μου τον δώσει για να αλλάξω την πλακέτα.

Αναλυτικά η πλακέτα πίσω γράφει:

Και μπροστά ο σκληρός δίσκος:

2TB SATA 64MB (WD20EARS)

Ταιριάζουν αν κάποιος έχει και τα παρακάτω μοντέλα:

WD15EADS, WD15EARS, WD20EARS, WD20EADS, WD20EVDS

Σας ευχαριστώ πολύ.

καλησπέρα, έχω τον ίδιο δίσκο (είχε αρχίσει τα uncorrectable sectors οπότε τον έβγαλα εκτός χρήσης), αλλά έχει επόμενο revision. Δηλαδή γράφει:
WD20EARS
2060-771698-002 REV P2

τι λες?

Re: Απάντηση: Σκληρός δίσκος (Παράκληση)

Καλημέρα Λυκούργε και καλή εβδομάδα.

Πιστεύω ότι δεν χάνω κάτι να κάνω μια δοκιμή...

Re: Απάντηση: Σκληρός δίσκος (Παράκληση)

καλησπέρα, έχω τον ίδιο δίσκο (είχε αρχίσει τα uncorrectable sectors οπότε τον έβγαλα εκτός χρήσης), αλλά έχει επόμενο revision. Δηλαδή γράφει:
WD20EARS
2060-771698-002 REV P2

τι λες?

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε που μου έδωσες τον σκληρό, αλλά δυστυχώς δεν έκανα τίποτα...

Συν του ότι εκτός από τον σκληρό και η πλακέτα σου πρέπει να είχε πρόβλημα...

Τώρα όσον αφορά για τα άλλα μέρη, έχουν ήδη καταστραφεί...

Πιστεύω πάντως ότι όλο και κάτι μπορεί να βρεθεί.

Δεν ξέρω.. Ίσως να ρώταγα και σε κανένα E-shop, πλαίσιο;

Καλημέρα σας

Παρέλαβα κι εγώ σήμερα την πλακέτα που είχα παραγγείλει για τον δικό σκληρό δίσκο αλλά για κακή μου τύχη οι ανησυχίες μου επαληθεύθηκαν. Για να δουλέψει ο δίσκος πρέπει να ξεκολλήσω το Rom Chip από την παλιά πλακέτα που κάηκε και να αντικαταστήσω με αυτό το chip της νέας πλακέτας.

Από κολλητήρια και τέτοια δεν το 'χω.... Να δω και ποιος θα μου κάνει τέτοια ψιλοδουλειά.

Ο τύπος στο βίντεο κάνει την αλλαγή με θερμοπίστολο. Ούτε από αυτό έχω... Θα δοκιμάσω να το κάνω με πιστολάκι.:flipout:

Πάνο, καλημέρα.

ϊσως να έχεις τύχη με κάποιο μαγαζί, αντιπροσωπεία (και έχει όρεξη να σε βοηθήσει) που επισκευάζει τηλεοράσεις...

Αυτό θα έκανα και εγώ, σε περίπτωση που έβρισκα την πλακέτα που ζητάω και δεν μου δούλευε.

Πάνο, καλημέρα.

ϊσως να έχεις τύχη με κάποιο μαγαζί, αντιπροσωπεία (και έχει όρεξη να σε βοηθήσει) που επισκευάζει τηλεοράσεις...

Αυτό θα έκανα και εγώ, σε περίπτωση που έβρισκα την πλακέτα που ζητάω και δεν μου δούλευε.

Καλημέρα Γιώργο. Και έτσι όπως είπες, έκανα προχθές... Πήγα σε έναν που μου είχε επισκευάσει την τηλεόραση πριν 2 χρόνια. Μου άλλαξε το τσιπάκι με εξαιρετική προσοχή αλλά τελικά δεν δούλεψε ο δίσκος. Δεν περιστρέφεται καθόλου εσωτερικά. Δεν φαίνεται ούτε στο diskmgmt.msc...

Πάει 1 ΤΒ μουσικής το οποίο είχε μέσα όλη την δισκοθήκη μου σε CD ριπαρισμένη και ένα σωρό άλλα αρχεία.`

Το ότι δεν περιστρέφεται καθόλου εσωτερικά δεν είναι θέμα του τσιπ Bios που σου άλλαξε, αλλά καθαρά θέμα τροφοδοσίας...
Μήπως η πλακέτα που σου έστειλαν είναι χαλασμένη;
Δεν είχε ο φίλος πολύμετρο να μετρήσετε αν παίρνει ρεύμα;
Τι κούμπωαες καλά;
Πάρε μια γόμα και κάνε λίγο την επαφή της πλακέτας που πατάει ο σκληρός.