ΣΚΟΠΙΑ & ΓΕΡΜΑΝΟΙ

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
att00036fz1.jpg

Καλά, ξέρεις πόσοι Ελληνάρες υποδέχτηκαν τους Γερμανούς με ανοιχτές αγκάλες? Ξέρεις πόσοι Ελληνάρες είναι σήμερα μεγάλοι και τρανοί απ τις λίρες των Γερμανών?

Νομίζω ο αριθμός των τελευταίων είναι συντριπτικά μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό των Ελλήνων που αντιστάθηκαν. Εφιάλτες ή έστω καιροσκόποι υπάρχουν παντού, όμως η αντίστασή μας κατώ των Ιταλών και Γερμανών υπό τις συνθήκες που έγινε, είναι μία από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας.

Υπήρχαν όμως πληθυσμοί που πήγαν πολύ ή λίγο προθύμως κοντά στον κατακτητή. Δηλαδή θα βάλουμε τους Αλβανούς και τους Βούλγαρους, για παράδειγμα, το ίδιο με τους Σέρβους και τους Έλληνες που μάτωσαν;

Απάντηση: Re: ΣΚΟΠΙΑ & ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Νομίζω ο αριθμός των τελευταίων είναι συντριπτικά μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό των Ελλήνων που αντιστάθηκαν. Εφιάλτες ή έστω καιροσκόποι υπάρχουν παντού, όμως η αντίστασή μας κατώ των Ιταλών και Γερμανών υπό τις συνθήκες που έγινε, είναι μία από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας.

Υπήρχαν όμως πληθυσμοί που πήγαν πολύ ή λίγο προθύμως κοντά στον κατακτητή. Δηλαδή θα βάλουμε τους Αλβανούς και τους Βούλγαρους, για παράδειγμα, το ίδιο με τους Σέρβους και τους Έλληνες που μάτωσαν;

Ακριβώς!!
Σύν το ότι χάθηκε το 10% του ελληνικού πληθυσμού στα χρόνια της κατοχής.

Δεν φταίει κανείς άλλος, είναι τυχεροί που δεν έχουμε κανένα ψυχάκια στο τιμόνι να πατήσει το κουμπί και τους στείλει στο 10.000 B.C. .....

Η δικη μου αποψη ειναι οτι οσο παρεκτρεπονται τοσο πιο πολυ μας βοηθουν αν σκοπευουμε σε ασκηση βετο.
Αν δεν προκαλεσουν καθολου τοτε δυσκολα θα βρουμε συμμαχους μια και ολος ο κοσμος αποκαλει τα Σκοπια Μακεδονια...