Skopje-είμαι ακόμα εκεί, δε ξέρω αν θα γυρίσω...

πολλοί απο εσάς ίσως γνωρίζετε ότι λείπω στα...εξωτερικά.
Είμαι στα Σκόπια, στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού ταξιδιού.
Δεν ήξερα πολλά για την πόλη. Το μόνο που είχα στο νου μου είναι η αντιπαλότητα που υπήρχε πριν από κάποια χρόνια για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία.
Ήμουν λίγο σφιγμένος στην αρχή για το λόγο αυτό.

Αυτό που διαπίστωσα ωστόσο είναι ότι οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλικοί.
Νομίζω ότι έχουμε πολλά κοινά σα...ράτσα.

Αυτό που με έχει συγκλονίσει είναι οι γυναίκες...

Ίσως όχι ακριβώς οι γυναίκες, αλλά το κοντράστ που βλέπω καθημερινά εδώ και μια βδομάδα.
Μέσα από χαμόσπιτα, από πολυκατοικίες ασοβάτιστες, βρωμιάρικα σπίτια ξεπηδούν ψηλά πανέμορφα κορίτσια, ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ, καλοντυμένα, με τα φορεματάκια τους, τα ψηλά τους τακούνια που αν καταφέρεις και ξεσαστίσεις και τις πειράξεις, το μόνο που εισπράττεις είναι ένα απλό χαμόγελο...

Ειλικρινά παιδιά, έχω πάθει ζημιά. Όπου και αν γυρίσω βλέπω όμορφα κορίτσια. Αυτές που θεωρούνται μέτριες γυναίκες εμείς τις έχουμε και τις χαζεύουμε....

Η πόλη είναι λίγο πίσω, μικρή αλλά με καλή ρυμοτομία (το έγραψα καλά?) ψιλοβρώμικη αλλά πολύ φιλική. Η κλασσική μεγάλη πλατεία στο κέντρο και απο εκεί... ποδαράτα παντού.
Από τα 2 μεγάλα εμπορικά κέντρα-μέρος διασκεδάσεως της μάζας μέχρι την άλλη πλευρά του ποταμού, τα "αλβανικά" (που μάλλον για τούρκικα τα κόβω...) όπου θα δούμε στενοσόκκακα με πολλές ταβέρνες (άπαιχτες) και μπαράκια.

Σίγουρα όχι το πρότυπο της "ευρωπαϊκής πόλης" με πολύ καυσαέριο, με σχεδόν ανύπαρκτη συγκοινωνία, με μποτιλιάρισμα χωρίς λόγο, αλλά αν με ρωτήσετε... θα ήθελα πολύ να ζω εδώ μέσα...

πάρτε λίγες φωτό και τα ξαναλέμε...

Attachments

• IMG_8737.JPG
    IMG_8737.JPG
    67.5 KB · Views: 103
  • IMG_8868.JPG
    IMG_8868.JPG
    94.2 KB · Views: 36
  • IMG_8882.JPG
    IMG_8882.JPG
    93.8 KB · Views: 30
  • IMG_8926.JPG
    IMG_8926.JPG
    94.1 KB · Views: 28
  • IMG_8955.JPG
    IMG_8955.JPG
    100.1 KB · Views: 36
Να μας ερθεις Παντρεμενος με ενα κοριτσι απο εκει !!!!!!!!!!!!!!!

τωρα συγκοινωνιες και μαραφετια ποιος τα κοιταει .....
αντε με το καλο να φαμε κουφετα .........

Στέργιο επίσημα το 60% της οικονομίας της χώρας κινείται με Ελληνικά κεφάλαια. Αλλά λίγο αργά ρε φίλε τα ανακάλυψες, Οι μισοί έχουν συγγενείς στην Φλώρινα, Έδεσσα κλπ. Ξέρεις πόσοι στρατιώτες έχουν φάει φυλακή γιατί βγαίναμε ΕΤΑΣ και ξεχνούσαμε να γυρίσουμε; XA xa xa xa xa..........
E, με το μαλακό όμως, οι οικονομικές συμφωνίες εννοώ.

Μπελλος Ευαγγελος said:
Να μας ερθεις Παντρεμενος με ενα κοριτσι απο εκει !!!!!!!!!!!!!!!

τωρα συγκοινωνιες και μαραφετια ποιος τα κοιταει .....
αντε με το καλο να φαμε κουφετα .........

ΧΑΧΑΧΑ!

Ρε φιλαράκ, παντρεμένος είμαι! :flipout:

Δεν είπα ότι θα ξαναπαντρευτώ ρε.

Απλά, ως λάτρης του ευαίσθητου φύλου έπαθα ένα ψιλοσόκ!

ρε Στεργιο παιδι μου
για να εχουμε καλο ρωτημα οι φωτογραφιες αντιπροσωπευουν το top of the line ομορφια γυναικας?

ή αυτες σου κατσανε....................

να φωτογραφηθουνε εννοω!!!!

Απάντηση: Re: Skopje-είμαι ακόμα εκεί, δε ξέρω αν θα γυρίσω...

Larry said:
ρε Στεργιο παιδι μου
για να εχουμε καλο ρωτημα οι φωτογραφιες αντιπροσωπευουν το top of the line ομορφια γυναικας?

ή αυτες σου κατσανε....................

να φωτογραφηθουνε εννοω!!!!

σα δε ντρέπεσαι βρε. τι είν'ετούτα που με ρωτάς?
απλά αυτές είναι απέναντι μου κάθε μέρα και ήτω ευκολότερη η φωτογράφησις.

τσκ τσκ τσκ...

-bye-

Τι έπαθες βρε και είσαι και Μακεδόνας??:violent-smiley-030:

Εγώ θυμάμαι στην Θεσσαλονίκη κοπελλάρες παντού.Για να μη πω και για τις Χανιώτισες..:fahne90:

Τι είναι "αυτά" που μας προσφέρεις ?:slapface:

(εκτός αν οι πραγματικές γυναικάρες Σκοπιανές δεν .."φωτογραφίζονται" !:flipout: :flipout: :flipout: )

Αν δεν κάνω λάθος μέχρι τώρα ήσουν Πολωνία και τώρα Σκόπια...

Δεν θα κάνεις ένα συγκριτικό τέστ??

Ετσι δηλαδή για να ξέρουμε αν έχουμε σωστές απόψεις και αν όχι να τις αναλύσουμε...:flipout: :flipout: :flipout:

......δεν ξερω τι βρηκε ο Στεργιος εκει αλλα το καλοκαιρι στα Γιαννενα μου βγηκαν τα ματια .......

πολυ ωραια η νεα γεννια ρε παιδι μου ....

εμεις ειμασταν τοτε στο σχολειο ειδικα ... σαν Αλβανοι νεοεισερχομενοι στα Ηπειρωτικα χωρια το 94.....

οι δε κοπελες αστα ..... τα θυμαμαι και κλαιω.....

Στέργιο καλές οι Σκοπιανές, αλλά καλύτερες οι Βερολινέζες, σύντομα θα ανεβάσω το ταξιδιωτικό οδοιπορικό στο Βερολίνο.
Φιλαράκ, νασαι πάντα καλά!!!

Απάντηση: Re: Skopje-είμαι ακόμα εκεί, δε ξέρω αν θα γυρίσω...

ΒΛΑΣΙΔΗΣ said:
Την κλήση την πλήρωσες ή όχι;

χαχα

Όχι, χαρτάκι στα χέρια μου δεν είχα, στον έλεγχο διαβατηρίων δε μου είπανε κάτι, οπότε...

Θα τους χρωστάω 2000 ντίναρς για την επόμενη φορά.

Πάντως είναι πολύ απατεώνες.
Ο δρόμος είχε μια ανοιχτή καμπή συνολικού μήκους πάνω από χιλιόμετρο.
Εγώ πήγαινα με 99, το όριο ήταν 70. Αν δε ψιχάλιζε θα πήγαινα με πάνω από 120, στάνταρ.
Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια στο ίδιο μέρος πάλι είχαν σταματήσει το θειο μου για υπερβολική ταχύτητα. Του είπαν ότι πρέπει να πληρώσει επιτόπου. Του είπανε το ποσό και του έδωσαν μια απόδειξη η οποία τα έγραφε όλα στη γλώσσα τους.
Τελικά η απόδειξη ήταν από καθαριστήριο!

Ρε τι λαμόγια είναι ρε γμτ...

Εki, ρίξε πράμα. Εγώ λέω να φτιάξουμε μια καινούργια κατηγορία στην cafe. Να την πούμε "foreign women".