SKY PREMERE HD - Μειωση ποιοτητας σηματος?

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,273
Καλησπερα η μαλλον καλημερα σε ολα τα παιδια,
Να σας ρωτησω βρε παιδια γιατι θα τρελλαθω με τα παραξενα και τα περιεργα στην ταρατσα μου,
Κατ αρχη δοκιμασα το smart LNB το οποιο ηταν ακριβως οπως το edision. Καμμια διαφορα στην απολαβη.
Η συχνοτητα 22123V δεν βγαινει με τιποτα απο το 1,40 σταθερο ουτε φυσικα απο το 1,05 κινητο πιατο. Στην απεναντι οικοδομη με 1,05 βγαινει με ποιοτητα σηματος 21%.
Αρα συμπεραινουμε οτι θα επρεπε το 1,40 να την πιανει με σφαιρες. Αρα κατ επεκταση κατι παρεμβαλει αλλιως δεν εξηγειται. Αν υποθεσουμε οτι ειναι ετσι μπορουμε να κανουμε τιποτα?
Το αλλο και βασικοτερο ειναι οτι παρατηρησα σημερα αισθητη μειωση της ποιοτητας σηματος στην 12012 V DVB-S2 29500 3/4 που ειναι βασικοτατη συχνοτηα γιατι εχει το sky premiere HD kai sky anytimeHD.
Απο 80% η ποιοτητα σηματος κατεβηκε στο 40%. Στο μεταξυ το 1,05 πιατο δεν την κατεβαζει με τιποτα.
Στην απεναντι οικοδομη με παλι πιατο 1,05 φιλου τα ιδια. Τι στο καλο εγινε? Πηρατε χαμπαρι τιποτα?
Ευχαριστω παιδια καλο ξημερωμα να εχουμε.
Νικος

Καλησπερα η μαλλον καλημερα σε ολα τα παιδια,
Να σας ρωτησω βρε παιδια γιατι θα τρελλαθω με τα παραξενα και τα περιεργα στην ταρατσα μου,
Κατ αρχη δοκιμασα το smart LNB το οποιο ηταν ακριβως οπως το edision. Καμμια διαφορα στην απολαβη.
Η συχνοτητα 22123V δεν βγαινει με τιποτα απο το 1,40 σταθερο ουτε φυσικα απο το 1,05 κινητο πιατο. Στην απεναντι οικοδομη με 1,05 βγαινει με ποιοτητα σηματος 21%.
Αρα συμπεραινουμε οτι θα επρεπε το 1,40 να την πιανει με σφαιρες. Αρα κατ επεκταση κατι παρεμβαλει αλλιως δεν εξηγειται. Αν υποθεσουμε οτι ειναι ετσι μπορουμε να κανουμε τιποτα?
Το αλλο και βασικοτερο ειναι οτι παρατηρησα σημερα αισθητη μειωση της ποιοτητας σηματος στην 12012 V DVB-S2 29500 3/4 που ειναι βασικοτατη συχνοτηα γιατι εχει το sky premiere HD kai sky anytimeHD.
Απο 80% η ποιοτητα σηματος κατεβηκε στο 40%. Στο μεταξυ το 1,05 πιατο δεν την κατεβαζει με τιποτα.
Στην απεναντι οικοδομη με παλι πιατο 1,05 φιλου τα ιδια. Τι στο καλο εγινε? Πηρατε χαμπαρι τιποτα?
Ευχαριστω παιδια καλο ξημερωμα να εχουμε.
Νικος

Astra 1N...?

Νίκο σε ποιο smart αναφέρεσαι;
Όσο για την 12012 V δεν την έπιανα κ πριν οπότε δεν μπορώ να τσεκάρω!
Από ότι βλέπω από τις άλλες συχνότητες δεν υπάρχει κάτι περίεργο με πτώση σήματος τις τελευταίες μέρες στις 28Ε.

Νίκο σε ποιο smart αναφέρεσαι;
Όσο για την 12012 V δεν την έπιανα κ πριν οπότε δεν μπορώ να τσεκάρω!
Από ότι βλέπω από τις άλλες συχνότητες δεν υπάρχει κάτι περίεργο με πτώση σήματος τις τελευταίες μέρες στις 28Ε.

Καλημερα Λευτερη,
αναφερομαι σ αυτο εδω,
http://www.laserkos.gr/product.php?id_product=1044
Αυτο που περιμενα δεν μου το εδωσε. Αναρωτιεμαι αν ηταν καλυτερα να επαιρνα το invacom.
Οσο για την συχνοτητα καμμια αλλη τουλαχιστο απο οσες εχω υποψη μου δεν εχει προβλημα. Αυτο με την 12012 ξεκινησε χτες. Να φανταστεις οτι το κινητο μου 1,05 δεν την βγαζει με τιποτα ειναι νεκρη (το ιδιο και το 1,05 φιλου στην απεναντι οικοδομη) ενω τη βγαζω σχεδον οριακα με σταθερο 1,40.
Στα καλα καθουμενα κατι δεν μου καθεται καλα. Εστειλα mai το πρωι στον sky να δω μηπως εκαναν κατι. Παντως στο online service help menu δεν αναφερεται τιποτα σχετικο.
Οποιαδηποτε αλλη συχνοτητα να ητανε δεν θα με πολυενοιαζε αλλα αυτη ειναι βασικη γιατι αφενως εχει τις πρεμιερες των ταινων αφαιτερου εχει και το anytime HD.
Νικος

Καλημέρα.
Τι να σου πω αφού λες ότι δεν είδες διαφορά ανάμεσα σε smart & edision, "η επιστήμη σηκώνει τα χέρια".
Πως μετράς την απόδοση, με όργανο ή με τον δέκτη σου όταν το τοποθετείς;

Καλημέρα.
Τι να σου πω αφού λες ότι δεν είδες διαφορά ανάμεσα σε smart & edision, "η επιστήμη σηκώνει τα χέρια".
Πως μετράς την απόδοση, με όργανο ή με τον δέκτη σου όταν το τοποθετείς;

βγαλαμε τα ματια μας χτες βραδυ με τον τεχνικο. Ειχαμε πεδιομετρο ξαναρυθμισαμε το πιατο (δεν χρειαζοτανε τελικα).
Την αποδοση την μετρησα με αυτο που βλεπω στο signal quality που βασικα ειναι και αυτο που μας ενδιαφερει. Σαν να μην ειχα αλλαξει LNB.
Nikos

Νίκο όλως περιέργως κι εμένα χτες βράδυ τα HD μου κάνανε νερά.
Επειδή δεν είμαι σπίτι μπορώ να δώ μόνο το satfinder του dream το οποίο μου δίνει 6.80dB για την 12012V αυτή την στιγμή (που είναι στα νορμαλ νομίζω επίπεδα).

Νίκο όλως περιέργως κι εμένα χτες βράδυ τα HD μου κάνανε νερά.
Επειδή δεν είμαι σπίτι μπορώ να δώ μόνο το satfinder του dream το οποίο μου δίνει 6.80dB για την 12012V αυτή την στιγμή (που είναι στα νορμαλ νομίζω επίπεδα).

Ξανακοιταξα παλι τα ιδια χαλια, στο 1,05 δεν κατεβαινει τιποτα.
Στο 1,40 μολις και μετα βιας περναει το 20%.
Κατι παει στραβα δεν εξηγειται διαφορετικα. Σκεπτομαι και το ενδεχομενο της παρεμβολης βεβαια απο κανενα link.
Μιλαμε παντα για την 12012V. Ολες οι αλλες χτυπανε 90% quality.
Τι σκατα συνεβη απο χτες το μεσημερι?
Για δες μετα στο σπιτι και πες μου,
Ευχαριστω,
Νικος

Νικο μόνο απο το dreambox έχω στοιχεία (μπορείς να δεις πουθενα quality από το skybox και δεν το ξέρω;).
6.20dB
SNR 38%
AGC 99%

Φιλικά
Αντώνης

Re: Απάντηση: SKY PREMERE HD - Μειωση ποιοτητας σηματος?

Νικο μόνο απο το dreambox έχω στοιχεία (μπορείς να δεις πουθενα quality από το skybox και δεν το ξέρω;).
6.20dB
SNR 38%
AGC 99%

Φιλικά
Αντώνης

Καλησπερα Αντωνη,
Απο το skybox εννοω τις μπαρες που βγαζει για signal strength & quality.
Αναλογα με το ποσο γεμιζει η μπαρα του quality υπολογιζω το ποσοστο στο περιπου.
Δηλαδη αδεια η μπαρα = 0%
Γεματη η μπαρα = 100%
Στο τηλεχειριστηριο serives μετα πατας settings meta ok για να πας στο μενου, μετα με τα βελακια παω δεξια στη μπαρα εκει που λεει signal
Eξακολουθω να εχω τα ιδια χαλια μονομ σ αυτη τη συχνοτητα/
Νικος

Last edited by a moderator:

Καλησπερα Αντωνη,
Απο το skybox εννοω τις μπαρες που βγαζει για signal strength & quakity.
Αναλογα με το ποσο γεμιζει η μπαρα του quality υπολογιζω το ποσοστο στο περιπου.
Δηλαδη αδεια η μπαρα = 0%
Γεματη η μπαρα = 100%
Στο τηλεχειριστηριο serives μετα πατας settings meta ok για να πας στο μενου, μετα με τα βελακια παω δεξια στη μπαρα εκει που λεει signal
Eξακολουθω να εχω τα ιδια χαλια μονομ σ αυτη τη συχνοτητα/
Νικος

Ok αυτο στο περίπου το ήξερα θα βάλω να σου πω το μεσημερι

Λοιπόν όντως το input 2 quality είναι χαμηλό στην 12012v κάπου στο 30% το υπολογίζω

Και γω υπολογιζω εκει περιπου με 1,40
Χτες ειχαμε βροχη εδω και το σημα χαθηκε τελειως. Δυστυχως ειναι απο τις βασικες συχνοτητες γιατι εχει μεσα τις ταινιες premiere και ακομα πιο δυστυχως εχει και ενα απο τα feeds toy anytime.
Eπειδη το εψαξα πολυ τελικα σωστα μαντεψα και τη ζημια την εκανε ο sky. Δηλαδη προσθεσε το MGMHD στις ηδη 4 συχνοτητες στον 12012 transponder και τα εκανε μπαχαλο. Στην Αγγλια προφανως δεν εχουν προβλημα αλλα εδω θα εχουμε σιγουρα τον χειμωνα με συννεφιες και βροχες.
Με βλεπω μαλλον με μεγαλυτερο πιατο,
Σ ευχαριστω για την βοηθεια
Νικος

Σε ποια περιοχη μενεις και εχεις προβλημα με 1.40 πιατο. Εγω Αθηνα με 1.20 παρακεντρα το 28.2 και το πιανω ανετα

Απάντηση: Re: SKY PREMERE HD - Μειωση ποιοτητας σηματος?

Και γω υπολογιζω εκει περιπου με 1,40
Χτες ειχαμε βροχη εδω και το σημα χαθηκε τελειως. Δυστυχως ειναι απο τις βασικες συχνοτητες γιατι εχει μεσα τις ταινιες premiere και ακομα πιο δυστυχως εχει και ενα απο τα feeds toy anytime.
Eπειδη το εψαξα πολυ τελικα σωστα μαντεψα και τη ζημια την εκανε ο sky. Δηλαδη προσθεσε το MGMHD στις ηδη 4 συχνοτητες στον 12012 transponder και τα εκανε μπαχαλο. Στην Αγγλια προφανως δεν εχουν προβλημα αλλα εδω θα εχουμε σιγουρα τον χειμωνα με συννεφιες και βροχες.
Με βλεπω μαλλον με μεγαλυτερο πιατο,
Σ ευχαριστω για την βοηθεια
Νικος
Δεν είχα παρακολουθήσει το θέμα αυτό Νίκο,σου έγραψα το πρωί ότι είχα 36% στην 12012V ,πριν από λίγο που κοίταξα δεν είχα σήμα καθόλου με πιάτο 1,05x1,15μ.
Σημαίνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερο πιάτο για λήψη χωρίς προβλήματα από τις ημερήσιες διακυμάνσεις.

ilise

Τι έγινε τελικά, κατάφερες να κατεβάσεις τη 12012;

H 12012 κατεβαινει κανονικα απλα η ποιοτητα σηματος ειναι πολυ χαμηλα σε σχεση με αλλους transponders κι αυτο απο 16 Αυγουστου,
Η 12012 εχει και χαμηλοτερη ισχυ και χαμηλη ποιοτητα και φτανει στα καλυτερα της στο 40% (υπολογιζω απο το μηκος της μπαρας) και ελαχιστο 10%.
Σε περιπτωση βαριας βροχης το σημα μας αφηνει χροβους. Η συννεφια δεν φαινεται να επηρεαζει αλλα υπαρχουν διακυμανσεις στη διαρκεια της ημερας.
Σε δοκιμη φιλου προχτες βραδυ giberdini 1,05 δεν κατεβαζει καθολου την συχνοτητα οπως εκαλλου και το δικο μου 1,05. Τα νουμερα που σας εδωσα παραπανω αφορουν το 1,25 χ 1,35 σταθερο μου πιατο. Για καλυτερο σημα χρειαζεται μεγαλυτερο πιατο.
Νικος

Στη Λαρισα με 1,30Χ1,20 η 12012 κατεβαινει με 40% (Spiderbox 9000hd)

Οπως εγραωα κανα και εδω μια απο τα ιδια.
Το παραξενομ ειναι οτι πριν την 16η Αυγουστου το 40$ μεγιστο ηταν 90%.
Απο οτι βλεπω ακομα ανακαταταξεις γινονται στιυς transponders.
Nikos