Sky U.K Hd και συγκεκριμένες δέσμες

Architech

Senior Member
11 October 2008
325
Paradise
Καλησπέρα φίλοι και πάλι!...

...με το παρών εκφράζω την απορία τη δική μου καθώς και ορισμένων φίλων.Το λοιπόν:
Πριν μερικούς μήνες ακολούθησα τη συμβουλή του κο.AlexT και ορισμένων φίλων και τοποθέτησα ένα Gibertini OP125 στον Astra 28E.To αποτέλεσμα με έχει αποζημειώσει πλήρως!.Όμως παρακολουθώντας τα δρώμενα και τις λίστες με τα κανάλια του SKY UK HD διαπίστωσα ότι με τα βίας κατεβάζω 15 HD κανάλια απο το σύνολο του πακέτου.
Βεβαίως γνωρίζω τη δυσκολία του δορυφόρου και της τοπολογίας μου μιας και βρίσκομαι Ηράκλειο Κρήτης αλλά και την ελειπή διάσταση του κατόπτρου μου μιας και με τα βίας είναι 1.40.Όμως και φίλοι στην ίδια πόλη με Gibertini 150 , Mabo 1.80 και Neco 1.80 κατεβάζουν το ίδιο αριθμό HD καναλιών απλά με λίγο καλύτερο σήμα.
Προχτές παρακολουθώντας ένα αγώνα όλοι μαζί και βλέποντας τις δέσμες του Astra 28 στο KingOfSat απορίσαμε γιατί δεν κατεβάζουμε τις :

Astra 2B (28.2E) - 12382.00 H - Txp: 35 - Δέσμη: Astra 2B North
Astra 2B (28.2E) - 12460.00 H - Txp: 39 - Δέσμη: Astra 2B North
Astra 2B (28.2E) - 12324.00 V - Txp: 32 - Δέσμη: Astra 2B North

Δέσμες που το εγκυρώτατο κατα κάπιους site ορίζει οτι κατεβαίνουν με 1.40 πίατο, αλλά ουδείς μας τα κατεβάζει.Ούτε το Gibertini 120,ούτε το Gibertini 150 , ομοίως Mabo 1.80 , Neco 1.80.
Είναι δέσμες άπιαστες ή θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα πιάτα πάνω στις συγκεκριμένες δέσμες προκειμένου να κατεβάσουμε κάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη!

Μιλώντας για north beam των astra 2A και 2B νομίζω πως είναι λογικό που δε λαμβάνετε τις συχνότητες αυτές (δυστυχώς δεν έχω εύκαιρο αυτή τη στιγμή και το "digital tv" να τσεκάρω τις διαμέτρους λήψης στα νότια).

Re: Απάντηση: Sky U.K Hd και συγκεκριμένες δέσμες

Μιλώντας για north beam των astra 2A και 2B νομίζω πως είναι λογικό που δε λαμβάνετε τις συχνότητες αυτές (δυστυχώς δεν έχω εύκαιρο αυτή τη στιγμή και το "digital tv" να τσεκάρω τις διαμέτρους λήψης στα νότια).

Να σαι καλά Σεραφήμ!

Σίγουρα θα βοηθήσει περισσότερο κάποιο παιδί από την Κρήτη. Πάντως το "digital tv" στα νοτιοανατολικά για τη 12324 και τη 12382 προτείνει κάτοπτρο τουλάχιστον 3 μέτρων και για τη 12460 1,5 μέτρα.

Αθήνα με 1,20 :

Astra 2B (28.2E) - 12382.00 H - S 78% Q 61%
Astra 2B (28.2E) - 12460.00 H - την κατέβαζα αλλά πρέπει να έχω κάποιο θέμα στο πιάτο
Astra 2B (28.2E) - 12324.00 V - S 78% Q 58%

Αυτά.....

Θεσσαλονικη επίσης Giberdini 1,20 σταθερο πιατο , LNB Twin HUMAX

Sky HD THOMSON
12382 - 90% Signal quality
12460 - 100% Signal quality
12324 - 90% Signal quality

GIBERDINI 1,05 κινητο πιατο LNB SHARP
HUMAX 2000 HD
12382 - 80% Signal quality
12460 - 80% Signal quality
12324 - 80% Signal quality

Nikos

Καταρχήν να ευχαριστήσω ΤΟΥΣ ΠΆΝΤΕΣ για τον χρόνο τους και την βοήθειά τους!...με λίγα λόγια:

H θεωρία (kingofsat) απέχει πολύ απο την πράξη!

:stupido2:

ίσως και αύριο να έχω στην ταράτσα μου ένα OP150, οπότε θα σου αναφέρω και γω για τις συγκεκριμένες συχνότητες από Ρέθυμνο. να σου πω την αλήθεια και γω ήλπιζα γι αυτές, αλλά μετά τις αναφορές σου και των άλλων παιδιών μάλλον δεν υπάρχει πιθανότητα.
με το laminas 120χ130 που έχω τώρα δεν υπάρχει φυσικά ίχνος σήματος...

ίσως και αύριο να έχω στην ταράτσα μου ένα OP150, οπότε θα σου αναφέρω και γω για τις συγκεκριμένες συχνότητες από Ρέθυμνο. να σου πω την αλήθεια και γω ήλπιζα γι αυτές, αλλά μετά τις αναφορές σου και των άλλων παιδιών μάλλον δεν υπάρχει πιθανότητα.

Φίλε "Psybill" θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον και η δική σου αναφορά τόσο για τις ηδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις στην Κρήτη όσο και για τις μελοντικές έτσι ώστε όλοι οι "Νότιοι" να γνωρίζουν τι να περιμένουν απο τον συγκεκριμένο δορυφορο βάση της τοπολογίας τους στο νησί.
Περιμένουμε λοιπόν και την δική σου αναφορά:SFGSFGSF:

Δέσμες που το εγκυρώτατο κατα κάπιους site ορίζει οτι κατεβαίνουν με 1.40 πίατο, αλλά ουδείς μας τα κατεβάζει.Ούτε το Gibertini 120,ούτε το Gibertini 150 , ομοίως Mabo 1.80 , Neco 1.80.
Είναι δέσμες άπιαστες ή θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα πιάτα πάνω στις συγκεκριμένες δέσμες προκειμένου να κατεβάσουμε κάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη!

Οι αναφορές στο kingofsat είναι από χρήστες και όχι από το site. Αν δεις παρακάτω στα σχόλια, την αναφορά λήψης με πιάτο 1,40 την έχει κάνει κάποιος από Ηράκλειο. Συγκεκριμένα γράφει: 2002-12-17 06:30:04 Manos Hrakleio (35.1N-25E,140cm) 140 oti prepei

Η αναφορά του είναι πολύ παλιά, από το τέλος του 2002, και ενδεχομένως να είχε κάνει λάθος και να αναφερόταν σε άλλο beam. Ή μπορεί τότε να ήταν πιο ισχυρό το beam και όντως να κατέβαινε με 140cm πιάτο. Μπορείς να προσθέσεις και τη δική σου αρνητική αναφορά (πρέπει να φτιάξεις profile).

Πάντως, το ιχνοδιάγραμμα του δορυφόρου δείχνει μέχρι 120 cm και είναι πολύ μακριά από την Κρήτη. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν τελικά κατεβαίνει και με τι πιάτο.

Last edited:
Οι αναφορές στο kingofsat είναι από χρήστες και όχι από το site. Αν δεις παρακάτω στα σχόλια, την αναφορά λήψης με πιάτο 1,40 την έχει κάνει κάποιος από Ηράκλειο. Συγκεκριμένα γράφει: 2002-12-17 06:30:04 Manos Hrakleio (35.1N-25E,140cm) 140 oti prepei

Η αναφορά του είναι πολύ παλιά, από το τέλος του 2002, και ενδεχομένως να είχε κάνει λάθος και να αναφερόταν σε άλλο beam. Ή μπορεί τότε να ήταν πιο ισχυρό το beam και όντως να κατέβαινε με 140cm πιάτο. Μπορείς να προσθέσεις και τη δική σου αρνητική αναφορά (πρέπει να φτιάξεις profile).

Πάντως, το ιχνοδιάγραμμα του δορυφόρου δείχνει μέχρι 120 cm και είναι πολύ μακριά από την Κρήτη. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν τελικά κατεβαίνει και με τι πιάτο.

Malakudi...κινητή εγκυκλοπαίδεια είσαι ρε φίλε!...να και κάτι καινούγιο που μάθαμε σήμερα:SFGSFGSF:

Mε OP125 κινητο, επισης Ρεθυμνο, επισης ουτε ιχνος. Δε περιμενα βεβαια και κατι διαφορετικο απο αναφορες που διαβασα εδω στο φορουμ...

Ειμαι περιεργος με το 150 αν θα δεις φως.

Παιδιά οι συχνότητες αυτές είναι της 2A north και όχι της 2Β north, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να τις δείτε στην Κρήτη.Στην Κρήτη με πιάτο 180 δεν μπορεί να δει κανεις τις δέσμες 2A north τη fixed του eurobird και εννοείται τον 2d