Skystar2 USB και κινητό πιάτο

demetris

Established Member
12 January 2013
161
Έχω μια skystar 2 usb και μέχρι τώρα είχα ένα πιάτο offset, νομίζω 1.10x90 και ένα lnb. Πρόσφατα θέλησα να δω τι παίζει και σε άλλους δορυφόρους, αλλά με έχει φάει το πάνω κάτω και δουλειά δεν κάνω. Οπότε λέω να πάρω ένα μοτέρ για να βάλω στο κάτοπτρο. Όμως, ψάχνοντας είδα άλλους να λένε πως η κάρτα το υποστηρίζει ενώ άλλοι να λένε όχι.
Στο manual βρήκα αυτό:
The SkyStar 2 TV PCI / USB is not designed to be operated in
combination with DiSEqC 1.2 / USALS satellite dish positioner
systems. The usage of such systems will cause permanent damage
to your DVB-PC TV device and possibly to your computer.

Έχει κανείς ίδια κάρτα με κινητό κάτοπτρο χωρίς προβλήματα; Να το δοκιμάσω ή όχι;

Απάντηση: Skystar2 USB και κινητό πιάτο.

Για 4-5 χρόνια κινούσα το μοτέρ (ένα SG2100) με μία Skystar 2 PCI (έκδοση 2.6) χωρίς να έχω πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές όμως ισχύει αυτό που λέει το quote, κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένες κάρτες δεν έχουν προστασία για βραχυκύκλωμα ή υπερβολικό φορτίο και έτσι κάτω από τέτοιες συνθήκες θα μπορούσαν να καούν (βλάβη στη τροφοδοσία τους συνήθως). Πράγμα που έχει συμβεί σε κάποιους. Επίσης εξαιτίας αυτής της προειδοποίησης το DVBViewer Pro (ένα από τα καλύτερα προγράμματα) δεν υποστήριξε ποτέ την κίνηση στις Skystar 2. Κάποια άλλα υποστηρίζουν, ειδικά από την έκδοση 4.6 και νεώτερη των driver, ενώ κυκλοφορούσε και κάποιο plugin (με πολύ καλές επιλογές, ανώτερες από αυτές των περισσότερων προγραμμάτων) για την ίδια δουλειά (ss2diseqc).

Re: Skystar2 USB και κινητό πιάτο.

Ξέχασα να αναφέρω, πως χρησιμοποιώ linux-οειδή software, οπότε είναι ακόμα μια παράμετρος που δεν ξέρω αν θα δουλέψει ή όχι.
To sg2100 ή το sg2100A; Κάπου διάβασα πως το Α έχει σημαντικά μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα. Οπότε αν με το σκέτο (χωρίς το Α) ήσουν οκ, έχω αρκετές πιθανότητες να τη γλιτώσω χωρίς καψίματα.

Απάντηση: Skystar2 USB και κινητό πιάτο.

Το παλιό, το SG2100 (αν και δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερες διαφορές εκτός από τη γωνία του μπράτσου με το Α). Όταν την χρησιμοποιούσα (τώρα έχω άλλες κάρτες και δέκτες), είχα δοκιμάσει και σε linux (ιδιαίτερα με το Kaffeine), αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς συμπεριφορά είχε με το μοτέρ.

Υπόψη βέβαια (φαντάζομαι θα το έχεις προσέξει) ότι η USB έκδοση έχει περιορισμένες δυνατότητες, ιδιαίτερα για κανάλια HD (όσα τέλος πάντων είναι ακόμα σε DVB-S κι όχι σε DVB-S2), αφού συνδέεται με πρωτόκολλο USB επιπέδου 1.1 (ταχύτητα μέχρι 12 Mbps αν θυμάμαι καλά).

Εγώ χρησιμοποιώ vdr, με τα ανάλογα plugins, και βλέπω με την τελευταία έκδοση του xbmc, με τηλεχειρηστήριο κτλ.
Υπάρχει ένα disecq.conf που βάζεις τις ανάλογες ρυθμίσεις αλλά δεν ξέρω με τους οδηγούς τι γίνεται...
Όσο για τα hd δε με πολυενδιαφέρουν, αφού δεν είναι ελεύθερα.
Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.