slim BD-ROM drive για mini-itx HTPC

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Θέλω να πάρω ένα slim BD-ROM (φορητού) για το mini-itx HTPC που ετοιμάζω. Ελλάδα δε βρίσκω και πολλά, αλλά το ebay είναι γεμάτο. Είμαι ανάμεσα στο HL CT10N SATA το οποίο είναι 2x BD-ROM, το Panasonic UJ-130A που είναι 4x BD-ROM και το Pioneer BDC-TD01VA που είναι επίσης 4x BD-ROM. Δυστυχώς δε μπορώ να βρω περισσότερα στοιχεία. Έχει κανείς άποψη;

Οι τιμές τους, 73, 90 και 88 ευρώ αντίστοιχα, μαζί με μεταφορικά.

Το μόνο μείον για τα Panasonic/Matshita γενικά, είναι ότι έχουν "κλειδωμένο" firmware και τα παλικάρια που βγάζουν τα πειραγμένα firmware τα έχουν σε ...black list! Δηλαδή είναι unhackable προς το παρόν (ή ήταν μέχρι κανα δίμηνο πριν - δεν ξέρω αν είχαμε καμια πρόσφατη εξέλιξη). Αυτά αν σε ενδιαφέρει το region free.

Από προσωπική εμπειρία έχω δύο burners Panasonic, το UJ225 Bluray ATAPI και άλλο ένα DVDRW ATAPI (δε θυμάμαι τώρα το μοντέλο), και τα δύο με μηχανισμό slot-in. To DVDRW ειδικά μου είχε βγει πολύ καλό (απροβλημάτιστες εγγραφές 3χρόνια τώρα). Το bluray το πήρα πριν κανά δίμηνο, είναι πολύ γρήγορο και είναι όμως λίγο θορυβώδες όταν διαβάζει Bluray (σε σχέση με το απλό το DVDRW). Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον επειδή διαβάζει σε χ2 - κατά πάσα πιθανότητα με το utility του nero σε χ1 θα είναι νορμαλ.

Για τα υπόλοιπα δεν έχω κάποια γνώμη - βέβαια 73 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά νομίζω είναι καλή τιμή για το HLG. Έχεις σκεφτεί μήπως τα drives με slot-in μηχανισμό? Τα βρίσκω πιο βολικά...

Το UJ225 (που είναι όμως burner) το είχα πάρει γύρω στα 120-130 ευρώ μαζί με εξωτερική θήκη USB.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Είχα μείνει με την εντύπωση, από τις παλιές εποχές του Pioneer slot-in drive για PC, πως τα slot-in δημιουργούν πιο πολύ θόρυβο λόγω ακριβώς αυτής της κατασκευαστικής τους ιδιομορφίας. Σίγουρα είναι πολύ πιο όμορφα για ένα HTPC, αλλά δε θέλω να κάνουν θόρυβο σε αναπαραγωγή DVD, CD και BD. Αν δεν ισχύει, να προχωρήσω σε slot-in, έχω βρει και από αυτά.

Απ' ότι είδα στο rpc1.org κανένα από τα τρία drives που ανέφερα δεν έχει patched firmware.

Σόρρυ είχα να μπω κανα δυο μερες, τώρα είδα το πμ.

Εντάξει το Pioneer επειδή το είχα παλιά, δεν έκανε και τρομερό θόρυβο - τουλάχιστον όχι περισσότερο από ένα Plextor που είχα στο συγκεκριμένο PC. Μάλλον υπερβολικό το βρίσκω αυτό.

Ούτε και το σλιμ panasonic dvdrw (UJ845S) κάνει πολύ θόρυβο. Το BR τώρα επειδή το έβγαλα από τη USB θήκη και το αντικατέστησα με αυτό το DVDRW στο laptop, το σύγκρινα αμέσως και ήταν ελαφρά πιο θορυβώδες από ότι είχα συνηθίσει τοσο καιρό με το DVDRW. Όταν έβαλα ένα blu ray ηταν σαν να δούλευε full speed. Θα το τσεκάρω αυτό με το Nero DriveSpeed και θα σου πω (δυστυχώς δεν έχω μαζί μου αυτή τη στιγμή το laptop).

Τώρα για site, και γω στο rpc1.org πήγαινα και στο cdfreaks (τώρα νομίζω άλλαξε όνομα το cdfreaks και έγινε MyCE - δεν ξέρω τι παίχτηκε). Επισης, κάτω αριστερά στο rpc1 έχει κάποια links, δεστα και αυτά (είναι hosted mini sites στο rpc και αυτά).

Α, αν πάρεις σλοτ-ιν έχε υπόψη ότι κυκλοφορούν τελευταία 2 ειδών πλαστικές προσόψεις. Η κανονική και μια ακόμη πιο λεπτή/κοντή (για τα καινούργια υπερ-slim laptop). Η διαφορα είναι στο ύψος της πρόσοψης και είναι 12.7mm η κανονική και 9.5mm η κοντή - αν θυμάμαι καλά, και αφορά την πρόσοψη όχι τον μηχανισμό. Σε HTPC θέλεις την κανονική και όχι τη super slim, αλλιώς θα διαπιστώσεις ότι έχεις και ...δεύτερο σλοτ!!!

Last edited:
Επανέρχομαι στο θέμα, αφού μόλις παρέλαβα το Panasonic UJ135 slot-in sata. Στο διάβασμα των bluray είναι ουσιαστικά αθόρυβο, όμως στο διάβασμα cd και dvd κάνει αρκετό θόρυβο, σπινάρει πάρα πολύ. Επίσης ο μηχανισμός slot-in loading είναι κι αυτός λίγο θορυβώδης.