Smart Tv Η απλη με rasberry pi ? (και άλλες newbie-κες ερωτήσεις)

the_observer

New member
7 February 2013
13
Γεια χαρά σε όλους,

είμαι άσχετος με TV (σκέψου οτι έχω ακόμα CRT) και θα ήθελα να ρωτήσω:

1.Είναι καλυτερα να πάρω μια SMART TV ή να πάρω μια απλή και με τα λεφτα της διαφοράς να τα δώσω να της βάλω ένα Rasberry Pi ?

Σημειωτέων οτι σε οποιαδήποτε περίπτωση θα κινηθώ στα φτηνότερα μοντέλα και γύρω στις 40 έως 42 ίντσες εκτος και βρώ καμιά προσφορά.

2.Επίσης , αξίζει να είναι 3d ? (με η χωρίς smart).

3.Επίσης αξίζει να αγορασω από εξωτερικό π.χ. Amazon κ.λ.π. ?

4.Τέλος, να περιμένω να περάσουν οι γιορτές (δεν βιάζομαι) η όχι ? (Γιατί καπου διαβαζα ότι μετά τις γιορτές πέφτουν οι τιμές επειδή πέφτει το αγοραστικό ενδιαφέρον λογω οτι οι περισσοτεροι αγοράζουν μέσα στις γιορτες)

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγνώμη αν κούρασα.

the_observer.

1. Με το Rasberry ή ένα android media player, θεωρω οτι μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα απο μια smart tv.
Την ευκολια ομως μιας smart tv δεν θα στην δωσει κανενα.
Εχω htpc, android player, miracast, αλλα ποτε δεν τα εχω ανοιξει οταν θελω να μπω youtube, να σερφαρω, να δω μια σειρα-ταινια απο το nas-σκληρο δισκο
Τωρα αν εσυ θελεις να βάλεις xbmc, τοτε τα παραπανω ειναι μονοδρομος

2. Οι 42 ιντσες δεν ειναι και οτι καλυτερο για 3d. Το 3d θελει μεγαλη εικονα. Για να κανεις ομως την πλακα σου, μια χαρα ειναι.
Animation και περιπετειες, μια χαρα βλεπονται σε 3d. Εγω ειμαι υπερ.

3. Δεν αξιζει. Εχουν πεσει πολυ οι τιμες, συν οτι θα εχεις και την εγγυηση.

4. Στα ηλεκτρονικα, δεν ισχυει κατι τετοιο.

Re: Απάντηση: Smart Tv Η απλη με rasberry pi ? (και άλλες newbie-κες ερωτήσεις)

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου Σωτήρη η οποία ήταν πολυ κατατοπιστική.

Πια λες σαν minimum διάσταση για 3d και πιο καλύτερο ειδος (passive η το αλλο) ?

Xρόνια πολλά.

the_observer.

Χρονια Πολλα.
Η διασταση εχει να κανει και με την αποσταση που βλεπεις. Εγω βλεπω 3D στον προβολεα 100" στα 3,50 μέτρα, οποτε θα σου ελεγα οσο μεγαλυτερη σε παιρνει (και οικονομικα φυσικα)
Αν σε φοβιζει το μεγεθος, ξεχνα το. Σε 2 εβδομαδες θα το εχεις συνηθισει και θα θες μεγαλυτερο. Εφοσον μπηκες σε forum να γραψεις παει να πει οτι εισαι κολλημενος με αυτα ;)

Προτιμω το ενεργό γιατι εχει full HD αναλυση.
Επίσης τα γυαλια πλεον εχουν πεσει αρκετα.
Τα samsung που εχω εκαναν 16 ευρω.

Υπ οψιν, οι εμπειριες που σου ειπα περι smart εχουν να κανουν με μοντελο samsung οι οποιες θεωρουνται ότι υπερτερουν σε smart.
Δεν ξέρω τι γίνεται με τις αλλες μαρκες.

1.Είναι καλυτερα να πάρω μια SMART TV ή να πάρω μια απλή και με τα λεφτα της διαφοράς να τα δώσω να της βάλω ένα Rasberry Pi ?

Σημειωτέων οτι σε οποιαδήποτε περίπτωση θα κινηθώ στα φτηνότερα μοντέλα και γύρω στις 40 έως 42 ίντσες εκτος και βρώ καμιά προσφορά.

χρόνια πολλά!! κι εγώ νομίζω ότι άλλα πράγματα κάνω με τα smart functionalities, και άλλα με τα RasPi / Androids κλπ που "ρίχνω" πάνω της... Αν είναι smart για παράδειγμα, μπορείς να την χειριστείς μέσω κινητού, να κάνει updates μόνη της όταν βρίσκει μέσω δικτύου, να συνδεθεί με τα κινητά/ταμπλετ και να προβάλει εκεί τα π.χ. youtube videos που βλέπεις στις φορητές συσκευές σου και πάει λέγοντας... Η χρήση με μια δεύτερη συσκευή προϋποθέτει ότι θα ανοίγεις αλλά και γενικότερα ότι θα διαχειρίζεσαι μια ακόμα συσκευή, που φυσικά αν θες XBMC όπως ειπώθηκε, είναι μονόδρομος η ύπαρξη και αυτής της συσκευής.. αν και πάλι θα προτιμούσα smart TV + RasPi (π.χ.), έστω και σε δεύτερο χρόνο...

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας,

θα ηθελα να ρωτησω και κατι τελευταιο.

Τα Hz να τα λαβω υπ οψην ή δε θα καταλαβω την διαφορα?

Εχει μπει μια προσφορα μια η οποια μου φαιναιτε πολυ καλη περιπτωση αυτη εδω

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγνώμη αν κούρασα.

the_observer.