σνομπάρετε τους καινούργιους

nikos313

New member
7 September 2012
97
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σνομπάρετε τους καινούργιους που είναι άσχετοι με την φωτογραφία.
Πως θα μάθουν αν κάνουν ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις.
Εδώ βλέπω σας ενδιαφέρει πόσα ευρώ θα βρείτε έναν φακό, τι έχει παραπάνω από κάποιον άλλον κλπ.
Άρα το σάιτ πρέπει να γράφει με μεγάλα γράμματα ότι απευθύνεται μόνο για επαγγελματίες φωτογράφους για να γνωρίζουν οι καινούργιοι στο σάιτ και αρχάριοι στην τέχνη της φωτογραφίας ότι είναι άδικος κόπος τα γραφόμενα τους εδώ.

Οι εμπειρίες μου ,όταν ξεκίνησα να γράφω σε αυτό το forum ως αρχάριος, ήταν οι καλύτερες δυνατές.
Όλα τα παιδιά απάντησαν στα ερωτήματα μου , χωρίς ίχνος σνομπισμού , και με βοήθησαν να κατανοήσω τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.
Αυτά από εμένα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σνομπάρετε τους καινούργιους που είναι άσχετοι με την φωτογραφία.
Πως θα μάθουν αν κάνουν ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις.
Εδώ βλέπω σας ενδιαφέρει πόσα ευρώ θα βρείτε έναν φακό, τι έχει παραπάνω από κάποιον άλλον κλπ.
Άρα το σάιτ πρέπει να γράφει με μεγάλα γράμματα ότι απευθύνεται μόνο για επαγγελματίες φωτογράφους για να γνωρίζουν οι καινούργιοι στο σάιτ και αρχάριοι στην τέχνη της φωτογραφίας ότι είναι άδικος κόπος τα γραφόμενα τους εδώ.

μάλλον μιλάς για άλλο site...

Aν κάνεις μια αναδρομή στη θεματολογία του φόρουμ θα δείς πως κάνεις λάθος.
Περιμένεις μιαν οποιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματά σου ή απάντηση απο κάποιον που ξέρει ακριβώς το θέμα που θέτεις;
Και δεν είναι δυνατόν να είναι όλα τα μέλη διαθέσιμα ανα πάσα ώρα και στιγμή.
Μήπως τελικά δεν έχεις υπομονή;

Εδώ δεν έχεις εντελώς άδικο, αλλά είναι περιοδικό φαινόμενο. Υπάρχουν και εποχές οίστρου όπου γίνεται λιγότερη συζήτηση για εξοπλισμό και ανεβαίνουν (και σχολιάζονται) περισσότερες φωτογραφίες.

Οπως και να χει, κάνε λίγο υπομονή και μην είσαι απαιτητικός. Οι περισσότεροι εδώ το χόμπι μας κάνουμε.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Νασσο...δείξε λίγο υπομονή,οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε ερασιτέχνες φωτογράφοι,
που μοιραζόμαστε το μεράκι μας...

Re: Απάντηση: σνομπάρετε τους καινούργιους

εδώ σνομπάρουν μόνο τον αισθητήρα foveon της sigma :smash:

:flipout:

Σωστος, μας σνομπαρουν χαρακτηριστικα εμας τους foveonΙκους το καταγγελω και εγω επισημα λεμε :flipout:

υγ

Και για να μιλησω και σοβαρα φιλε Νικο, η βοηθεια που εχουν προσφερει τα μελη εδω μεσα και κυριως το υψηλοτατο επιπεδο που διατηρουν στα ορια της φιλιας θα ελεγα κατι πολυ πολυ δυσκολο για μια ιντερνετικη παρεα ειναι κατι που δυσκολα θα συναντησεις αλλου.

Εχε υποψιν σου οτι εδω μεσα μπαινουμε για το χομπυ μας δεν χτυπαμε καρτα και ειναι και θεμα τυχης αν θα σου απαντησει καποιος που να ξερει αυτο που ρωτας.

Κανε μια αναζητηση για παρομοιο θεμα και αν δεν βρεις απαντηση στειλε καποιο μηνυμα σε καποιο μελος που βλεπεις οτι σκαμπαζει το θεμα που σε νοιαζει και μετα βγαζεις συμπερασματα.

Υπομονη, ειναι μια αρετη που χρειαζεται καθε φωτογραφος αλλωστε.:ernaehrung004:

Συμφωνω ειναι και θεμα τυχης πολλες φορες αν θα απαντηθει κατι,και σε μενα εχει συμβει αρκετες φορες

επισης ερωτηματα του στυλ 'τι διαφορα εχει το ntsc με το pal' συγνωμη ρε Νικο αλλα δεν ειναι αναγκη να ρωτησεις εδω,κανε ενα απλο search

Έχουμε την τύχη να έχουμε και μερικούς επαγγελματίες στην παρέα μας αλλά ώς επί το πλείστον είμαστε ερασιτέχνες που αγάπησαν την φωτογραφία. Χομπίστες.
Οι περισσότεροι βρεθήκαμε εδώ κάνοντας τα πρώτα βήματα μας και σιγά σιγά υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον και αντλώντας γνώση από τους πιο έμπειρους βελτιωθήκαμε (η όχι... :p)
Εγώ έκανα πριν απο περίπου 4 χρόνια την πρώτη μου ερώτηση στο club για μια βιντεοκάμερα χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα από φωτογραφία και σήμερα είμαι εκ των διαχειριστών της κατηγορίας. Σε ένα φόρουμ που σνομπάρει τους καινούργιους αυτό δεν θα συνέβαινε.

Όπως είπαν και τα παιδιά, σε ένα τέτοιο φόρουμ χρειάζεται και υπομονή. Δεν είμαστε πάντα όλοι online. Ακόμα περισσότερο, πρέπει να είναι online και να δεί την ερώτηση σου κάποιος που ξέρει και την απάντηση. Σε φόρουμ με τέτοια κίνηση, πολύ εύκολα χάνονται ερωτήσεις αν δεν απαντηθούν αμέσως.
Τέλος να προσθέσω και κάτι άλλο και όπως θέλεις το παίρνεις.

Απαιτείς άμεσες απαντήσεις και είσαι γρήγορος στο να εκτοξεύσεις κατηγορίες, αλλά ο ίδιος δεν αφιέρωσες τον χρόνο να σκεφτείς την ερώτηση σου, ή τις απαντήσεις που πήρες. Όπως σωστά είπε ο Beavis, ένα φόρουμ δεν είναι το google. Αν θέλεις να παίρνεις πλήρεις και αναλυτικές απαντήσεις, φρόντισε να θέτεις και αντίστοιχες ερωτήσεις. Μια ερώτηση των τριών γραμμών θα πάρει και αντίστοιχη απάντηση.
Επίσης όταν εισέρχεται κάποιος σε έναν χώρο και ζητάει κάτι απο αυτόν, είθισται να χαιρετά κιόλας και να συστήνεται.
Δεν τα λέω με διαθεση να σε μαλώσω, απλά προτού κατηγορήσουμε τους άλλους είναι σώφρων να κάνουμε και την αυτοκριτική μας.

Εδω οι περισσοτεροι ειμαστε ερασιτεχνες, κανουμε το χομπυ μας, προσπαθουμε να παρουσιασουμε κατι ομορφο που να αρεσει αλλα και να βοηθηθουμε μεταξυ μας και καθε αλλο 'σνομπαρουμε' κοσμο αγαπητε...

Για την ιστορια η ρωτηση ποια ηταν?

Απάντηση: Re: σνομπάρετε τους καινούργιους

Όλοι δίκιο έχετε σε αυτά που λέτε. Απλά αν ρωτάς κάτι και ξαναρωτάς και δεν σου απαντά κανείς και συγχρόνως μπαίνει ο άλλος σφήνα και παίρνει απάντηση έ τότε σου την δίνει.

επισης ερωτηματα του στυλ 'τι διαφορα εχει το ntsc με το pal' συγνωμη ρε Νικο αλλα δεν ειναι αναγκη να ρωτησεις εδω,κανε ενα απλο search
Δεν ρώτησε αυτό που γράφεις, γιατί θα ήταν και υποτιμητικό για μένα μιάς και είμαι ηλεκτρονικός εδώ και πάρααααα πολλά χρόνια.
Τόσα χρόνια μια απλή κόμπακτ είχα και αυτή μου την κλέψανε, και προσπαθώ να μάθω κάτι παραπάνω. Μόνος σου δεν γίνεται να τα μάθεις αν δεν υπάρχει βοήθεια και καθοδήγηση όσο και να ψάχνεις στο google(δεν είναι και πανάκεια).

Last edited:
Νικο λιγο υπομονη ,βιαστηκες να κατηγορησεις
ειναι φορουμ φιλων οχι customer support 24/7

Re: Απάντηση: Re: σνομπάρετε τους καινούργιους

Μόνος σου δεν γίνεται να τα μάθεις αν δεν υπάρχει βοήθεια και καθοδήγηση όσο και να ψάχνεις στο google(δεν είναι και πανάκεια).

Γιατι δεν γινεται ?

Εμεις μαθαμε φωογραφια καποτε αγοραζοντας ξενα αλλα και Ελληνικα περιοδικα μιας και το ιντερνετ δεν υπηρχε.

Τωρα με τον απιστευτο ογκο πληροφοριας θεωρω δικαιολογια να πει κανεις οτι δεν βρηκε για να μαθει. Ακομα και αγγλικα να μην ξερει μπορει να βρει στα Ελληνικα πολλες πληροφοριες. Αρκει να εχει ορεξη.

Επισης ανοιγεις ενα θεμα για αγορα καμερας. Σου εχει περασει απο το μυαλο οτι μπορει καποιος να μην ξερει αυτες τις συγκεκριμενες καμερες ?

Πως θα σου απαντησει χωρις να ξερει .

Για τις επαγγελματικες καμερες υπαρχει παραπανω γνωση αλλα για αυτες τις μικρες που αλλαζουν σα πουκαμισα πρεπει να πεσεις πανω σε καποιον που να τις εχει φαει στην μαπα για να λαβεις σοβαρη απαντηση.

Και ποιος ασχολειται πλεον με τις βιντεοκαμερες.......το εχεις σκεφθει ? Οι περισσοτεροι αγοραζουν φωτογραφικη που τραβαει και βιντεο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σνομπάρετε τους καινούργιους

Γιατι δεν γινεται ?

Εμεις μαθαμε φωογραφια καποτε αγοραζοντας ξενα αλλα και Ελληνικα περιοδικα μιας και το ιντερνετ δεν υπηρχε.

Τωρα με τον απιστευτο ογκο πληροφοριας θεωρω δικαιολογια να πει κανεις οτι δεν βρηκε για να μαθει. Ακομα και αγγλικα να μην ξερει μπορει να βρει στα Ελληνικα πολλες πληροφοριες. Αρκει να εχει ορεξη.

Επισης ανοιγεις ενα θεμα για αγορα καμερας. Σου εχει περασει απο το μυαλο οτι μπορει καποιος να μην ξερει αυτες τις συγκεκριμενες καμερες ?

Πως θα σου απαντησει χωρις να ξερει .

Για τις επαγγελματικες καμερες υπαρχει παραπανω γνωση αλλα για αυτες τις μικρες που αλλαζουν σα πουκαμισα πρεπει να πεσεις πανω σε καποιον που να τις εχει φαει στην μαπα για να λαβεις σοβαρη απαντηση.

Και ποιος ασχολειται πλεον με τις βιντεοκαμερες.......το εχεις σκεφθει ? Οι περισσοτεροι αγοραζουν φωτογραφικη που τραβαει και βιντεο.
Την κάμερα που λές την αγόρασα(Panasonic HC-X900MEG) διαβάζοντας όπως είπες και εσύ πάρα πολλά reviews.
Όσο για την φωτογραφική μηχανή, προσανατολίζομαι στην Canon PowerShot G15 αλλά έχω κάποιες απορίες που το google δεν μπόρεσε να μου τις λύσει. Και αυτές λύνονται είτε από κάποιον σχετικό(και για αυτό ρωτάω) είτε όταν την πιάσω στα χέρια μου αλλά τότε θα είναι αργά άμα δω ότι δεν μου κάνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σνομπάρετε τους καινούργιους

Οι περισσοτεροι αγοραζουν φωτογραφικη που τραβαει και βιντεο.
Άρα πολλοί από αυτούς μπορούν να μου λύσουν τις απορίες που έχω σχετικά με το βίντεο σε μιά φωτογραφική μηχανή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σνομπάρετε τους καινούργιους

Άρα πολλοί από αυτούς μπορούν να μου λύσουν τις απορίες που έχω σχετικά με το βίντεο σε μιά φωτογραφική μηχανή.

1. κάποιοι δεν γνωρίζουν γενικώς
2. κάποιοι δεν γνωρίζουν τη μηχανή και το σχετικό ερώτημα
3. κάποιοι δεν διάβασαν το θέμα
4. κάποιοι ενδεχομένως δεν κατάλαβαν το ερώτημά σου όπως τέθηκε
5. κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει (και μάλιστα άμεσα)
6. κάποιοι πιθανότατα θεωρούν ότι το πρώτο επίπεδο ψαξίματος το κάνει ο ερωτών και ότι στην περίπτωση δεν έχει γίνει καν.

η βιασύνη στο να πάρουμε απαντήσεις πολλές φορές δημιουργεί εκνευρισμό και απογοήτευση και έχει τύχει σε όλους μας, αλλά δυστυχώς η πληροφορία στο διαδίκτυο από μέλος σε μέλος χαρακτηρίζεται κύρια από τα παραπάνω. Αλλιώς πρέπει να ανατρέξουμε σε ήδη αποθηκευμένη και αναρτημένη πληροφορία που δυστυχώς θέλει χρόνο.

Εγώ προσωπικά δεν δίνω καμία "συμβουλή" για κάτι που δεν έχει περάσει από τα χέρια μου. Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια (είμαι επαγγελματίας φωτογράφος οπότε αντιλαμβάνεσαι πόσες "απορίες" έχω κληθεί να λύσω) έχω καταλάβει επίσης ότι όταν κάποιος ρωτάει για κάτι συγκεκριμένο δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν
1. Έχει προαποφασίσει να κάνει την αγορά
2. Την έχει κάνει ήδη
Σε αμφότερες τις περιπτώσεις περιμένει απλά την επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή του. Σε κάθε τι διαφορετικό, απλά κλείνει μάτια και αυτιά

Αν κατάλαβα την ερώτηση πάντως αν και ασχετος βρίσκoντας το μανιουαλ είδα το παρακάτω. Εσύ που ξέρεις τι ψάχνεις φαντάζομαι θα το βρεις πιο ευκολα

9hujpj.gif

Last edited:
Με την πάροδο του χρόνου, τουλάχιστον από όταν ξεκίνησε (2006) το παρόν φόρουμ, και περισσότερες εταιρείες έχουν μπει στον χώρο των φωτογραφικών, και περισσότερες σειρές μοντέλων διαθέτει καθεμία τους, αλλά και τους κύκλους ζωής των μοντέλων έχουν μειώσει, σε σημείο που, να είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις, αλλά και να γίνεται ολοένα και πιο απίθανο, όσο μεγάλη βάση μελών να έχει ένα ελληνικό (μη απολύτως εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο αντικείμενο) φόρουμ, να διαθέτει κάποιο μέλος δεδομένο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής, πόσο μάλλον εάν πρόκειται για κόμπακτ. Λόγω του αντικειμένου, οι όποιες ομάδες χρηστών έχουν ατύπως διαμορφωθεί στο φόρουμ, έχουν να κάνουν με συστήματα μηχανών (με εναλλάξιμους φακούς) και όχι τόσο με μεμονωμένες μηχανές.
Άρα δεν είναι ο ελιτισμός που διαμορφώνει τη θεματολογία του εξοπλιστικού μέρους αυτής της γωνιάς του φόρουμ, αλλά η ίδια η φύση του πράγματος.
Σε αμιγώς φωτογραφικά, πάλι, θέματα, δεν νομίζω να υπάρχει κανένας ελιτισμός, βλέπω να τυχαίνουν απόκρισης ακόμη και εντελώς στοιχειώδη ερωτήματα, όπως τι ελέγχουμε με το διάφραγμα ή τι κάνει ένα πολωτικό φίλτρο.

Από εκεί και πέρα.... νέα μέλη έρχονται, παλιά μέλη φεύγουν ή σταδιακώς απομακρύνονται, πάντως μια κοινότητα εξακολουθεί να υπάρχει. Με καλή διάθεση πάντα.