Σοβαρό Πρόβλημα SONY KDL-52Z5500

rainfpapa

New member
26 December 2006
12
Σχετικά με το μοντέλο αυτό της Sony έχω να αναφέρω ότι μόλις 8 μήνες από την αγορά του και εντελώς ενώ ήταν σε λειτουργία ξαφνικά κάηκε!!! (δεν άνοιγε καθόλου η TV).
Απευθύνθηκα στο service της SONY όπου την παρέλαβαν και μετά από 16 ημέρες μου την έφεραν πάλι λέγοντας μου ότι άλλαξαν κάποια προβληματική πλακέτα και ότι είναι οκ. Η τηλεόραση ενώ ανοίγει κανονικά μόλις την κλείσω και πέσει σε αναμονή πάνω από 10 λεπτά, παραμένει σε αναμονή και δεν ανοίγει ούτε με το τηλεχειριστήριο ούτε από τα πλήκτρα επάνω στη συσκευή. Πρέπει να την κλείσω τελείως από τον διακόπτη και να την ανοίξω αλλά και πάλι η ίδια συμπεριφορά. Μόλις πέσει σε αναμονή γύρω στα 10 λεπτά δεν ξαναανοίξει. Σε λιγότερο χρόνο ανοίγει και κλείνει κανονικά.
Μιλάμε για ένα μοντέλο που κόστιζε 2700. Ευτυχώς που έχω ειδική σύμβαση με το κατάσταστημα για 5 χρόνια εγγύηση.
Έτσι να ενημερώνεστε για την ποιότητα της...SONY...

Μην νομιζεις οτι αλλες εταιρειες τα πανε καλυτερα...

Διαβασε ολα τα νηματα με τις βλαβες και θα δεις...

Χωρίς να είμαι τεχνικός,χωρίς να τηρώ σχετικό αρχείο και στατιστικά,από την καθημερινή προσωπική εμπειρία μου αλλά και από αυτά που εδώ-μεταξύ των μελών-αναφέρονται,μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως η sharp πλεονεκτεί στον τομέα της αξιοπιστίας.Οι,κατά κανόνα,μέτριες-άγευστες συσκευές(π.χ. σειρά aquos) φαίνεται πως είναι-κατά τ' άλλα- αρκετά αξιόπιστες (ειδικά για κάποιον που δεν "το ψάχνει και πολύ") Φιλοσοφία τoyota corola,δηλαδή.Αρχίζω να πιστεύω πώς το "MADE IN JAPAN" αυτοκόλλητο στην πρόσοψη,μετράει και κάνει διαφορά. "Λίγο" off topic αλλά θα ´θελα τη γνώμη σου.
Υ.Γ. Ούτε toyota έχω-είχα ποτέ,ούτε sharp....!!!!

Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη και ο αριθμός κατόχων κάποιας μάρκας, για να δούμε και τις αναφορές βλαβών....

.....καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία, αλλά SHARP αν εξαιρεθεί το προ τριετίας powerbuy των XL, σπάνια βλέπουμε στο forum, οπότε αν δεν υπάρχει κάτοχος πως θα υπάρχει βλάβη??....;)

Το παραπάνω φυσικά, αφορά αποκλειστικά και μόνο την πληροφορία που μπορούμε να έχουμε 'μεταξύ' μας, όπως πολύ σωστά διευκρίνισες στην αρχή του μηνύματός σου....:2thumb22sup:

Συμφωνα με ερευνες απο το consumer reports στην Αμερικη πιο αξιοπιστες μαρκες ειναι η Samsung και η Sony στις LCD και η Panasonic στις πλασμα...

Για Sharp λογικο ειναι να μην βλεπεις βλαβες αφου οι πωλησεις στην Ελληνικη αγορα εχουν πιασει πατο ...

Oυσιαστικα το 80% της αγορας των LCD το εχουν 3 εταιρειες , Samsung , LG , Sony με την σειρα που τις αναφερω...