Social (web) addicted

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,036
Εκεί ψηλά.....
blog_twitter_addict.jpg

Είσαι social media addict, αν…

Ενημερώθηκες για το δίκτυο κάλυψης σε 3G ή 4G πριν αποφασίσεις που θα πας διακοπές.

Η ύπαρξη Wi-Fi ήταν βασικό φίλτρο στα κριτήρια επιλογής του ξενοδοχείου. Οι φίλοι σου, σε αποκαλούν με το ψευδώνυμό σου στο twitter.

Χρησιμοποιείς στον καθημερινό προφορικό λόγο φράσεις όπως #nofilters, #nsfw, #follow, #like…

Γράφηκες και εσύ στο Google+, ακόμη και αν δεν ξαναμπήκες ποτέ. Και στο foodspotting.

Βγάζεις φωτογραφίες με το instagram αντί για την εφαρμογή κάμερας του κινητού, παρότι εδώ και περίπου 10 χρόνια αγόραζες κινητό με κριτήριο τα megapixels της κάμερας.

Τα likes σε updates και φωτογραφίες έχουν γίνει ο σκοπός της ζωής σου. Μάλιστα, σβήνεις updates αν δεν πάνε καλά. (έλα, πες το).

Προτιμάς να πεθαίνεις της δίψας, από το να πεθαίνει το iPhone σου από μπαταρία.

Οι φίλοι σου μαθαίνουν που είσαι από το Foursquare ή από το Facebook. Ή από το Foursquare στο facebook.

Αν βγεις το βράδυ και σου «αρέσεις», το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να αλλάξεις φωτογραφία προφίλ στο facebook. Επί τόπου.

Αν πεις μία ωραία ατάκα, κάνεις ένα διάλειμμα από την παρέα για να την ανεβάσεις στο twitter.

Έχεις φορτιστή στο σπίτι, στο γραφείο, στο αμάξι, στην τσάντα, στην τσέπη…….

Αργείς να πέσεις για ύπνο, επειδή είσαι στο facebook. Χωρίς να μιλάς με κάποιον. Κάνοντας refresh το newsfeed. Έχοντας μάθημα το επόμενο πρωί.

Πέφτεις για ύπνο και μπαίνεις στο facebook από το κινητό. Και στο mail. Και στο αγαπημένο σου blog.

Ξυπνάς και τσεκάρεις αν έχεις notifications. Στο facebook. Στο twitter. Στο instagram. Στο foursquare. Στο mail. Συνειδητοποιείς πως κατουριέσαι. Σηκώνεσαι.

Γνωρίζεις κάποια. Δεν ζητάς τηλέφωνο. Ζητάς facebook account.

Ξέρεις πως θα τσακωθείς τουλάχιστον μία φορά με την παρέα σου, επειδή «είσαι συνέχεια στο κινητό». Ή επειδή δεν σου έκαναν like στην τελευταία cover photo.

Προτιμάς να μιλάς γραπτώς από προφορικώς.

Πληκτρολογείς πιο γρήγορα από ό,τι γράφεις με το χέρι.

Δεν έχεις χειρότερο από το να χάσεις τη Δημαρχία στο αγαπημένο σου στέκι. Στο foursquare.

Έχεις 3 σελίδες με εφαρμογές στο κινητό, κι ας ξέρεις πως δεν χρησιμοποιείς ούτε τις μισές. Για ώρα ανάγκης. Αν χρειαστούν.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=256679&catID=14

Χαχαχαχαχα ....
η μεταβαση απο Homo Sapiens σε Homo Connecticus .... ειναι προ των πυλων :laugh:

evolution-white-590x442.jpg

Γρηγορειτε Sapiens .... :flipout:.... εξαλειφεσθε ταχεως !!!

Last edited:
τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
Δεν έχω κανένα σύμπτωμα....

Έχεις φορτιστή στο σπίτι, στο γραφείο, στο αμάξι, στην τσάντα, στην τσέπη…….

εδώ πήγε να με πιάσει, αλλά με έσωσε η τσέπη !:flipout:

"Προτιμάς να μιλάς γραπτώς από προφορικώς."

Εδω ... ειμαι με τα μπουνια χωμενος.
Τουλαχιστον τα τελευταια εφτα χρονακια.

Αλλα μου βγηκε σε καλο.
Ο προφορικος λογος ειναι ατακαδορικος.
Επιβραβευει την ταχυτητα παρα την ουσια.
Το αντιστροφο ειναι με τον γραπτο λογο.
Πρωτον, μπορεις να σε ξαναδιαβασεις και διορθωσεις αμετρητες φορες.
Δευτερον, μπορουν να σε ξαναδιαβασουν και διορθωσουν αμετρητες φορες.

Ειναι ενας μαραθωνιος αντοχης και οχι το σπριντ της μιας ανασας.

Ποιος εθισμος;
Και καλα, ο βλαξ παραπανω κουβαλαει το λαπτοπ στην τουαλετα;
Για smartphone δεν του εχει μιλησει κανεις;

Ps: στο σπιτι εχουμε δυο ατομα απο ενα λαπτοπ και απο ενα desktop και αναβουν κυριως για ιντερνετ. ερε και να τα χαμε στα καλα τα φοιτητικα τα χρονια... θα χανε πεσει κορμια στο unreal tournament.

Ορισμενα smartphone ειναι πιο ακριβα και απο laptop .... (κυριε συντοπιτα) ...
Προφανως, δεν ειναι για "υγρα" και επικινδυνα μερη .... :p

Το laptop δεν γινεται να βουτηξει (αθελα του) σε καποια τρυπα ....
Aν και μπορει να βραχει (ανα πασα στιγμη) η να πεσει κατω (δυστυχως).

Ελαααα .... σωπααααα .... :laugh:

Τι σε κανει να το λες αυτο ? .....

Internet-addict1.jpg

Χαχαχαχαχαα Μονο που εγω εχω 11" netbook....βολευει...
Και σχεδον παντα τα μηνυματα του avclub εκει τα διαβαζω!!! Απολαυση!!

Στον ψηφιακό κόσμο κανένα άλλο συναίσθημα δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή όσο ο θυμός

Από όλα τα συναισθήματα, ο θυμός είναι αυτός που είναι ο πιο «κολλητικός» και εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά στο διαδίκτυο, από χρήστη σε χρήστη, μετά τα αρχικά θυμωμένα online μηνύματα σχετικά με κάποιο θέμα ή περιστατικό, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Μπεϊχάνγκ, με επικεφαλής τον Ρούι Φαν, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν περίπου 70 εκατ. μηνύματα (tweets) του μεγάλου κινεζικού κοινωνικού δικτύου Weibo, αντίστοιχου του Twitter, τα οποία προέρχονταν από περισσότερους από 200.000 χρήστες και αφορούσαν μια περίοδο έξι μηνών.

Η μελέτη συνέκρινε τα online μηνύματα με βάση το βασικό συναισθηματικό περιεχόμενό τους (οργή, λύπη, χαρά, αηδία) και σε ποιο βαθμό επηρέαζαν άλλους χρήστες να εκφράσουν ανάλογα συναισθήματα με δικά τους πλέον μηνύματα. Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι στον ψηφιακό κόσμο κανένα άλλο συναίσθημα δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή όσο ο θυμός.

Μετά το θυμό ακολουθεί σε επιρροή η χαρά, ενώ η λύπη έχει μάλλον μηδαμινή επιρροή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο θυμός «εξαπλώνεται με ταχύτητα και σε εύρος στο διαδίκτυο», πράγμα που, όπως αναφέρουν, «μπορεί να εξηγήσει γιατί πραγματικά γεγονότα όπως η έλλειψη τροφίμων, η δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων ή κάποιο άλλο σκάνδαλο αποτελούν πάντα «καυτά» θέματα online συζήτησης στην Κίνα» - και στις άλλες χώρες θα πρόσθετε κανείς.

Η μελέτη καταλήγει με το συμπέρασμα ότι «ο θυμός παίζει ένα μη αμελητέο ρόλο στην μαζική προπαγάνδιση αρνητικών ειδήσεων για την κοινωνία».

Χαχαχαχαχαα Μονο που εγω εχω 11" netbook....βολευει...
Και σχεδον παντα τα μηνυματα του avclub εκει τα διαβαζω!!! Απολαυση!!

Τα ακουν οι κ.κ διαχειριστες αυτα ? ....

Για όσα post βγάζουν ζόρι, να πηγαίνει ο νους μου εκεί δλδ; :p :laugh: