Μιχάλης said:Μπάμπη, θα δεί φαντάζομαι το μήνυμά σου ο Νικος και θα το αναλάβει. Εγώ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Απλά ξέρω τι κάνει αλλά επειδή εμένα δεν με ενδιέφερε ποτέ να τρέξω κάτι άλλο στον Mac μου εκτός από OS X.... είμαι κουμπούρας.
Μπάμπης Κολέζας said:Πρόγραμμα για ριπάρισμα; Ποιό χρησιμοποιείτε;
Χθές δοκίμαζα το iMovie και νομίζω οτι είναι καταπληκτικό πρόγραμμα. Κάνει σχεδόν τα πάντα αλλά κυρίως είναι εύκολο και εύχρηστο.
Χρειάζεται όμως να κάνω import κάποια βιντεάκια απο DVD και θα ήθελα τη γνώμη σας. Ποιό πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω;
Μιχάλης said:
Μπάμπης Κολέζας said:Μιχάλη ευχαριστώ. Το κατέβασα και του έριξα μια ματιά χθές.
Το πρόβλημα είναι οτι δεν κατάφερα να βρώ τρόπο να ριπάρω κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι του DVD κι όχι ολόκληρο το DVD.
Επίσης όταν ριπάρισα ολόκληρο το DVD σε Avi, το έριξα στο timeline του iMovie αλλά δεν είχα ούτε εικόνα ούτε ήχο, μια μαύρη οθόνη μόνο. Το μέγεθός του ήταν 2,5 Mb (δεν ξέρω αν φταίει αυτό).
Μιχάλης said:Ολόκληρο το DVD mόνο 2,5 Mb;;; Κάτι δεν έχει γίνει σωστά!
Μιχάλης Κορ. said:Dock Dividers : Αυτό που κάνει είναι βάζει κάθετες παύλες μεταξύ των προγραμμάτων μας στο dock ! Πολύ έξυπνο κ χρήσιμο.
![]()
http://homepage.mac.com/brandon.kelly/downloads/
Οπτικά βοηθά στο μάτι να τα ομαδοποιήσουμε ανά κατηγορία. Τίποτα άλλο...Μπάμπης Κολέζας said:Μιχάλη σε τί είναι χρήσιμο;
Ρωτάω γιατί προσπαθώ να καταλάβω σε τι βοηθάνε οι μπάρες...
Μπάμπης Κολέζας said:Μιχάλη δεν είναι DVD με ταινία. Είναι ένα DVD με βίντεο τραβηγμένο απο μένα με την miniDV κάμερα και μετά επεξεργασία στο SONY Vegas και "κάψιμο" σε DVD.
Απλά τώρα χρειάζομαι κάποια κομμάτια απο αυτά, κι όχι όλο το DVD, και προσπαθώ να δώ πώς θα τα πάρω.
Μιχάλης said:Ωπα, τώρα κατάλαβα, αλλά πάλι μικρό δεν είναι 2,5 Mb; Πόσο είναι το αρχικό σου αρχείο και σε τι φορμά; Και σε ποιο φορμά επιλέγεις στο handbrake να το κάνεις;
Προπαντώς μην εκνευρίζεσαι. Γιατί θέλεις να το κάψεις με το Toast και δεν το κάνεις απλά burn στο DVD απευθείας από το OS X; Δεν ξέρω να σου απαντήσω περί toast διότι δεν το χρησιμοποιώ. Αλλά γιατί θέλεις να χωρίσεις ένα DL DVD σε δύο; Και τι μάρκα DVD χρησιμοποιείς για το κάψιμο;
Εμένα το iPhoto μου φάνηκε εύκολο. Εγραψα όλες τις φωτογραφίες μου στο pictures, τις έκανα import στο library, και τέλος δημιούργησα folders που τα γέμισα από το library.
Aυτό που δεν κατάλαβα ήταν στο itunes, που έκανα drag από ένα φλασσάκι και ενώ γράφτηκαν όλα τα τραγούδια, όταν πήγα να τα παίξω, ήταν κενά και μου ζητούσε να τα εντοπίσει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.