SOFTWAΡΕ/HARDWARE ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ AUDIO

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Ξέρει κανείς να μου πει τι θα χρειαστώ απο κάρτες ήχου/λογισμικό για να γράψω στο mecbookpro μου τα βινύλια μου σε υψηλής ανάλυσης audio και μετά να τα μετατρέψω σε flac;(Kάτι στα πρότυπα της Linn δηλαδή..)

Δεν σου προτείνω να μπεις στο τριπάκι της μεταφοράς βινυλίων. Και αυτό γιατί όσο κορυφαίο εξοπλισμό και να χρησιμοποιήσεις η μεταφορά δεν πρόκειται ποτέ να είναι ακριβείς. \
Γενικά αργότερα θα σκάφτεσαι να το ξανακάνεις με καλύτερο εξοπλισμό…. Για παράδειγμα το ADC της Benchmark & καινούρια κεφαλή. Άλλωστε θα πρέπει θεωρητικά να περάσεις και δύο φίλτρα (click & noise???) και να αποθικεύσεις τόσο το προτότυπο όσο και το φιλτραρισμένο κ.ο.κ.

Αυτό που αξίζει είναι να μεταφέρεις τα CD σου. Όχι με απλό copy αλλά με το EAC http://www.exactaudiocopy.de/en/ και κάτω από XP – δεν ξέρω αντίστοιχα καλό πρόγραμμα για mac. Στο EAC μάλιστα θα χρειαστεί να κάνεις αρκετά special configs για το τέλειο rip.

Το flac θα το χρησιμοποιήσεις απλά και μόνο για συμπίεση των wav - περίπου 50% συμπίεση.

Εάν θέλετε να συζητήσουμε γενικότερα το θέμα (players, transports etc.) , μπορούμε να το μεταφέρουμε και εκτός Apple, καθώς το μόνο που αλλάζει είναι το EAC.

Εάν θέλετε να συζητήσουμε γενικότερα το θέμα (players, transports etc.) , μπορούμε να το μεταφέρουμε και εκτός Apple, καθώς το μόνο που αλλάζει είναι το EAC.

Eμένα θα με ενδιέφερε πολύ.