SOFTWARE ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΩΝ

hellenic vanagon

AVClub Enthusiast
23 May 2008
1,022
Υπάρχει κατάλληλο software, (πλην του speedfan που δεν λειτουργεί ότι και αν κάνω), για την ρύθμιση της ταχύτητας ανεμιστήρων cpu & chassis σε motherboard Αsus P4S8OO ; Κάνει από μόνο του αυξομείωση των στροφών με βάση την θερμοκρασία, αλλά θέλω να αυξήσω το εύρος στροφώνλειτουργίας για να μειώσω τον θόρυβο. Το motherboard αυτό δεν έχει το Q fan για την λειτουργία αυτή που έχουν μετέπειτα μοντέλα αλλά το Αsus Probe 2 που δεν δίνει τέτοια δυνατότητα.

(Αν είναι δυνατόν ας μεταφερθεί το νήμα αυτό στην κατηγορία software εφ' όσον είναι σωστό!).

Ευχαριστώ.

:smile:

Last edited:
Με software δεν πρόκειται να γίνει οπότε ή αγοράζεις ένα fan controller με ποντεσιόμετρα π.χ. zalman ή πας σε αρκετά πιο ακριβές λύσεις μετά σε ηλεκτρονικούς κοντρόλερς.

Αν θες κάτι φθηνό και εύχρηστο πάρε αυτόν (1-2-3) ή αυτόν.

Έχε υπόψιν σου όμως ότι ανάλαγοα με τον ανεμιστήρα που έχεις μπορεί όταν του χαμηλώσεις τα volt μέσω controller (αυτό κάνουν) να κάνει μεν λιγότερο θόρυβο πιεσης αέρα αλλά μπορεί να σου βγάλει άλλο θόρυβο μηχανικό υψίσυχνο. Στα λεω αυτά μετά από 60-70 ανεμιστήρες (120mm) και καμια δεκαριά controllers που έχουν περάσει από τα χέρια μου.

Last edited:
Απάντηση: Re: SOFTWARE ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΩΝ

Με software δεν πρόκειται να γίνει οπότε ή αγοράζεις ένα fan controller με ποντεσιόμετρα π.χ. zalman ή πας σε αρκετά πιο ακριβές λύσεις μετά σε ηλεκτρονικούς κοντρόλερς.

Αν θες κάτι φθηνό και εύχρηστο πάρε αυτόν (1-2-3) ή αυτόν.

Έχε υπόψιν σου όμως ότι ανάλαγοα με τον ανεμιστήρα που έχεις μπορεί όταν του χαμηλώσεις τα volt μέσω controller (αυτό κάνουν) να κάνει μεν λιγότερο θόρυβο πιεσης αέρα αλλά μπορεί να σου βγάλει άλλο θόρυβο μηχανικό υψίσυχνο. Στα λεω αυτά μετά από 60-70 ανεμιστήρες (120mm) και καμια δεκαριά controllers που έχουν περάσει από τα χέρια μου.

Μετά από εμβριθέστατες δοκιμές με πλήρη και 50% λειτουργία της CPU, κατέληξα ότι καλύτερο χειρισμό από αυτόν που κάνει το "μαμίσιο" πρόγραμμα με συνδυασμένη ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής του cpu fan και του chassis fan, αποκλείεται να βρώ! Συνεπώς παραμένω στα εργοστασιακά με το ASUS PROBE II να ρυθμίζει σοφά!

"Θορυβάκο" έχω βέβαια! Μόνωσα τα τοιχώματα του
"πύργου" και κατασκεύασα "σιλανσιέ" στην έξοδο του chassis fan και του power fan. Επίσης "τράβηξα" και μία μετακομισούλα του tower στο διπλανό δωμάτιο! Δεν ξέρω αν θα είναι μόνιμα έτσι! Και η πορεία συνεχίζεται!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

:smile:

Last edited: