Something Vs Something

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Εδω και καιρο παρατηρω οτι υπαρχουν συνεχως και σε πολλα πεδια κοντρες .

Λογικο. Αυτο που δεν βρισκω λογικο ειναι οτι υπαρχουν πολυ ενθερμοι υποστηρικτες των "πλευρων" τους , που πολλες φορες μετατρεπονται και σε "μαχητες".

mac vs pc
κορνα vs τουιτερ
lcd vs crt
ipod vs creative
.
.
.
.
κτλ

Η λιστα μπορει να γινει πολυ μεγαλη , αλλα σταματω εδω ενδεικτικα.

Και καλα καποια τεχνικα θεματα που αφορουν καθαρα κομματια που αποδεικνύονται τεχνικα, αλλα υπαρχουν και θεματα που ειναι ειτε θεματα ακουστικης προτιμησης, ειτε ευκολιας του χρηστη ειτε γενικως πλευρες που για προσωπικους και αισθητικους λογους προτιμαμε.

Εκει γιατι επιμενουμε? Γιατι πιεζουμε? Γιατι προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι τα δικα μας προσωπικα κριτηρια επιλογης ειναι καλυτερα απο του αλλου?

Χρήστο έτσι δεν είναι πάντα ?
Πάντα δεν θεωρούμε την δική μας επιλογή ως την πιο σωστή κ προσπαθούμε να την υπερασπιστούμε με νύχια κ δόντια ?
Πάντα θα έχουμε 'στρατόπεδα' !

Χρήστο έτσι δεν είναι πάντα ?
Πάντα δεν θεωρούμε την δική μας επιλογή ως την πιο σωστή κ προσπαθούμε να την υπερασπιστούμε με νύχια κ δόντια ?
Πάντα θα έχουμε 'στρατόπεδα' !

Μιχαλη, δεν ξερω αν ειναι ακριβως ετσι.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα πρεπει να ειναι ετσι. Ποσο μαλλον οταν προκειται για προσωπικες προτιμησεις .

Να σου δωσω ενα παραδειγμα που σιγουρα θα το ειδες.

Το οτι ο Στρατος θεωρει δυσχρηστο το ipod δεν σημαινει οτι ειναι δύσχρηστο γενικως. Αλλα ουτε και ευκολο γενικως.
Ουτε θα πρεπει να τον πεισω οτι ειναι δύσχρηστο η ευκολο.
Για μενα που το εμαθα καποτε τωρα ειναι ευκολο. Για καποιον που εχει ασχοληθει με τετοιου ειδους λογικη μεταφορων επισης.
Για πολλους αλλους οχι.

Εχει να κανει και με συνηθειες και με "μου αρεσει" και με πολλα.

Γιατι σωνει και καλα να τον πείσω οτι ειναι ευκολο? :chinscratch:

Αυτο ειναι το ερωτημα μου, και ισχυει με πολλα vs , το παραπανω το εφερα σαν προσφατο παραδειγμα .

μην ξεχναμε οτι εμεις οι ελληναρες εχουμε ενα μικροβιο μεσα μας..

ειναι το μικροβιο:EΓΩ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ..

εξαιρουντε οι πραγματικοι γνωστες οι οποιοι ξερουν και ξερουμε ποιοι ειναι..

(τον εαυτο μου τον συγκαταλεγω στους μη γνωστες και για να το θεσω αλλιως ειμαι νηπιο ακομα σε πολλααα θεματα)

Καταρχήν δεν νομίζω ότι πρέπει να τον πείσεις για κάτι. Απλά να του δείξεις ότι πράγματι είναι εύκολο κ σωστό.
Αν το καταλάβει τότε πράγματι θα έχει πεισθεί από μόνος του.
Από εκεί κ πέρα είναι κ θέμα ανθρώπου αν αποδειχθεί το ανάποδο ότι πράγματι η επιλογή που κάναμε ήταν/είναι κακή. Αυτό θέλει δύναμη εσωτερική.

Καταρχήν δεν νομίζω ότι πρέπει να τον πείσεις για κάτι. Απλά να του δείξεις ότι πράγματι είναι εύκολο κ σωστό.
Αν το καταλάβει τότε πράγματι θα έχει πεισθεί από μόνος του.
Από εκεί κ πέρα είναι κ θέμα ανθρώπου αν αποδειχθεί το ανάποδο ότι πράγματι η επιλογή που κάναμε ήταν/είναι κακή. Αυτό θέλει δύναμη εσωτερική.

Εκει ειναι που δεν μου φαινεται σωστο Μιχαλη. Ακριβως εκει.-bye-

Μην κρατάς μόνο αυτό από αυτά που είπα !
Κοίτα κ πιο κάτω που λέει ότι "Από εκεί κ πέρα είναι κ θέμα ανθρώπου αν αποδειχθεί το ανάποδο ότι πράγματι η επιλογή που κάναμε ήταν/είναι κακή. Αυτό θέλει δύναμη εσωτερική."

σιγα μην σκασω για να πεισω καποιον οτι τα δικα μου κριτηρια ειναι καλυτερα !!!!!!!

αμα τυχων του αρεσουν καλως ......
αν οχι ....τοτε φυσικα τα δικα μου μπαινουν πρωτα !!!!!

λογω μετριοφροσυνης βεβαιως !!!!

Mε αυτο το σκεπτικο, τοτε κανενας δεν θα πρεπει να ξαναποσταρει για να του πουν την γνωμη μας, γαι το ταδε ht κλπ.

Εγω μεσα απο εναν διαλογο που ειχα με καποιους (Inc τον συντοπιτη Μιχαλη) πειστικα οτι τα mac ειναι καλυτερα (ομορφοτερα οχι- απο το htpc μου) και γενικα βγηκε κατι καλο.
Θα συνεχισω να χρησιμοποιω windows, αλλα αν αλλαξω ποτε σε mac, σιγουρα δεν θα βρισω ποτε τον μιχαλη και τους λοιπους, επειδη ξεφρασαν την γνωμη τους.

Νομιζω οτι το κλειδι σε versus συζητησεις, ειναι το ανοιχτο μυαλο και η σκεψη οτι ο αλλος μπορει να λεει και πραγματα που αναδεικνυουν τα θετικα του.

Φιλαράκ, όντως, έτσι είναι.

Ο καθένας υποστηρίζει το...δικό του.

Αλλά τι να κάνεις, αφού υπάρχει κόσμος που δεν ακούει από μάγκνεπαν... τι να πεις...

χεχεχε...

αμα ερθω Ελλαδα θα ερθω μια φορα Θεσαλονικη να ακουσω τα μαγνεπαν σου !!!!!!! :Banane0:

Αλλά τι να κάνεις, αφού υπάρχει κόσμος που δεν ακούει από μάγκνεπαν... τι να πεις...

χεχεχε...

Ναι αλλά του Λυμπερόπουλου παίζουν καλύτερα :flipout:

Εδω και καιρο παρατηρω οτι υπαρχουν συνεχως και σε πολλα πεδια κοντρες .

Λογικο. Αυτο που δεν βρισκω λογικο ειναι οτι υπαρχουν πολυ ενθερμοι υποστηρικτες των "πλευρων" τους , που πολλες φορες μετατρεπονται και σε "μαχητες".

mac vs pc
κορνα vs τουιτερ
lcd vs crt
ipod vs creative
.
.
.
.
κτλ

Η λιστα μπορει να γινει πολυ μεγαλη , αλλα σταματω εδω ενδεικτικα.

Και καλα καποια τεχνικα θεματα που αφορουν καθαρα κομματια που αποδεικνύονται τεχνικα, αλλα υπαρχουν και θεματα που ειναι ειτε θεματα ακουστικης προτιμησης, ειτε ευκολιας του χρηστη ειτε γενικως πλευρες που για προσωπικους και αισθητικους λογους προτιμαμε.

Εκει γιατι επιμενουμε? Γιατι πιεζουμε? Γιατι προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι τα δικα μας προσωπικα κριτηρια επιλογης ειναι καλυτερα απο του αλλου?

Nομίζω ότι κάποιοι λόγω χαρακτήρα ίσως δεν ξεχωρίζουν εύκολα την αντικειμενικότητα από την υποκειμενικότητα... Oι γνώσεις παίζουν ρόλο έξω από αυτά τα δύο, δηλαδή όταν τεχνικά πλέον κάτι δεν είναι ή είναι καλό.

Re: Απάντηση: Something Vs Something

χεχεχε...

Pε συ Στέργιο! Mε έχεις κολλήσει! Kάθε φορά που χρησιμοποπιώ τη λέξη «φιλαράκι» (που ήταν καθημερινή μου σχεδόν λέξη εκτός club) μου έρχεται στο μυαλό μου το «φιλαράκ» σου...:flipout: :grinning-smiley-043

έλα ρε ΦIΛAPAK! :grinning-smiley-043