Sonnar 24mm t* za η για a5000 ? :(

Narvian

New member
23 July 2015
13
Γεια σας, ειμαι εδώ και 2 μηνες κάτοχος της α5000 και ειμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος στο ζήτημα τιμής-απόδοσης.
Ομως πλέον θελω κάποια στιγμή να κανω μια επένδυση πάνω της, σε φακό ώστε να ανεβάσω ποιότητα φωτογραφίας.

Αυτη η μιρορλες με έβγαλε απο bridge μηχανές, και σκέφτομαι:
παω σε ποιοτικό prime που το zoom το κάνουν τα πόδια μου η η περικοπή στον η/υ
η πάω στον zoom φακό sel1670 παλι της Zeiss?

Πιστευω η απόφαση κρύβεται στο ποσά αρνητικά κουβαλάει ο καθε ένας απο τους φακούς.
και λεω: ο kit ειναι σκοτεινός & ζουμ. Γιατι να πάρω έναν ίδιο (σχετικά) και να μην πάρω τον φωτεινό;
γιατι ως φακός ζουμ ο κιτ δεν ειναι κακός. Τι λέτε οι εμπειρότεροι?

Εγω νιώθω με τον 24αρη & πχ τον 55-210 της Sony μετα, με την 3αδα 16-50 , 24 prime , 55-210 ειμαι καλα.

εγώ θα πρότεινα, ανάλογα με το πόσα χρήματα θες να διαθέσεις, να κοιτάξεις τους Sigma 30/2.8, Sigma 30/1.4, ή Sony Zeiss 24/1.8. O 16-70/4 δεν έχει τις καλύτερες κριτικές και είναι και σκοτεινός

εγώ θα πρότεινα, ανάλογα με το πόσα χρήματα θες να διαθέσεις, να κοιτάξεις τους Sigma 30/2.8, Sigma 30/1.4, ή Sony Zeiss 24/1.8. O 16-70/4 δεν έχει τις καλύτερες κριτικές και είναι και σκοτεινός

Καλα λογια εχω ακουσει για Sigma, για κατι οικονομικοτερο των Zeiss αξιζει σιγουρα, ομως τα εβαλα κατω φιλε μου για zeiss και ειπα πως καλα να ειμαστε, μετα απο 3 χρονακια οταν μαθω 5-10 πραγματα ως φωτογραφος & χειριστης mirorrless, να μπορω να παρω σκετο body μια a6300 ας πουμε, χωρις να με νοιαζει ξανα φακος ;) ;)