sony 40 hx850 ή sony 42 w805 ή ?

Aspa P

New member
1 May 2012
46
γεια σας παδια! ενdιαφερομαι να αγορασω μια 40" τηλεοραση κ η αληθεια ειναι οτι αυτη τη στιγμη ειμαι αναμεσα σε δυο μοντελα της sony: 40 hx850 k 42w805....την πρωτη την βρισκω στα 980 κ στα τελευταια κομματια κ την δευτερη στα 800. θα ηθελα να με βοηθησετε αν γινεται στην τελικη επιλογη μου! η πρωτη υπερτερει αρκετα στα hertz k στο dynamic edge led ενω η δευτερο ειναι πιο καινουριο μοντελο κ εχει μια τεχνολογια triluminos. ευχαριστω εκ των προτερων!

k εκανα λαθος για την τεχνολογια triluminos! ειναι στο μοντελο της w905 την οποια θα επαιρνα ευχαριστως αλλά λογω κοστους δυστυχως την εχω αφησει εκτος επιλογων!

Πόσο έχεις απόσταση θέασης? Δεν κοιτάς καμία 46"-47" καλύτερα?

Μεταξύ των δύο η ΗΧ850 έχει καλύτερο μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χώρο αλλά χειρότερη γωνία θέασης και ενεργητικό 3D έναντι παθητικού της W805.

46''-47'' θα είναι πολύ καλύτερα, ιδίως απο τη στιγμή που το budget σου σε καλύπτει (ακόμη και για 50'')!

Απο εκεί και πέρα είναι άλλες κατηγορίες οι 2 παραπάνω sony, η HX850 έχει local dimming (τοπικό έλεγχο φωτισμού) που η w805 δεν έχει, ενώ υπερέχει ούτως ή άλλως σε αντίθεση (IPS panel=παθητικό 3d αλλά μέτρια αντίθεση). Η w805 έχει παθητικό 3D, μέτρια αντίθεση, καλύτερο menu και Smart TV αλλά και ένα απο τα καλύτερα lag σε game mode (6 ms) αν σε ενδιαφέρει για gaming!

Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις:
σε παθητικό 3d την Panasonic ET60 (σε 47'' ή 50'')
σε ενεργό την Samsung F6400 (46'' ή 50'').

Οι παραπάνω είναι 100hz, Edge Led (όπως σχεδόν όλες) και smart TV.

Last edited:
πώς να κοιταξω για μεγαλυτερες σε ιντσα οταν εχω μετακομισει edv k dyo ebdomadew κ ο ενιαιος μου χωρος ειναι μικρος με αποσταση θεασης μετα βιας 2 μετρα..μπορει κ 1.8....ειναι κ γωνιακος ο καναπες, οποτε κ απο πλαι ειναι ακομη κοντινοτερα!! αν ηταν λιγακι πιο μακρια θα το σκεφτομουν κι εγω αλλά δεν...κ δεν εχω σκοπο να καθομαι στην τραπεζαρια για να παρακολουθω tv! :)