SONY 40EX720 ή SAMSUNG 40D6530

free

New member
30 November 2010
29
Καλημέρα. Ο ανιψιός θέλει τηλεόραση για game (3-4 ώρες καθημερινές και 6-8 σαββατοκύριακα) και ταινίες. Επίσης του αρέσει και το 3d. Απόσταση θέασης 2μ
και ποσό 900 περίπου.
Ποια προτείνετε μεταξύ των δύο που είδε και του άρεσαν?
Επίσης αν γνωρίζετε για να μην ανοίγω καινούργιο thread, μπορεί να δει 3d από media player ή 3d προς το παρών βλέπεις μόνο με bluray? Και αν γίνεται μέσω media player μπορείτε να μου προτείνετε μερικούς?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

bravestar

Established Member
21 November 2010
296
Καλημέρα. Ο ανιψιός θέλει τηλεόραση για game (3-4 ώρες καθημερινές και 6-8 σαββατοκύριακα) και ταινίες. Επίσης του αρέσει και το 3d. Απόσταση θέασης 2μ
και ποσό 900 περίπου.
Ποια προτείνετε μεταξύ των δύο που είδε και του άρεσαν?
Επίσης αν γνωρίζετε για να μην ανοίγω καινούργιο thread, μπορεί να δει 3d από media player ή 3d προς το παρών βλέπεις μόνο με bluray? Και αν γίνεται μέσω media player μπορείτε να μου προτείνετε μερικούς?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Nαι,μπορεις να παρακολουθησεις 3d απο σκληρο δισκο,αλλα να ξερεις οτι οι καλυτεροι media players(που ειναι ενσωματομενοι στις τηλεορασεις)τους διαθετει η samsung.Υποστηριζουν παρα πολλα αρχεια,με σημαντικοτερα τα mkv(ματροσκες)και ηχο DTS κατι που θα εκτιμησει ιδιαιτερα ο ανηψιος αν διαθετει συστημα home cinema,επισης δεν θα αντιμετωπισεις κανενα προβλημα με τους srt υποτιτλους.Η εικονα και των δυο ειναι πολυ καλη,οσο αναφορα ομως το gaming η sony εχει ενα προβαδισμα λογω του χαμηλοτερου lag.Εν ολιγοις,και βασει προσωπικων εκτιμησεων,θεωρω τα εξης...
SONY : +αξιοπιστια,κινηση(lag)
SAMS. : +media player,smart tv

free

New member
30 November 2010
29
bravestar σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Απλώς να ξέρεις ότι του αρέσει πάρα πολύ η εικόνα των plasma αλλά δεν μπορεί να πάει εκεί λόγω πολύωρου gaming, και έτσι ψάχνει ποια από τις lcd μπορεί κάπως να τις πλησιάσει. Οι πωλητές από τα διάφορα καταστήματα του πρότειναν τις συγκεκριμένες, αλλά δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα με τις τόσο έντονες ρυθμίσεις που έχουν. Ακόμα οι περισσότεροι του αναφέρουν πως η d6530 έχει πραγματικά 200H σε σχέση την sony που έχει 100H και έτσι θα έχει καλύτερη κίνηση η samsung.
Επίσης είναι αποφασισμένος να πάρει εξωτερικό media player και άν χρειάζεται και bluray και έτσι δεν τον ενδιαφέρει αυτό το κριτήριο. Απλώς ακούει από τους περισσότερους πωλητές πως ανάμεσα στα δύο μοντέλα αυτό της sony έχει ποιο κινηματογραφική αίσθηση, χωρίς όμως να μπορεί να το καταλάβει ο ίδιος στα καταστήματα και έτσι πρέπει να βασιστεί στα λόγια τους (ξέροντας πως δεν είναι και πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου).

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
αν δεν ενδιαφέρεται για media player δυνατότητες γιατί θέλει να πάρει ένα εξωτερικό (και πολύ καλά θα κάνει) θα έλεγα σονυ λόγω ονόματος και κίνησης.

free

New member
30 November 2010
29
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Επειδή εγώ και ο ανιψιός μου δεν είμαστε καλοί γνώστες του αντικειμένου (θα έλεγα καθόλου), αυτό που δεν καταλάβαμε τελικά είναι ότι τα πραγματικά 200H της samsung (αν πραγματικά αυτό ισχύει που του ανέφεραν οι πωλητές), δεν έχουν καμία διαφορά στην εικόνα ένατι της sony στο 2d και στο 3d(δηλ. μπορεί στα χαρτιά να υπερτερεί σε κάποια χαρακτηριστικά η samsung όπως το συγκεκριμένο αλλά οι αλγόριθμοι ή τα κυκλώματα ή κάτι άλλο και συγχωρέστεμε εάν δεν χρησιμοποιώ σωστά τους όρους, αλλά νομίζω καταλάβετε τι θέλω να πω , δεν είναι τόσο εξελιγμένα όσο της sony, οπότε γι' αυτό και δεν υπερέχει σε εικόνα και προτείνετε sony)?
Επίσης ένα άλλο σημείο που δεν καταλάβαμε έιναι ότι με έναν καλό εξωτερικό media player θα μπορεί να βλέπει 3d(δηλαδή να βάλει τα γυαλιά και να δει τρισδιάστα) ή αυτό γίνεται μόνο με bluray?
Ευχαριστώ και συγνώμη εάν σας κούρασα.

bravestar

Established Member
21 November 2010
296
Mην δινεις ιδιαιτερη βαση στα λογια των πολιτων γιατι οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα τι λενε ενω αλλοι προσπαθουν να προωθησουν καποια συγκεκριμενη εταιρεια.Αφου η τηλεοραση θα γραψει πολλες ωρες gaming καλο θα ηταν να αποφυγεις τις plasma.Εφοσον δεν ειστε γνωστες,ενημερωθειτε απο το forum για τις δυνατοτητες της καθε συσκευης και ο τελευταιος κριτης θα ειναι τα ματια σας.Υπαρχουν καταστηματα με ειδικα διαμορφωμενους χωρους(χωρις εντονο φωτισμο) στους τομεις των τηλεορασεων οπου μπορειτε να βγαλετε ασφαλεστερα συμπερασματα,παιζοντας παντα και με τις ρυθμισεις,απαραιτητη προυποθεση να παιζει στην συσκευη μια blu-ray ταινια και οχι καποιο τηλεοπτικο προγραμμα.Για το 3d που ανεφερες δε νομιζω να εχεις θεμα ακομη και με εξωτερικο media player,φαντασου οτι εγω παρακολυθω 3d απο εξ.σκληρο απροβληματιστα.Θεωρω την αγορα εξ.media player περιττη.