Sony 40W4500 ή Samsung LE40A856S ?? (+ απόσταση θέασης...)

ampalaeos

AVClub Enthusiast
15 January 2008
1,134
Αθήνα
Απο οσο εψαξα το φορουμ, δεν βρηκα πολλα στοιχεια για την Samsung LE40A856S.. Την εχει κανεις? εχουμε αποψη για την συγκεκριμενη?

Εχω σαν σταθερη αξια στο μυαλο μου την W4500, αλλα διαβασα στο hi-tech οτι η samy 856 ειναι λιγο καλυτερη... Ισχυει?

Και η πιο σοβαρη ερωτηση περι της συγκεκριμενης samy... Εχει ΚΑΙ αυτη Input lag σαν την 786?? Η 856 δεν εχει LED οποτε λεω μηπως και εχει γλυτωσει την γνωστη ασθενεια.. Εχω ps3, οποτε οποιαδηποτε εχει input lag, απλα διαγραφεται απο την λιστα.

Και μια οφ-τοπικ ερωτηση.. Εχω αποσταση απο την tv 2,70 μετρα.. Ειναι αρκετα για 40αρα η' να αρχισω να κοιταω λιγο πιο μικρες? μετα τα 2,70 παιζει τοιχος, οποτε δεν προκειτε ποτε να ανοιξει αυτη η αποσταση. Η ερωτηση μου ειναι περισοτερο για τα τηλεοπτικα καναλια
(βλεπω αρκετα μπαλα...), μιας και για dvd και gaming, ειμαι σιγουρος πως δεν τρεχει καστανο. Να προσθεσω πως στο σινεμα καθομαι περιπου 4 θεσεις απο το τελος.

Η χρηση που θα της κανω, ειναι περιπου :
40% dvd
30% ps3
30% tv

Ευχαριστω για αλλη μια φορα. :shakehands:

Στην αποσταση αυτη εισαι οτι πρεπει για 40" (τουλαχιστον).

Το Ηi-tech ειναι το πιο αναξιοπιστο περιοδικο AV της Ευρωπης.

Aν θελεις καποια Samsung κοιταξε την 40Α786 με LED backlight.

Last edited by a moderator:
Yperion ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου.. Βεβαια μιλαω συγκεκριμενα για sd σημα... Για sd μου απαντησες οτι ειμαι οτι πρεπει? Φοβαμαι φιλε μην βλεπω γραμμες και pixels ή μην με κουραζει οταν παρακολουθω μπαλα.. Αυτες ειναι οι ανισυχιες μου..

Επισης για την 786 που λες, την εσβησα απο την λιστα μου λογο του input lag... Την τv θα την συνδεσω και με ps3 και με pc(αναπαραγωγη ταινιων mkv κλπ..)... Αν ειναι δηλαδη να μου χαντακωσει το ps3 πχ, τοτε δεν μου κανει με τιποτα.. Γιαυτο ρωτησα μηπως η 856 δεν εχει input lag...

Βεβαια ακομα δεν μου εχει ξεκαθαριστει καλα στο μυαλο αν το input lag ισχυει για συνδεση με ps3 μεσω hdmi ή μονο για τις συνδεσεις με pc ειτε με hdmi->hdmi ειτε με dvi->hdmi...

Το input lag δεν προκειται να σου δημιουργησει προβλημα εφοσον ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα πχ. 60 ms , μονο σε καποιες Philips που ειναι πανω απο 200 ms υπαρχει ορατο προβλημα.

Δεν βλεπω να εχεις επιλογη για κατι κατω απο 40" , με τις μαυρες μπαρες πανω κατω θα σου μενουν στις ταινιες 37" το πολυ , αν παρεις ακομη μικροτερη δεν θα βλεπεις πλεον καμια διαφορα μεταξυ HD και απλου DVD απο τα 2.7 μετρα.

Εγω θα το σκεφτομουν και για 46"στην θεση σου.

Εγω θα το σκεφτομουν και για 46"στην θεση σου.
Μα λέω και γω θα το πει δεν θα το πει.. Περίμενα να το έγραφες από το πρώτο ποστ σου.. lol!!! :flipout:
+1 για τις 46..
Τις έχω δει και γω όλες και η 856 ήταν η καλύτερη Σαμυ ακόμα και από LED!
Πολύ καθαρή και εντυπωσιακή εικόνα.. Θα επέλεγα όμως την 46Ζ4500 έστω και όχι με ελαφρά τι καρδία.

Η Ζ4500 ειναι πανακριβη... Φτανει στα 2000 ευρο περιπου η 40αρα.. Δεν ειμαι για τοσα..
Την 856 την βρισκω απο το ιντερνετ περιπου 1440ευρο.. Αν ειναι αρκετουτσικα καλυτερη απο την w4500, ωστε να αξιζει και την διαφορα τιμης που εχει απο την sony, ισως να μπορω να κανω την υπερβαση και να παω για την samy... Αν δεν αξιζει ομως, σιγουρα βολευομαι και με τα 1200ευρο που θελει η w4500.. :2thumb22sup:

Last edited:
Σημερα πηγα στο πλαισιο και ειδα απο κοντα την Samsung LE40A856S και πραγματικα μου κρεμασε το σαγονι.. Ηταν διπλα απο την Χ4500, την 786 LED και την W4000.. Τους εριχνε στα αυτια σε ολες.. Μουρλαθηκα... Απιστευτη εικονα με απιστευτα χρωματα και απιστευτη κινηση!! Ρωτησα αν ειναι ρυθμισμενες οι tv και μου ειπανε πως δεν ηταν. Ηταν οπως βγαινουν απο το κουτι... Δεν ξερω αν οι samsung ειναι πιο ρυθμισμενες απο τις sony, αλλα η διαφορα που ειδα ηταν τρανταχτη..

Δυστυχως την W4500 δεν την ειχε οποτε δεν την ειδα...

Την εχει καποιος την Samsung LE40A856S?? Πως μπορω να μαθω οτι δεν εχει input lag οπως η 786??

Είναι πράγματι περίεργο πως είναι δυνατόν να έχει η 856 καλύτερη εικόνα από την 786 που είναι και LED. Μου φάνηκε καλύτερη και από την w4500..
Την είδα στο Φνακ και στο ΜΜ και με εντυπωσίασε. Και χρώματα αλλά και κίνηση... Φοβερή..

Last edited:
Καμια φορα η εικονα στα καταστηματα ξεγελα. Δεν λεω οτι η συγκεκριμενη δεν εχει καλη εικονα αλλα διατηρω τις αμφιβολιες μου σε σχεση με την W4500.-bye-

Είναι πράγματι περίεργο πως είναι δυνατόν να έχει η 856 καλύτερη εικόνα από την 786 που είναι και LED. Μου φάνηκε καλύτερη και από την w4500..
Την είδα στο Φνακ και στο ΜΜ και με εντυπωσίασε. Και χρώματα αλλά και κίνηση... Φοβερή..

Καλημέρα, εγώ την έχω 1 εβδομάδα περίπου. Φυσικά στην θέαση τηλεοπτικού σήματος ( εγώ δεν έχω και πολύ δυνατό σήμα στο σπίτι μου ), δείχνει απλά καλά. Στο μαγαζί που είχα πάει να την δω, επειδή δουλεύει εκεί ένας φίλος, βάλαμε δίπλα δίπλα την 856, την 786 και μια Philips που δεν θυμάμαι όμως το μοντέλο. Η 856 έδειχνε καλύτερα από την 786, παρόλο το 2.000.000:1. Έδειχνε και πολύ καλύτερα από την philips. Οπότε μην σου φαίνεται περίεργο που έχει καλύτερη εικόνα από την 786. Όντως έχει....

Μιας και την εχεις, μηπως μπορεις να με διαφωτισεις λιγο περι input lag οταν την συνδεεις με το pc η' με κανα ps3 αν εχεις? Εχω διαβασει διαφορα περιεργα στο avclub.com περι της συνδεσιμοτητας της... αν ειναι, το βραδακι θα μεταφερω ορισμενα issues που εχω δει οτι υπαρχουν, μπας και μπορεις να μου τα επιβεβαιωσεις και μου λυθουν οι αποριες.. Θα σου ειμουν ευγνωμων.. :operator:
Δυσκολευομαι αρκετα να αποφασισω ποια απο τις 2 ειναι "καλυτερη"... :SFGSFGS5:

Last edited:
Μιας και την εχεις, μηπως μπορεις να με διαφωτισεις λιγο περι input lag οταν την συνδεεις με το pc η' με κανα ps3 αν εχεις? Εχω διαβασει διαφορα περιεργα στο avclub.com περι της συνδεσιμοτητας της... αν ειναι, το βραδακι θα μεταφερω ορισμενα issues που εχω δει οτι υπαρχουν, μπας και μπορεις να μου τα επιβεβαιωσεις και μου λυθουν οι αποριες.. Θα σου ειμουν ευγνωμων.. :operator:
Δυσκολευομαι αρκετα να αποφασισω ποια απο τις 2 ειναι "καλυτερη"... :SFGSFGS5:
PS3 δεν έχω, αλλά σε φορητό μπορώ να την συνδέσω. Πες μου τι απορίες έχεις το βράδυ, και αν μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως....

Μιά μικρή αλλά σημαντική διαφορά υπέρ της Samsung τουλάχιστον για εμένα, ειναι ότι η Ethernet σύνδεση στην Sony χρησιμοποιείται μόνο για προβολή Audio, Image ενώ στη Samsung και για Video.

1. Νομιζω πως η samsung δεν υποστιριζει HD υλικο μεσω του wiselink.. Αυτο ισχυει και απο στην W4500? Αν δεν κανω λαθος η 856 δεν παιζει mkv αρχεια (h.264) και wmv. Δεν ξερω ομως κατα ποσο τα παιζει αυτα η 4500.. Αν ξερει καποιος, ας πει.. Δεν ξερω επισης αν αυτο ισχυει και για συνδεση μεσω ethernet..

Γενικοτερα εχω την εντυπωση πως απο αποψη συνδεσιμοτητας, η 856 εχει προβληματα σε σχεση με την W4500... Πχ input lag σε συνδεση με pc, τo οποιο απο οτι εχω διαβασει, γινετε εντονο αν ο ηχος περναει μεσα απο home theater, οπου τοτε ο ηχος φτανει πριν την εικονα και προκαλει ασυνχρονη συμπεριφορα. Ισχυει κατι τετοιο? Αυτο ειναι μεγαλο προβλημα γιατι σιγουρα θα της κανω τετοια χρηση... Γενικοτερα το θεμα της συνδεσιμοτητας το θεωρω πολυ βασικο μιας και η tv θα συνδεθει με pc, ps3 και home theater 5.1

2. Δεν εχω καταλαβει ακομη αν οντως η 856 εχει μικροτερο input lag απο τις σειρες 7 και 9.. Ειτε σε συνδεση με pc ειτε με ps3. Αν οντος εχει μικροτερο, που οφειλεται? Αφου τα LED απο οτι εχω διαβασει σβηνουν για να παιξεις game, οποτε ποια η διαφορα? Μηπως στο game mode εχουν ιδιους χρονους lag, ενω στο normal mode η 856 ειναι καλυτερη λογο οτι δεν εχει τα LED?

3. Το xbox διαβασα πως αν διαπιστωσει οτι το lag ειναι πανω απο 30ms, τοτε δεν παιζει. Αν αυτο ισχυει, καταλαβαινω πως μαλλον μετα τα 30ms υπαρχει προβλημα στο να παιζεις παιχνιδια σε οποιαδηποτε συσκευη, για αυτο και η microsoft εχει βαλει αυτο το οριο. Με λιγα λογια το οριο των 50-60ms δεν ειναι και τοσο σωστο τελικα... Εχω καταλαβει λαθος? Χβοχ δεν εχω, αλλα αν ισχυει το παραπανω θα ηταν σημαντικο να μαθω αν η 856 παιζει κανονικα xbox στο normal mode της. Δηλαδη οτι εχει απο 30ms lag και κατω...

4. Εχω διαβασει οτι τα 100hz ειναι καπως χαλια στην 856, οποτε και αναγκαστηκα τα μειωνεις ωστε να εχεις καλυτερη εικονα.. Ισχυει κατι τετοιο? Και αν ισχυει, αυτο δεν ειναι προβλημα οταν παρακολουθεις ποδοσφαιρο οπου τα 100hz ειναι απαραιτητα?

5. Το πανελ της samsung ειναι 10bit οπως της sony?

6. Εχω διαβασει οτι η 856 εχει πισω ενα ανεμιστηρακι που κανει αρκετο θορυβο... Ισχυει κατι τετοιο η απλα ο καθενας λεει οτι του κατεβει??

7. Επισης εχω διαβασει πως το τηλεκοντρολ της samsung τραβαει κοληματα και πρεπει να βγαζεις τις μπαταριες και να τις ξαναβαζεις για να ξεκολησει. Ισχυει κατι τετοιο?

8. Το πανελ της samsung εχει προβλημα με αντανακλασεις οπως ειχε και η 656? Απο οτι ξερω, σε σχεση με την 4500, το πανελ της samsung εχει προβλημα στον τομεα αυτο.. Το δωματιο μου ειναι αρκετα φωτεινο και ευηλιο... θα εχω προβλημα με αυτο?

9. Εσεις που τα ξερετε καλυτερα λογο εμπειριας, η samsung γενικα ειναι αξιοπιστη σε σχεση με τον χρονο, ή μετα απο καποιο διαστημα αρχιζουν τα προβληματα?.. Δεν παιζει το ενα, δεν παιζει το αλλο και τετοια?

10. Επισεις ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι ο κοσμος παει για την 786 και οχι για την 856, αφου εχουν ιδια τιμη. Ναι μεν η μια εχει LED, αλλα τι να το κανω το LED οταν η 856 δειχνει τελικα καλυτερα απο την 786? Μονο ψυχολογικο ειναι το θεμα ή απλα μου διαφευγει κατι?

11. Η 856 υποστηριζει mpeg-4 σαν την w4500 ??

Ειναι πολλες οι ερωτησεις το ξερω... Οποιος μπορει να απαντησει εστω και λιγες απο αυτες, θα του ειμουν ευγνωμων.. Ευχαριστω για αλλη μια φορα που με βοηθατε στο θεμα της tv... Πραγματικα η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη για μας τους ψιλοασχετους... :help:

Last edited:
1. Νομιζω πως η samsung δεν υποστιριζει HD υλικο μεσω του wiselink.. Αυτο ισχυει και απο στην W4500? Αν δεν κανω λαθος η 856 δεν παιζει mkv αρχεια (h.264) και wmv. Δεν ξερω ομως κατα ποσο τα παιζει αυτα η 4500.. Αν ξερει καποιος, ας πει.. Δεν ξερω επισης αν αυτο ισχυει και για συνδεση μεσω ethernet..

....

11. Η 856 υποστηριζει mpeg-4 σαν την w4500 ??

1 & 11 Υποστηρίζει
Στο επίσημο site της Samsung υπάρχει το user manual. Ρίξτου μια ματιά, πιστεύω θα βοηθήσει.

Στα υπόλοιπα μόνο κάποιος που την έχει αγοράσει νομίζω οτι μπορεί να απαντήσει.

Την έχω βάλει στο μάτι και εγώ αλλά περιμένω να πέσει λίγο η τιμή... :violent-smiley-030:

Είναι αξιοθαύμαστη η υπομονή και επιμονή σου για να συντάξεις όλο αυτό το κατεβατό των ερωτήσεων!
Μήπως είσαι λίγο απεγνωσμένος?
Πάντως αν πάρεις απαντήσεις σε όλα αυτά θα έχεις στο χέρι μια μικρή διατριβή πάνω στη 856 :lehrer: (πράγμα που στο εύχομαι – μας ενδιαφέρει όλους)!
Αυτό που διαβάζω εγώ στο φόρουμ συνέχεια είναι ότι η 4500 (και η sony γενικά) έχει καλύτερη συνδεσιμότητα, λιγότερο lag στα παιχνίδια και μεγαλύτερη αξιοπιστία γενικός. Α! και σίγουρα υποστηρίζει mpeg-4.
Τώρα όσων αφορά την προτίμηση στα LED νομίζω ότι το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό μιας και οι διαφορές στην εικόνα σ’ αυτήν την κατηγορία που ψάχνεσαι είναι πολύ μικρές.
Και εμένα με εντυπωσίασαν οι LED TV’s αλλά κατέληξα στην 4500 (την περιμένω από μέρα σε μέρα) για τα παραπάνω. :4624:

Ειμαι απεγνωσμενος οπως καλα καταλαβες, γιατι ενω ειχα αποφασισει εδω και καιρο να παρω την sony, ξαφνικα ειδα την 856 και μου πεσανε τα ματια.. Βεβαια δεν εχω καθολου εμπειρια απο συσκευες samsung, οποτε οπως καταλαβαινεις, το προβλημα μου τωρα γινετε ακομα πιο δυσκολο.. Περιμενα τοσο καιρο να πεσει η w4500 και ξαφνικα τωρα που επεσε, με βλεπω να περιμενω παλι για να πεσει λιγο η 856... Αφου βεβαια βγαλω ακρη με τις αποριες μου.

Αρη, αν δεν κανω λαθος και εσυ για την samsung πηγενες και μαλιστα σου αρεσε πολυ... Ειχες κανει και το τεστ της 856 με το ps3 για το lag... Τελικα τι σε εκανε να παρεις την W4500? Νομιζα πως ειχες παρει samsung τελικα..

Ευχαριστω και τον dimitris65 για την συμμετοχη του -bye-

Last edited:
Το αντιμετώπισα λίγο ποιο ψύχραιμα το θέμα. Τι εννοώ;

Ότι θα ήμουν το ίδιο ευτυχισμένος αν είχα την 4500, την 856, την 786 ή την 956.

Το ότι κατέληξα στην 4500 έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με το μέγεθος (52 ίντσες) που παίρνω στα ίδια ή λιγότερα χρήματα + για όλα τα παραπάνω που ανέφερα.

Οι LED της SAMSUNG σίγουρα έχουν καταπληκτικό μαύρο αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και με την εικόνα της 4500, η οποία μου άρεσε στο σύνολό της.
Την 856 ίσος δεν θα την προτιμούσα (παρά την φοβερή εικόνα της) γιατί πιστεύω ότι πληρώνεις κάτι παραπάνω για το λεπτό της πάχος που για μένα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.

Για να καταλάβεις πάντως πως σκέφτομαι σου δίνω το υποθετικό παράδειγμα ότι αν τυχόν για κάποιο λόγο ακυρωνόταν η παραγγελία μου για την 4500 τότε χωρίς στεναχώρια θα προχωρούσα στην αγορά μιας από τις υπόλοιπες (μάλλον της 786 που είναι και η φτηνότερη).

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο… :17035:

(Α! την 956 είχαμε τεστάρει)

Ρε συ Αρη η 856 δειχνει να εχει καλυτερη εικονα απο την 786! Μονο εγω το βλεπω αυτο? Αυτο που ειπες για το μεγεθος της tv το σκεφτηκα και εγω μιας και δεν με ενδιαφερει τοσο το θεμα της εμφανισεις, αλλα της αποδοσης.!! Περισσοτερο με ενδιαφερει η καλη εικονα παρα το αν ειναι κατα 4-5 εκατοστα πιο λεπτη η tv. Κι ομως, ακομα και με αυτα τα κριτιρια, παλι βλεπω την 856 καλυτερη.. Τι να πω... ή με γελάν τα ματια μου ή εχω χασει την μπαλα τελειως... :bigcry:

υγ. Ναι την 956 ειχατε τεσταρει sorry που τα μπερδεψα λιγακι... Εχω διαβασει και ολο το google αυτες τις μερες βλεπεις... Παντως εχω την εντυπωση πως η 856 θα εχει πιο λιγο lag απο την LED 9ara... ιδικα σε normal mode! Αυτο το λεω γιατι απο οτι εχω μαθει, το game mode ειναι για πεταμα, μιας και σου κανει την tv πολυ bright, και δυστυχως δεν μπορεις να αλλαξεις βασικες ρυθμισεις της εικονας... Με λιγα λογια εγω καταλαβαινω πως αναγκαζεσαι να παιξεις χωρις το game mode. Aρα το Lag του game mode, λιγη σημασια εχει.. Βαση των παραπανω, το Normal/Typical mode ειναι που με ενδιαφερει περισσοτερο.. Αν κανω λαθος διορθωσε με...

Last edited:
Αν εσύ βλέπεις ότι η 856 παίζει καλύτερα, αυτό μετρά για την επιλογή που θες να κάνεις, και άσε εμάς να λέμε…
Μόνο σιγουρέψου ότι οι ρυθμίσεις και οι συνθήκες δεν αδικούν κάποια, και προχώρα άφοβα…:ridinghorse:
Άντε και καλές γιορτές… :music-smiley-006::bsanta::Banane0::BDGBGDB55::drummer::thrasher::ernaehrung004::ADFADF1::17035: