Sony 40W4500 ή Samsung LE40A856S ?? (+ απόσταση θέασης...)

Απο συνθηκες τεστing στα μαγαζια, καταλαβαινεις πως δεν γινεται να ειμαι σιγουρος για αυτο που βλεπουν τα ματια μου γιαυτο και το ψαχνω μεσα απο νουμερα και μετρησεις ωστε οσο γινεται να κανω την καλυτερη επιλογη.
Τελικα εσυ γιατι επελεξες την w4500??

Συγνωμη Αρη τωρα ειδα οτι μου εχεις απαντησει το λογο που πηρες την W4500, αρα ακυρη η ερωτηση.. Ευχαριστω πολυ για την κουβεντουλα φιλε.. Καλες γιορτες και σε σενα :guitarist::antlers:

1. Νομιζω πως η samsung δεν υποστιριζει HD υλικο μεσω του wiselink.. Αυτο ισχυει και απο στην W4500? Αν δεν κανω λαθος η 856 δεν παιζει mkv αρχεια (h.264) και wmv. Δεν ξερω ομως κατα ποσο τα παιζει αυτα η 4500.. Αν ξερει καποιος, ας πει.. Δεν ξερω επισης αν αυτο ισχυει και για συνδεση μεσω ethernet..

Γενικοτερα εχω την εντυπωση πως απο αποψη συνδεσιμοτητας, η 856 εχει προβληματα σε σχεση με την W4500... Πχ input lag σε συνδεση με pc, τo οποιο απο οτι εχω διαβασει, γινετε εντονο αν ο ηχος περναει μεσα απο home theater, οπου τοτε ο ηχος φτανει πριν την εικονα και προκαλει ασυνχρονη συμπεριφορα. Ισχυει κατι τετοιο? Αυτο ειναι μεγαλο προβλημα γιατι σιγουρα θα της κανω τετοια χρηση... Γενικοτερα το θεμα της συνδεσιμοτητας το θεωρω πολυ βασικο μιας και η tv θα συνδεθει με pc, ps3 και home theater 5.1

2. Δεν εχω καταλαβει ακομη αν οντως η 856 εχει μικροτερο input lag απο τις σειρες 7 και 9.. Ειτε σε συνδεση με pc ειτε με ps3. Αν οντος εχει μικροτερο, που οφειλεται? Αφου τα LED απο οτι εχω διαβασει σβηνουν για να παιξεις game, οποτε ποια η διαφορα? Μηπως στο game mode εχουν ιδιους χρονους lag, ενω στο normal mode η 856 ειναι καλυτερη λογο οτι δεν εχει τα LED?

3. Το xbox διαβασα πως αν διαπιστωσει οτι το lag ειναι πανω απο 30ms, τοτε δεν παιζει. Αν αυτο ισχυει, καταλαβαινω πως μαλλον μετα τα 30ms υπαρχει προβλημα στο να παιζεις παιχνιδια σε οποιαδηποτε συσκευη, για αυτο και η microsoft εχει βαλει αυτο το οριο. Με λιγα λογια το οριο των 50-60ms δεν ειναι και τοσο σωστο τελικα... Εχω καταλαβει λαθος? Χβοχ δεν εχω, αλλα αν ισχυει το παραπανω θα ηταν σημαντικο να μαθω αν η 856 παιζει κανονικα xbox στο normal mode της. Δηλαδη οτι εχει απο 30ms lag και κατω...

4. Εχω διαβασει οτι τα 100hz ειναι καπως χαλια στην 856, οποτε και αναγκαστηκα τα μειωνεις ωστε να εχεις καλυτερη εικονα.. Ισχυει κατι τετοιο? Και αν ισχυει, αυτο δεν ειναι προβλημα οταν παρακολουθεις ποδοσφαιρο οπου τα 100hz ειναι απαραιτητα?

5. Το πανελ της samsung ειναι 10bit οπως της sony?

6. Εχω διαβασει οτι η 856 εχει πισω ενα ανεμιστηρακι που κανει αρκετο θορυβο... Ισχυει κατι τετοιο η απλα ο καθενας λεει οτι του κατεβει??

7. Επισης εχω διαβασει πως το τηλεκοντρολ της samsung τραβαει κοληματα και πρεπει να βγαζεις τις μπαταριες και να τις ξαναβαζεις για να ξεκολησει. Ισχυει κατι τετοιο?

8. Το πανελ της samsung εχει προβλημα με αντανακλασεις οπως ειχε και η 656? Απο οτι ξερω, σε σχεση με την 4500, το πανελ της samsung εχει προβλημα στον τομεα αυτο.. Το δωματιο μου ειναι αρκετα φωτεινο και ευηλιο... θα εχω προβλημα με αυτο?

9. Εσεις που τα ξερετε καλυτερα λογο εμπειριας, η samsung γενικα ειναι αξιοπιστη σε σχεση με τον χρονο, ή μετα απο καποιο διαστημα αρχιζουν τα προβληματα?.. Δεν παιζει το ενα, δεν παιζει το αλλο και τετοια?

10. Επισεις ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι ο κοσμος παει για την 786 και οχι για την 856, αφου εχουν ιδια τιμη. Ναι μεν η μια εχει LED, αλλα τι να το κανω το LED οταν η 856 δειχνει τελικα καλυτερα απο την 786? Μονο ψυχολογικο ειναι το θεμα ή απλα μου διαφευγει κατι?

11. Η 856 υποστηριζει mpeg-4 σαν την w4500 ??

Ειναι πολλες οι ερωτησεις το ξερω... Οποιος μπορει να απαντησει εστω και λιγες απο αυτες, θα του ειμουν ευγνωμων.. Ευχαριστω για αλλη μια φορα που με βοηθατε στο θεμα της tv... Πραγματικα η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη για μας τους ψιλοασχετους... :help:

H 856 παίζει HD αρχεία, αλλά όχι .mkv Παίζει .AVI κωδικοποιημένα με Η.264 και .TS με κωδικοποίηση Mpeg-2. Για 1920x1080 μιλάμε.
Για το τηλεκοντρόλ, τι να σου πω.... ένα έχω και παίζει.
Για τις αντανακλάσεις, δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα, προσωπική μου εκτίμηση. Και έχω απέναντι από την τηλεόραση παράθυρο που κοιτάει στην Ανατολή.
Για το ανεμιστηράκι, δεν ξέρω άν έχει. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Και να έχει δλδ, εγώ δεν το ακούω...
Μεταξύ 786 & 856 δεν νομίζω να σου διαφεύγει κάτι. Η LED τεχνολογία της πρώτης δεν της δίνει κάποιο σημαντικό προβάδισμα στην πράξη.
Στο manual μιλάει καθαρά για υποστήριξη MP4. Δεν το δοκίμασα, αλλά λογικά θα ισχύει...

1000000 Ευχαριστώ! :shakehands: :a0210:

Μηπως μπορεις να μου απαντησεις και για τα 100hz, μιας και την εχεις?

Επισης, δεν ξερω αν μπορεις να με βοηθησεις καθολου και στα θεματα συνδεσιμοτητας, τα οποια τα θεωρω πολυ σοβαρα...Εστω για συνδεση με pc και home theater, που φυσικα δεν ξερω αν εχεις ωστε να μπορεις να βοηθησεις..

Σε ευχαριστω και παλι και sorry αν σε ζαλισα -bye-

Εχω την 40α856. Την ειχα συγκρινει με την 786 και την w4500. Κατεληξα οτι ειναι καλυτερη απο την 786 και περιπου ισαξια με την w4500. Θεωρω -χωρις να μου εχει βγαλει καποιο προβλημα η 856- καλυτερη κατασκευαστικα και πιο αξιοπιστη την sony αν και δεν την πηρα τελικα γιατι αναφερθηκαν πολλα κρουσματα clouding κυριως στο εξωτερικο. Η 856 μου δεν εχει το παραμικρο ιχνος clouding η backlight bleeding, πολυ καλο sd και τηλεοπτικο, και τρομερο HD. Το τηλεκοντρολ δουλευει μια χαρα, ειναι απολυτα αθορυβη και τα 100 hz δουλευουν αψογα στο low και medium. Φοβερο μαυρο -εχει λιγο καλυτερο μαυρο απο την W4500. Στο Game mode εχει σχεδον ανυπαρκτο lag, αλλα και στα υπολοιπα δεν με ενοχλει ιδιαιτερα (πρεπει να εχει λιγοτερο lag απο την 786) αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο. Η 786 δεν με εντυπωσιασε γενικα. Εγω θα σου προτεινα αν μπορεις να κανεις την υπερβαση, να παρεις την Ζ4500. Αναμεσα στις 786,856,w4500 προτεινω την 856.

Αποφάσισα...

Δεν θα παρω καμία και θα περιμένω να πέσουν οι τιμές των 46inch, γιατί οι 40αρες είναι μικρες.!! Το ιδανικό για μένα θα ήταν οι 42 απο οτι τα υπολογισα, άλλα δυστυχως δεν βλέπω κάποια που να μου κάνει για τις αναγκες μου.. Προτιμώ λοιπόν να περιμένω τις 46αρες.. Καλύτερά μεγαλύτερή, πάρα μικρότερή οπως λετε και εσεις... Ευχαριστω πολύ όλους σας για την βοήθειά που μου δωσατε ωστε να αποφασισω το καλυτερο για μενα. Οι γνώσεις που προσφέρει το φόρουμ σάς, είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από πολύτιμες.:grandpa: -bye-

Τωρα μολις ειδα 1 post στο τοπικ της w4500 για ενα προβλημα που εχω με ενα καλοριφερ που ριχνει τον αερα προς τα πανω και αρχισα να ξανασκεφτομαι (καπως) το ενδεχομενο, να μην κρεμασω την τv στο τοιχο.. Αν τελικα δεν την κρεμασω ερχομαι ξανα στα 2,7μ (απο τα 3μ που θα ειχα αν την κρεμουσα), οπου οι 40 μου ειναι αρκετες... Τελικα δεν θα αποφασισω με τιποτα :slapface::damnyou::mad1:

Τωρα μολις ειδα 1 post στο τοπικ της w4500 για ενα προβλημα που εχω με ενα καλοριφερ που ριχνει τον αερα προς τα πανω και αρχισα να ξανασκεφτομαι (καπως) το ενδεχομενο, να μην κρεμασω την τv στο τοιχο.. Αν τελικα δεν την κρεμασω ερχομαι ξανα στα 2,7μ (απο τα 3μ που θα ειχα αν την κρεμουσα), οπου οι 40 μου ειναι αρκετες...

Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι οι 40" απο τα 2,7 μετρα ειναι αρκετες.

Για τηλεοπτικο σημα μπορει , για DVD και ΒR με τιποτα...-bye-

τετοια λεγε μου τωρα... :violent-smiley-030:

Αληθεια, τα dvd σε τι αναλυση παιζουν? Φανταζομαι πιο κατω απο οτι τα blue ray..

Ολα τα BR player κανουν upscaling αλλα ακομη και DVD με scart να συνδεσεις αναλαμβανει το upscaling η τηλεοραση. Τις περισσοτερες φορες μαλιστα οι τηλεορασεις κανουν καλυτερη "δουλεια".-bye-

Μόλις εντόπισα το θέμα και θέλω να πω την άποψή μου γιατί την W4500 την αγόρασα πριν από κανα δίμηνο. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις.

Η παρτίδα που ήρθε στην Ελλάδα προφανώς είναι από αυτές με μεγάλο ποσοστό προβληματικών συσκευών. Εμένα προσωπικά μου εμφανίζει ένα μικρό πρόβλημα πάνω δεξιά και κάποια στιγμή αν δεν βαρεθώ θα μιλήσω με το Service της Sony Hellas. Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, ωστόσο και μόνο που το σκέφτομαι, κοιτάω προς το πάνω δεξιά μέρος και τα ψιλο-παίρνω κρανίο :P :P :P

Σε φίλο, το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο με έντονο φωτισμό και στις τέσσερις άκρες και με έντονη εμφάνιση στο 1/4 του πάνω αριστερά τμήματος του πάνελ. Θα προσπαθήσει να μιλήσει με Sony μετά τις γιορτές και θα σας ενημερώσω από τις... εντυπώσεις του :)

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΛΛΑ ΣΕ 46''ΤΙ ΛΕΤΕ??? Η ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΕ46'' ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Συμφωνα με το manual
"...περιοχές που υπάρχει επίγεια εκπομπή ψηφιακού σήματος DVB-T (mpeg2 και mpeg4 AVC)."

Re: Απάντηση: Sony 40W4500 ή Samsung LE40A856S ?? (+ απόσταση θέασης...)

Συμφωνα με το manual
"...περιοχές που υπάρχει επίγεια εκπομπή ψηφιακού σήματος DVB-T (mpeg2 και mpeg4 AVC)."

άρα η 656 ΔΕΝ έχει mpeg-4, ενώ οι 856 και 756 έχουν;