Sony 46X3500 μαύρη οθόνη

G. Sakkas

Established Member
18 June 2006
153
Η Sony 46χ3500 (κατασκευή 8/2007, ser. 4300359) παίζει ήχο , φωτίζουν οι λάμπες της (σαν backlight) αλλά δεν έρχεται εικόνα με τίποτα. Το εμφάνιζε σιγά σιγά. Δηλαδή μερικές φορές που άνοιγε ήταν οκ και άλλες όχι. Τελικά το πρόβήμα έγινε μόνιμο. Σε service που την πήγα μου είπαν είναι το mainboard και θέλουν αλλαγή 2 κύριες πλακέτες χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα επανέλθει . Το κόστος υψηλό (πάνω από 300 ευρώ).
Τι κάνω ?
Δοκίμασα και σε άλλον τεχνικό αλλά, δύσκολα τα πράγματα...
Μάλλον θα πάει για ανταλλακτικά... αν ενδιαφέρεται κάποιος.

Εμένα μου είπαν ότι έφταιγε το πάνελ. Σε άλλο φίλο μου του έβγαλε πράσινες κάθετες γραμμές στην οθόνη. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο. Πολύ κακή ποιότητα κατασκευής. Δεν ξαναπαίρνω Sony. Καθαρή απάτη. Αν ψάξεις στο google θα συνειδητοποιήσεις ότι το κομμάτι σου ήταν από τα μακροβιότερα.

εμενα αντεχει ακομα , να ανυσηχω ?

κατασκευη 05/2008

Εχω αρχισει τις προσευχες και για τη δικια μου x3500, μην παθει τιποτα τετοιους καιρους. Και εμενα καλοκαιρι του 2007 ειναι κατασκευασμενη..

Λοιπόν , μια και επισκεύτηκα 2 τεχνικούς (είναι και ατσούμπαλη πανάθεμά τη. 46 ιντσες δεν πηγαινοέρχονται εύκολα) θέλουν από 200-350 ευρώ για ανταλλακτικά και χωρίς εγγύηση ότι δεν θα ξανακάνει το ίδιο ή κάτι άλλο. Το πάνελ και τα υπόλοιπα (ηχεία κλπ ) είναι ΟΚ. Μόνο οι 2 πλακέτες (κεντρική και μία άλλη που κουμπώνει πάνω της) θέλουν αλλαγή.
Θα πάω για αγορά άλλης (μάλλον LG).

Last edited by a moderator:
Στα 700 ευρά για 47 ίντσες , δεδομένων των προβλημάτων της Sony (δεν με πάει) και γνωρίζοντας τα μειονεκτήματα της LG (που πιο πολύ είναι θέμα τεμαχίου ) οδεύω προς εκεί.

Το θέμα με τις LG είναι ότι σε άλλες εταιρίες θα βρεις πάνελ με μεγαλύτερη εγγενή αντίθεση. Το οποίο παίζει τον κύριο λόγο στην ποιότητα απεικόνισης.

Συμφωνώ μαζί σου και είναι ίσως το πιο σημαντικό μείον της συγκεκριμένης τηλεόρασης. Σήμερα θα πάω σε φίλο να δώ την αντίστοιχη 60άρα στο σπίτι του (έχει παρόμοια επίπεδα φωτεινότητας με το δικό μου) ώστε να διαμορφώσω καλύτερη άποψη. Αν δεν είναι αισθητό στις 60 ίντσες , τότε στις 47 θα είναι καλύτερα.
Στο Media markt που την είχα δεί δεν μπορούσα να διαμορφώσω άποψη λόγω υψηλής φωτεινότητας του περιβάλλοντος, χώρου και ρυθμίσεων των τηλεοράσεων.