Sony 55X90J vs LG 55A1 vs άλλης πρότασης

PanagiotisK

New member
20 November 2021
5
Καλησπέρα!

Θέλω για πρώτη φορά να αγοράσω τηλεόραση και προσανατολίζομαι στις 2 του θέματος.

Πρόκειται για τηλεόραση που θα μπει σε σχετικά μικρό σαλόνι, αλλά απέναντι σχεδόν από μπαλκονόπορτα με μέτριο φως.

Την τηλεόραση την παίρνω αποκλειστικά σχεδόν για ταινίες και σειρές. Δεν παρακολουθώ καθόλου κανάλια, οπότε θεωρητικά θα μπορούσα να κλείνω κουρτίνες όταν θέλω να δω κάτι. Επίσης είμαι pc gamer κυρίως και προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχω κάποια κονσόλα.

Τις δύο αυτές τις έχω βρει στην ίδια ακριβώς τιμή, στα 900 ευρώ αρχική, σε συγκεκριμένο κατάστημα απ' το οποίο θέλω να αγοράσω λόγω επιπλέον έκπτωσης που έχω (Δεν έχω πρόβλημα να το αναφέρω αν μπορώ). Στην ίδια τιμή έχω βρει και τη Samsung qe55q80a, η οποία με έχει προβληματίσει πολύ, γιατί διάβασα πολύ κακά reviews, μετά όμως είδα ότι αναφέρονται στα αμερικανικά μοντέλα με IPS panel, ενώ τα δικά μας έχουν VA κι είναι τελείως διαφορετικά.

Απ' τη μια η OLED είναι ίσως η λογική επιλογή στα ίδια λεφτά. Απ' την άλλη ή Sony έχει 120hz ρυθμό ανανέωσης, υποστηρίζει HDMI 2.1, τρέχει Google TV κλπ, οπότε μου φαίνεται ότι είναι περισσότερο future-proof.

Μαζί μ όλα αυτά σκέφτομαι και την qe55q70a, από την οποία μπορώ να γλυτώσω 150 ευρώ, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει για ένα προϊόν που ελπίζω να το κρατήσω για αρκετά χρόνια.

Επομένως θα ήθελα βοήθεια να ξεμπλέξω λίγο το μπέρδεμά μου, γιατί δεν έχω καθόλου εμπειρία από τηλεοράσεις. Είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις, αλλά πρακτικά το budget δεν μπορεί να ανέβει άλλο.

Ευχαριστώ πολύ!

Last edited:
Περίμενε για μείωση τιμής στην Β1. Με λίγη τύχη, ίσως πετύχεις και τη C1 με λιγότερα από χίλια ευρώ, άμεσα ή έμμεσα. Ρίχνε καμιά ματιά στο E-shop, καθώς και στα threads προσφορών στο forum.

Δεσμεύομαι για αγορά από Public ή Sony Center λόγω δωροεπιταγών που έχω με καλό ποσό, αλλιώς θα πέσει πολύ το budget

Για την B1 ισχύει ότι ο α7 είναι λίγο αργός επεξεργαστής και αργεί στις αλλαγές;

-

προφανως Α1 θες να πεις και σου λεω απλα οτι επειδη ειχα την 65αρα δεν θα συναντησεις κανενα προβλημα.
απο την αλλη για να υποστηριξεις σωστα το 2.1.θα πρεπει να εχεις εκτος απο συσκευες που το υποστηριζουν,
και εναν av που να εχει in/out με αυτο το πρωτοκολο μαζι βεβαια και με τα αντιστοιχα καλωδια βεβαια.
αυτο καταλαβα εγω που εχω παλαιοτερης γενιας ενυσχυτη(yamaha avr 1050) που δεν υποστηριζει 2.1,οποτε δεν μπορω να εκμεταλευτω στο επακρο τις δυνατοτητες της c1.

Κατάλαβα.
Νομίζω πάντως ότι και η Α1 και η Β1 έχουν ίδιο επεξεργαστή.

Από τη μια θέλω να περιμένω μήπως πάρω κάτι καλύτερο, από την άλλη όμως περίμενα ήδη πολλούς μήνες για black Friday και θα θελα επιτέλους να πάρω κάτι τώρα

παρε μια ιδεα και αποφασισε.
αυτην την στιγμη η Α1 ξεκιναει απο 820 ευρω και η Β1 απο 1070 ευρω.
τα ζυγιζεις και αποφασιζεις.

παρε μια ιδεα και αποφασισε.
αυτην την στιγμη η Α1 ξεκιναει απο 820 ευρω και η Β1 απο 1070 ευρω.
τα ζυγιζεις και αποφασιζεις.
Ευχαριστώ για το λινκ
Δυστυχώς το public την Β1 την έχει για κάποιο λόγο στην ίδια τιμή με τη C1, ήτοι 1300 ευρώ, οπότε προς το παρόν ξεφεύγει πολύ

H 55" LG B1 μπορούσε να αποκτηθεί έναντι περίπου 1100 ευρώ, πριν από μερικές εβδομάδες. Αν δε θέλεις να προβείς σε... παζάρια, περίμενε να μειωθεί εκ νέου η τιμή της στο κατάστημα της επιλογής σου ή να προκύψει μια πολύ καλή προσφορά (προφανώς, κάτω από χίλια ευρώ) σε άλλο κατάστημα.

παντως εαν το βασικο σου κομματι ειναι ταινιες και σειρες οπως αναφερεις,η Α1 σε υπερκαλυπτει.
εαν βαλουμε στην εξισωση και το gaming παλι δεν θα εχεις θεμα.
τουλαχιστον οσο την ειχα και την δοκιμασα με το xbox one s,μια χαρα κινηση ειχε και βοηθαει πολυ και το gaming menu.
τωρα εαν θελεις το super gaming με vrr και κινηση αλοιφη,ανακαστικα θα πας σε B1 ή C1.