Sony Bravia KDL-32E4000 ή Philips 32PFL9603H;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,346
Αθήνα
Ελπίζοντας να μην γίνομαι κουραστικός ζητάω μια βοήθεια για την τελική ευθεία:

Sony Bravia KDL-32E4000 ή Philips 32PFL9603H;
Sony εδώ Philips εδώ

Τιμή: 1099 και 1199 αντίστοιχα (τσιμπημένες).
Design : και οι δυό όμορφες ,με τη Sony να έχει ελαφρύ προβάδισμα (αλλά αυτό είναι υποκειμενικό)
Brand name : βαριά ονόματα και τα δύο αλλά με έχουν προβληματίσει τα όσα έχω διαβάσει εδώ για τη Philips (περί επανεκκινήσεων, πώλησης ελαττωματικών για καινούργιες κλπ)
Χαρακτηριστικά: το Amblight της Philips με ιντριγκάρει όπως και η δυνατότητα (ίσως για χρήση στο μέλλον) λήψης MPEG4 HDTV

Κατά τα λοιπά τεχνικά δυστυχώς δεν έχω άποψη:
πχ - ο χρόνος απόκρισης Sony 8ms Philips 4ms είναι τόσο καθοριστικός για θέαμα όπου υπάρχει κίνηση (ποδόσφαιρο κλπ) ή παίζουν ρόλο και άλλες τεχνικές παράμετροι;
- η Δυναμική Αντίθεση όπου η διαφορά των δύο είναι μεγάλη λέει κάτι από μόνη της;
Σαν ποιότητα εικόνας από το λίγο που έχω δει μου άρεσαν και οι δυο , απλώς μου φάνηκε ελαφρώς πιο σκοτεινή η εικόνα της Philips.

Α , μην ξεχάσω μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα και ταινίες.

Ευχαριστώ

καμια απο τις δυο.παρε την 32W4000 που ειναι ιδια με την 32Ε4000 αλλα με διαφορετικη σχεδιαση αλλα και σημαντικα φτηνοτερη.ο χρονος αποκρισης της philips ειναι πλασματικος.οσον αφορα τη δυναμικη αντιθεση στην πραξη συμβαινει το αντιθετο η σονυ εχει καλυτερο μαυρο

Ουσιαστικά Χρήστο μου προτείνεις τη Sony, από τις δύο προτάσεις μου, διότι χάριν του design χαλάλι τα 200 ευρώ περισσότερα που κοστίζει η E4000 από την W4000.
;)

Συμφωνω και εγω. Παρε μια W4000 που ειναι η ιδια ουσιαστικα με την E4000 αλλιως αν θελεις να κανεις την οικονομικη υπερβαση παρε την 9603 που υπερεχει ελαχιστα σε τηλεοπτικο σημα.

Ουσιαστικά Χρήστο μου προτείνεις τη Sony, από τις δύο προτάσεις μου, διότι χάριν του design χαλάλι τα 200 ευρώ περισσότερα που κοστίζει η E4000 από την W4000.
;)

μα δεν αξιζει τα 200Ε παραπανω η Ε4000 μονο για τη σχεδιαση!οπως λεει και ο γιαννης αν απο sony θελεις μονο την 32Ε4000 τοτε παρε την philips που ειναι ελαφρως καλυτερη.αλλιως αν ειναι για την 32W4000 η philips δεν αξιζει τα εξτρα

μα δεν αξιζει τα 200Ε παραπανω η Ε4000 μονο για τη σχεδιαση!οπως λεει και ο γιαννης αν απο sony θελεις μονο την 32Ε4000 τοτε παρε την philips που ειναι ελαφρως καλυτερη.αλλιως αν ειναι για την 32W4000 η philips δεν αξιζει τα εξτρα

αποτι φαινεται ο φιλος ζυγιζει περισσοτερο το design αποτι εμεις, οποτε αφου του φαινονται λογικα τα 200ε ας τα δωσει. Προσωπικα δεν μου αρεσει καν το design της σειρας Ε, ουτε και της W φυσικα, οποτε ουτε λογος για να εδινα αυτα τα παραπανω λεφτα στην θεση σου...

Στη σελίδα της Sony για το μοντέλο αυτό (εδώ) αναφέρει :

Δείτε τις δωρεάν εκπομπές και τις καλωδιακές εκπομπές HD και SD με τον ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 AVC (λαμβάνει και αναλογικό σήμα)*

* Ο δέκτης HDTV της Sony είναι συμβατός με τις προδιαγραφές τηλεοπτικών εκπομπών DVB-T και DVB-C HD που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ενημερωθείτε από την αντιπροσωπία για τις εκπομπές που γίνονται στη δική σας χώρα

Τηλεοπτικός δέκτης High Definition (MPEG-4) - H.264 (με υποστηριζόμενους παρόχους)

Αυτό σημαίνει ότι και αυτή έχει την ίδια δυνατότητα με τη Philips;

Λήψη MPEG4 HDTV μέσω ενσωματωμένου δέκτη DVB-T και DVB-Cable

Ευχαριστώ!

Νομίζω ότι πρέπει να διευκρινήσω κάτι το οποίο έμαθα κι εγώ πριν λίγο.
Η Philips 32PFL9603H δεν είναι επίσημη εισαγωγή της ελληνικής αντιπροσωπείας αλλά παραεισαγωγή ή ιδιωτική εισαγωγή ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει κάποιος , από το Πλαίσιο.
Για τον καθένα βέβαια η υποστήριξη ή όχι της επίσημης αντιπροσωπείας μετράει διαφορετικά, προσωπικά όμως με αναγκάζει να αποσύρω οριστικά το ενδιαφέρον μου και να καταλήξω (εκεί έκλινα ούτως ή άλλως) στη Sony η οποία και παρηγγέλθη.

Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια της οποίας ελπίζω να ξανατύχω όταν την χρειαστώ.
:a0210:

Διονύση η Philips Hellas έχει δηλώσει πως υποστηρίζει κανονικά προιόντα που δεν έχουν περάσει από το δίκτυο της. Επικοινώνησες μαζί τους και σου είπαν τον αντίθετο ?

Αναμένουμε εντυπώσεις όποια και να πάρεις τελικά :a0210:

Διονύση η Philips Hellas έχει δηλώσει πως υποστηρίζει κανονικά προιόντα που δεν έχουν περάσει από το δίκτυο της. Επικοινώνησες μαζί τους και σου είπαν τον αντίθετο ?

Αναμένουμε εντυπώσεις όποια και να πάρεις τελικά :a0210:

Όχι Γιώργο δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Ούτως ή άλλως έγερνα πολύ προς Sony μεριά...Είναι και το design στο οποίο γνώμη έχουν και άλλοι (θηλυκού γένους όπως καταλαβαίνεις)
οι οποίοι και θα βλέπουν περισσότερο...
;)

Υπάρχει πάντως πλέον ακριβώς η ίδια τηλεόραση, με διαφορετικά πλαστικά, στις 40" με 999,-. (40W4000)

Καλοριζικη η νεα σου τηλεοραση φιλε Skakinen. Παρακολουθω το ποστ απο τοτε που το ανοιξες γιατι κοιταω κι εγω για μια ιδια αγορα για την κρεββατοκαμαρα.

Δεν εχω καταληξει ακομα σε καποια αλλα σε αντιθεση με σενα εγω προτιμω την philips απο την sony λογω ambilight. Η μονη αλλη εναλλακτικη που εχω για μενα ειναι η Samsung 32A756R αλλα δεν ειμαι και πολυ φαν των Samsung..

Μια απορια εχω. Η Philips 32PFL9603D που εχει το Multirama τι διαφορες εχει απο την H που πουλαει το πλαισιο?

@JL_?
40'' είναι πολλές , μιλάμε για υπνοδωμάτιο.

@greg
Ευχαριστώ!
Η βασική ,αν όχι μοναδική, διαφορά είναι ότι η H έχει δυνατότητα λήψης MPEG4 HDTV μέσω ενσωματωμένου δέκτη DVB-T και DVB-Cable ενώ η D MPEG2.

Εδώ τα πλήρη χαρακτηριστικά της H και εδώ της D.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα , μήπως κάποιος μπορεί να μου πει :

- πώς θα συνδέσω το laptop με την tv; Τί καλώδιο θα ζητήσω;
- Γίνεται να δείχνει ταυτόχρονα και η Tv και η οθόνη του Laptop ή μόνο μία από τις δύο;

Ιδού οι διαθέσιμες θύρες τους:

Laptop
200px-SVGA_port.jpg

svideo.jpg

TV
tvportsxb8.jpg

1. Την 15pin D-Sub της πρώτης φωτογραφίας. Ίδια έχει και η τηλεόραση.
2. Νομίζω πως γίνονται και τα δύο, ανάλογα με τις επιλογές της κάρτας γραφικών.

@greg
Ευχαριστώ!
Η βασική ,αν όχι μοναδική, διαφορά είναι ότι η H έχει δυνατότητα λήψης MPEG4 HDTV μέσω ενσωματωμένου δέκτη DVB-T και DVB-Cable ενώ η D MPEG2.

Εδώ τα πλήρη χαρακτηριστικά της H και εδώ της D.

Ευχαριστω για την απαντηση. Δλδ στην ουσια πληρωνεις τα 200Ε παραπανω για τον MPEG4 δεκτη. Και σε τι ακριβως θα μου φανει χρησιμος αυτος στην Ελλαδα? Εδω μετα απο τοσα χρονια εχουμε κολλησει ακομα στα 4 απλα ψηφιακα καναλια. Δεν θυμαμαι ακριβως ποτε ειναι η μεταβαση σε ψηφιακα. Το 2012?? Και οταν γινει η μεταβαση στην Ελλαδα θα ειναι σε mpeg2 η σε mpeg4??

Ευχαριστω για την απαντηση. Δλδ στην ουσια πληρωνεις τα 200Ε παραπανω για τον MPEG4 δεκτη. Και σε τι ακριβως θα μου φανει χρησιμος αυτος στην Ελλαδα? Εδω μετα απο τοσα χρονια εχουμε κολλησει ακομα στα 4 απλα ψηφιακα καναλια. Δεν θυμαμαι ακριβως ποτε ειναι η μεταβαση σε ψηφιακα. Το 2012?? Και οταν γινει η μεταβαση στην Ελλαδα θα ειναι σε mpeg2 η σε mpeg4??

Ρίξε μια ματιά στην κατηγορία "Επίγεια Ψηφιακή". Τα κρατικά είναι σε Mpeg2 και τα ιδιωτικά πρότειναν να ξεκινήσουν σε Mpeg4. Πάντως τελική απόφαση νομίζω πως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.