SONY D300 η κάποια άλλη;

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να πάρω και εγώ την 40D3000 απο electroptica.gr . Αυτό που παρατήρησα είναι οτι στο συγκεκριμένο κατάστημα την έχει ως 40D3000E. Αυτό το "Ε" φανερώνει καμία ψιλοδιαφορά απο την 40D3000? Επίσης αν θέλει κάποιος που την έχει αγοράσει, ας μου πεί αν θα έχω μεγάλο πρόβλημα με τα αναλογικά κανάλια μας (ποιότητα εικόνας εννοω, στρεβλώσεις κτλ), και αν έχει πετύχει κάποιος καλό καλιμπράρισμα και θα ήθελε να μοιραστεί τις ρυθμίσεις του, μόλις την αγοράσω τελικά θα ήμουν ευγνόμων. Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!

Τελικά την παρέλαβα την Παρασκευή 24/8 και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την όλη διαδικασία.

Να θυμίσω πολύ γρήγορα το ιστορικό:

Παραγγελία στις 14/8 από το electroptica αφού πρώτα είχα επικοινωνήσει με e-mail τα οποία απαντήθηκαν σχεδόν αμέσως ότι ήταν ετοιμοπαράδοτη αλλά λόγω 15αυγουστου μπορούσαν να μου την στείλουν στις 23/8.

Τελικά η παράδοση έγινε στις 24/8 αφού όμως με είχαν ειδοποιήσει για την αλλαγή.

Μετά την παράδοση ακολούθησε και νέο τηλεφώνημα για επιβεβαίωση της παραλαβής.

Η απόδειξη αγοράς θα μου αποσταλεί τις επόμενες μέρες με κούριερ.

Αυτά για τα διαδικαστικά, όσον αφορά την τηλεόραση αυτή καθαυτή και τις εντυπώσεις μου δεν μπορώ να πω και πολλά ακόμα αφού δεν είχα και πολύ χρόνο να ασχοληθώ μαζί της, αλλά σαν πρώτη εντύπωση είναι ότι τα απαράδεκτα ελληνικά κανάλια τα δείχνει αξιοπρεπέστατα, στα ψηφιακά της ΕΡΤ τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα, στα DVD ακόμα καλύτερα και σε blu-ray φαντάζομαι εξαιρετικά αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το διαπιστώσω ακόμα. :bigcry:

Αυτά μέχρι τώρα και ελπίζω να επανέλθω για περισσότερες εντυπώσεις και σχόλια.

Παίδες δηλαδή και εγώ που σκέφτομαι να αγοράσω την 40D3000 και να την τοποθετήσω στο τζάκι, τρώω άκυρο για δύο λόγους αν κατάλαβα καλά; Πρώτον λόγω θερμοκρασίας και δεύτερον λόγω του ότι η θέση που θα την τοποθετήσω πάνω στο τζάκι βρίσκεται σε απόσταση 1,20 μ. από το πάτωμα και δεν θα έχω καλή θέση θέασης; :frusty::frusty::frusty:

Ναι , θα είναι λίγο ψηλά και ο λαιμός μετά από λίγη ώρα θα αρχίσει να πονάει ... Ρώτα και στο κατάστημα ... Μπορεί να υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα και να γνωρίζουν τι έγινε ...

Καλωριζικη φιλε vaggt και περιμενουμε περισσοτερες εντυπωσεις με την πρωτη ευκαιρια!!!

Παίδες δηλαδή και εγώ που σκέφτομαι να αγοράσω την 40D3000 και να την τοποθετήσω στο τζάκι, τρώω άκυρο για δύο λόγους αν κατάλαβα καλά; Πρώτον λόγω θερμοκρασίας και δεύτερον λόγω του ότι η θέση που θα την τοποθετήσω πάνω στο τζάκι βρίσκεται σε απόσταση 1,20 μ. από το πάτωμα και δεν θα έχω καλή θέση θέασης; :frusty::frusty::frusty:

Μπορεις παντα να παρεις μια βαση που θα δινει κλισ στην οθονη προς τα κατω ωστε να μην εχεις προβλημα.
Ριξε μια ματια εδω http://www.chaseavdirect.co.uk/
Α και Hello -bye-

Απάντηση: Re: SONY D300 η κάποια άλλη;

Ο πρώτος λόγος είναι και ο σημαντικός. Ο δεύτερος ισχύει μόνο για κοντινές θεάσεις. Αν είσαι στα 4 μέτρα ας πούμε δεν θα σε ενοχλεί και πολύ.

Πάντως μετά από έρευνα που έκανα στο internet δεν μπόρεσα να καταλήξω σε τελικά συμπεράσματα όσον αφορά το τζάκι.

Η πιο ασφαλής μέθοδος μάλλον είναι να μετρήσεις την θερμοκρασία στην θέση που θα τοποθετήσεις την TV και αυτό το λέω γιατί ούτε όλα τα τζάκια είναι ίδια (μέγεθος, τύπος κλπ) ούτε όλοι οι χώροι είναι ίδιοι (διαστάσεις, κυκλοφορία του αέρα κλπ).

Να ξαναθυμίσω ότι σε κάποιο τεύχος του ΗΧΟΥ παρουσιάστηκε κάποιο σπίτι με την TV πάνω από το τζάκι και απ' ότι κατάλαβα η όλη εγκατάσταση είχε γίνει από κάποια εταιρία, που σημαίνει ότι δεν θα την τοποθετούσαν εκεί αν δεν ήταν σίγουροι για την απόφασή τους, φυσικά για τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χώρο.

Το χειμώνα που έρχεται αφού μετρήσω την θερμοκρασία, θα φανεί αν τελικά μπορούσα να την τοποθετήσω πάνω από το τζάκι. :devil-smiley-029: