sony dcr sx30E ή canon legria fs20???

giwrgos_sd

New member
24 November 2009
8
γεια σας παιδιά είμαι νέος στο forum!!!είμαι σε διλλημα,οπως καταλάβατε είμαι ανάμεσα απο τις sony dcr sx30E
HTML:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.563607
και canon legria fs20
HTML:
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0404860&catid=060500
,στην τιμή έχουν διαφορά 50 ευρώ (δε με απασχολεί και πολύ),η canon έχει καλύτερη ανάλυση απο την sony αλλά δε ξέρω τι άλλο να κοιτάξω για να τις συγκρίνω!!είμαι λίγο κολημένος με τη sony αλλά αν όντως είναι καλύτερη η canon θα την πάρω!!θέλω τη βοήθειά σας δε ξέρω ποια να πάρω!!!
Υ.Γ. αν και έχω καταλήξει σε κάμερες με memory stick,είναι προτιμότερο να πάρω με memory stick ή hdd?

Τί θέλεις να κάνεις με την κάμερα ; Τί θέλεις να τραβάς; Εσωτερικες λήψεις ή εξωτερικές; Σπορ; Παιδιά; Ταξίδια;

Θα ασχοληθείς με το video editing? Θέλεις το απολύτως καλύτερο στην εικόνα;

κυρίως την θέλω για να τραβάω τοπία,σπόρ (snowboard,νομίζω έχει και επιλογή για χιόνι),μουσικά live και θα κάνω και κάποιο video editing,η sony έχει μεγαλύτερο zoom,να προτιμήσω το μεγαλύτερο zoom ή την καλήτερη ανάλυση??plz help me!!!χρειάζομαι βιντεοκάμερα επιγόντως!!

Αν σε ενδιαφέρει editing νομίζω πως πρέπει να αποφύγεις τους αλγόριθμους που πατάνε σε mpeg4. Είναι προτιμότερη μια λύση σε HDV.

επειδή είμαι άσχετος με βιντεοκάμερες και τα συναφή,όταν λέτε video editing εννοείτε να επεξεργαστώ αυτό που τράβηξα στον υπολογιστή?εγώ αυτο καταλαβαίνω ελπίζω να μην είναι κοτσάνα αυτο που είπα!!!

Πολύ σωστά κατάλαβες. Βασικά να περάσεις το υλικό στον υπολογιστή, να το μοντάρεις (προσθέτωντας και κανένα εφέ) και μετά να το εξάγεις σε μορφή που να μπορείς να δεις στο σύστημά σου αλλά και να μοιραστείς (web, φίλους κλπ).

δλδ με μια απο αυτες τις 2 κάμερες θα έχω πρόβλημα στο editing?αν μπορείς φώτη πες μου και συ τη γνώμη σου,ποιά απο τις 2 να επιλέξω.μήπως τελικά δε θα καταλάβω και μεγάλη διαφορά με την canon?γιατι μια sony που έχω πιο παλιά με 0.8 mp είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ανάλυση τα video είναι πεντακάθαρα

καταρχήν thanx για την απάντηση σου,και όλα αυτά που λες καταλαβαίνω οτι έχουν σημασία γιατι ασχολήσε με αυτον τον τομεα,εγω δε θέλω να δώσω τοσα λεφτά για κάμερα,τελείως ερασιτεχνικά ασχολούμε δλδ να γράψω κανα τοπίο και snowboard που κάνω,αυτα δε ψάχνω για κάτι εξειδικευμένο,απλα αφου θα δώσω τα λεφτά ας επιλέξω την καλύτερη απο αυτες τις 2!!!δε θα αλλάξω κάμερα η κάμερα που σου λέω είναι του πατέρα μου απλά χρειάζομαι μια δική μου.αν κατάλαβα καλά μου πες οτι και η canon και η sony θα μου δώσουν 800 Kpix?κάπου διάβασα οτι διαφορά αισθητήρα 1/8'' και 1/6'' είναι πολύ μικρή και μπορεί να μη καταλάβω διαφορά.ισχύει?

Γιώργο σου εξήγησα στο σχετικό με τους αισθητήρες thread ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους αισθητήρες. Τι ακριβώς σε προβληματίζει;