Sony DSC-QX10 και DSC-QX100 add-on "φακοί" για android & iPhone

Πρωτοποριακή όπως πάντα η Sony έδειξε κάτι φρέσκο στη φωτογραφία.
Το μεγάλο αγκάθι είναι η τιμή όπου σε αυτά τα χρήματα παίρνει κανείς compact.
Αν πάντως πιάσει σαν ιδέα περιμένω σίγουρα απάντηση και από τους άλλους.

Η Sony πάντως έχει μεγάλες εμπορικές ελπίδες για τα δύο αυτά προϊόντα. Από όσο γνωρίζω περιμένει ότι θα "σπρώξει" μεγάλες ποσότητες.

Απάντηση: Sony DSC-QX10 και DSC-QX100 add-on "φακοί" για android & iPhone

Δεν μπόρεσα να αντέξω και την έκανα την αγορά μου.Το έχω το γκατζετάκι(Sony QX100) περίπου μία εβδομάδα και έχω εντυπωσιαστεί από τις επιδόσεις του......

την έχω πάρει κι εγώ. Δεν πιστεύω ότι αξίζει τα 400+ ευρώ που την έδιναν αρχικά. Όμως στα 250 ευρώ που την είχα πάρει αξίζει με το παραπάνω. Οι φωτογραφίες που βγάζει είναι εφάμιλλες των RX10, Rx100. Μου φαίνεται απίστευτο που ένας σένσορας 1" έχει τέτοιο dynamic range.
Μερικά θετικά:
- μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες χωρίς το κινητό. Απλά την ανάβεις, σημαδεύεις (στο περίπου) και τραβάς. έχω βγάλει αρκετές πετυχημένες φωτογραφίες κατ'αυτόν τον τρόπο που δε θα προλάβαινα σε άλλη περίπτωση (έχει περίπου 1 δευτερόλεπτο startup time)
- Αν το κινητό έχει NFC απλά ακουμπάς τη μηχανή στην πλάτη του και συνδέεται άμεσα, φορτώνοντας ταυτόχρονα την εφαρμογή playmemories mobile (περίπου 3-5 δευτερόλεπτα συνολικός χρόνος στο Ζ1)
- μικρό μέγεθος. αν και το σχήμα δε βοηθάει στη μεταφορά
- μπορείς να τραβάς συνεχόμενες φωτογραφίες, χωρίς να περιμένεις να κάνουν upload στο κινητό. Έτσι δεν έχει lag από τη μία φωτογραφία στην άλλη

Μερικά αρνητικά:
- δεν τραβάει raw
- το βίντεο είναι σε mp4 μόνο
- δεν έχει επιλογή να τραβήξεις βίντεο χωρίς να το συνδέσεις στο κινητό

Μόνο σαν ένα ακριβό (ακόμη και στην τωρινή τιμή) γκατζετάκι μπορώ να το δω...

την έχω πάρει κι εγώ. Δεν πιστεύω ότι αξίζει τα 400+ ευρώ που την έδιναν αρχικά. Όμως στα 250 ευρώ που την είχα πάρει αξίζει με το παραπάνω. Οι φωτογραφίες που βγάζει είναι εφάμιλλες των RX10, Rx100. Μου φαίνεται απίστευτο που ένας σένσορας 1" έχει τέτοιο dynamic range.
Μερικά θετικά:
- μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες χωρίς το κινητό. Απλά την ανάβεις, σημαδεύεις (στο περίπου) και τραβάς. έχω βγάλει αρκετές πετυχημένες φωτογραφίες κατ'αυτόν τον τρόπο που δε θα προλάβαινα σε άλλη περίπτωση (έχει περίπου 1 δευτερόλεπτο startup time)
- Αν το κινητό έχει NFC απλά ακουμπάς τη μηχανή στην πλάτη του και συνδέεται άμεσα, φορτώνοντας ταυτόχρονα την εφαρμογή playmemories mobile (περίπου 3-5 δευτερόλεπτα συνολικός χρόνος στο Ζ1)
- μικρό μέγεθος. αν και το σχήμα δε βοηθάει στη μεταφορά
- μπορείς να τραβάς συνεχόμενες φωτογραφίες, χωρίς να περιμένεις να κάνουν upload στο κινητό. Έτσι δεν έχει lag από τη μία φωτογραφία στην άλλη

Μερικά αρνητικά:
- δεν τραβάει raw
- το βίντεο είναι σε mp4 μόνο
- δεν έχει επιλογή να τραβήξεις βίντεο χωρίς να το συνδέσεις στο κινητό

Xμμ δεν το χα δει το θεμα,το χω το QX-10 κανα τριμηνο,ικανοποιημενος αρκετα.Συμφωνω με τα θετικα απο πανω.
Βασικο οτι καταργηθηκε το "Φιλαρακι μας τραβας μια φωτογραφια",lol,μιας και την στηνεις και "καδραρεις" μεσω του κινητου σου.

Συμφωνώ με τα παιδιά σε όλα πιο πάνω.... Και στα αρνητικά και στα θετικά. Παναγιώτη εννοείτε η rx100 είναι πιο καλή αγορά σε αυτά τα λεφτά. Αλλά στην δική μου περίπτωση που το βρήκα στα 190 μεταχ.ενός μήνα με απόδειξη - εγγύηση, δεν άντεξα και το πείρα. Το είχα πάρει μαζί μου σε έναν γάμο το Σάββατο το βράδυ και εκτός ότι έμεινα κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος από την ποιότητα των φωτογραφιών νομίζω ότι με κοίταγε και ολόκληρη η εκκλησία μόλις το έβγαλα και τραβούσα........ Άσε που κάποιοι ερχόντουσαν και ρωτούσαν τη είναι αυτό.
Πρέπει να κυκλοφόρησε η Sony και την τελευταία αναβάθμιση για το qx100 που σου δίνει την επιλογή εκτός από προτεραιοτητα διαφραγματος, τώρα εχεις και ταχύτητα. Και πολλά άλλα....
http://www.sony.gr/support/el/conte...-dscqx100-firmware-update-ver03-win/DSC-QX100
Δεν έχω καταφέρει να την περάσω ακόμη.
Έψαχνα γενικά μια μικρή compact γιατί όσο να ναι η rx10 δεν πάει παντού ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Κρυφό κοίταζα να πω την αμαρτία μου την rx100 αλλά μου έκατσε αυτό.

SONY ILCE-QX1 με εναλλάξιμους φακούς

Διέρρευσε η νέα κάμερα Sony ILCE-QX1, η οποία προσαρμόζεται στο κινητό τηλέφωνο όπως ακριβώς και οι QX10 και QX100, με τη διαφορά ότι σε σχέση με τα μοντέλα που αναφέραμε, υποστηρίζει εναλλάξιμους φακούς!

Το νέα σύστημα ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής της Sony για κινητά τηλέφωνα συνεργάζεται με τους εναλλάξιμους φακούς της εταιρείας E-Mount. Σύμφωνα με φήμες, το σύστημα ILCE-QX1 θα διαθέτει ακόμη μεγαλύτερο αισθητήρα APS-C (26.7mm) από το σύστημα QX100, που βασίζεται στην κάμερα RX100 της Ιαπωνικής εταιρείας ενώ αναμένεται να διαθέτει και ενσωματωμένο "pop-up" flash. Φυσικά, η υποστήριξη των τεχνολογιών WiFi και NFC μπορείτε να θεωρείται δεδομένη.​

Περιμένουμε ο χειρισμός, όπως και με τα προηγούμενα μοντέλα, να πραγματοποιείται μέσω του smartphone ενώ αναμένεται να διαθέτει ενσωματωμένη υποδοχή microSD. Περισσότερα θα ξέρουμε αύριο, στην επίσημη παρουσίαση της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

2qundeh.jpg

gallery_286955_1285_10088.jpg

gallery_286955_1285_40646.jpg

via
(Sent from Nexus 5)

Εγω θα την επαιρνα, αν ειχε τον αισθητηρα της α6000. Θα εχει ομως αυτον από την α5000. Το εντυπωσιακό είναι οτι παιρνει τη μεγάλη μπαταρία που παίρνουν και οι ΝΕΧ και ότι έχει και ενσωματωμένο φλας. Η τιμή θα είναι 300 σώμα ή 450 κιτ (με τον 16-50)

Να βάλουμε και κάνα δείγμα.
Ζεστές ζεστές....
Μόλις τελείωσε το μυστήριο.
Sony xperia Z + QX100
View attachment 106329
Ο επαγγελματίας όμως είναι αλλιώς...
Να και κάτι που δεν το κατάλαβε ο πολύς κόσμος.