Sony Hi-fi {Δημιουργησα προβλημα}?

therock003

Senior Member
29 June 2008
626
Εχω ενα παλιο Sony Hi-Fi συστηματακι, μαζι με τα αντιστοιχα ηχεια του. Το ειχε αγορασει ο πατερας μου το 90 φευγα, και τωρα εχει ξεμεινει στο δωματιο μου.

Δοκιμασα λοιπον τις προαλλες, να τροφοδοτησω στο Hi-Fi ηχο απο το ipod, απο την εξοδο των ακουστικων.

Χρησιμοποια καλωδιο 3,5mm male-to-male το οποιο κουμπωναι σε rca red/white το οποιο με την σειρα το εμπενε σε μια απο τις εισοδους του στερεωφωνικου.

Και ξεκινησα τις δοκιμες μου τερματιζοντας το μπασσο, και αυτξομοιωντας την σταθμη της εντασης.

Απο καποιο σημειο και μετα αρχισα να παρατηρω παραμορφωση, η οποια φαινεται να εχει ψιλοκατασταλαξει μονιμα.

Δεν πιστευω να εκανα καμμια ζημια? Αφου θεωρητικα το Ipod δινει σημα χαμηλης εντασης, πως ειναι δυνατον να εκαψα κατι? Καηκε κανα ηχειο ξερω γω?

Αν την παραμόρφωση την ακους μόνο όταν έχεις συνδεδεμένο το iPod τότε απλά υπεροδηγείς το mini σύστημα. Κατέβασε την ένταση από το iPod στη μέση ή όσο χρειάζέται.

Αν την παραμόρφωση την ακους πια συνέχεια, μάλλον έκαψες κάτι από την υπεροδήγηση την πρώτη φορά...

Wow μα καλα εκανα ολο αυτο μονο απο την συνδεση ενος ipod (ελπιζω το ipod τουλαχιστον να μην επαθε τιποτα).

Το προβλημα ποιο ηταν? Αυτο ειναι ζητημα Hi-Fi-Ηχεια ή εχει να κανει και το απο που προερχεται ο ηχος? Ας πουμε αν οδησουσα τον εχο απο το Ραδιοφωο ή το CD-transport παλι το ιδιο θα γινοταν σε αυτη την ενταση?

Βασικά δε νομίζω να κάηκε, μάλλον ξεκόλλησε η μεμβράνη από την αράχνη κάτι που οφείλεται αφενός στην ηλικία του ηχείου, και την ακατάλληλη για την ηλικία του χρήση... (και γω έχω σκίσει 2 8" έτσι χωρίς να το καταλάβω)

Normal.jpg

Και επειδή θα ρωτήσεις αν μπορείς να το φτιάξεις, θα λεγα βάλε μια φώτο... Να δούμε πως είναι κιόλας.

Συμπληρωματικα να προσθεσω πως η παραμορφωση ακουγεται μονο απο το 1 ηχειο εδαφους. Τα υπολοιπα ακουγονται μια χαρα.

Αρα τι να προξενησε την βλαβη αυτη και ποιες ειναι οι πιθανες λυσεις?