SONY KDL-32D3000: Ανομοιογενές backlight?

epafos

Established Member
8 October 2007
174
Χαλκίδα
Γεια σας,

Καταρχάς, ως νέο μέλος χαιρετώ τα υπόλοιπα μέλη του forum.

Πρόσφατα αγόρασα τη Sony KDL-32D3000. Αν και η τηλεόραση είναι γενικά πολύ καλή, παρατηρώ το εξής ενοχλητικό φαινόμενο:

Σε σκοτεινό δωμάτιο και με απουσία εικόνας (ή σε σκοτεινές σκηνές) οι δύο επάνω γωνίες φαίνονται ελαφρώς πιο φωτεινές σε σχέση με το υπόλοιπο panel, ιδιαίτερα όταν ρυθμίζω το backlight σε υψηλή τιμή. To πρόβλημα μειώνεται όταν ενεργοποιώ το light sensor, όμως τότε η εικόνα σκοτεινιάζει υπερβολικά. Κάποιοι φίλοι που έχουν δει την τηλεόραση λένε ότι πρόκειται για κάτι ασήμαντο, εγώ όμως που πλήρωσα ένα σωρό λεφτά για το κορυφαίο μοντέλο της Sony στις 32", περιμένω άψογη λειτουργία. Θα μπορούσα να είχα δώσει τα μισά λεφτά αν επρόκειτο να συμβιβαστώ με τέτοια ψεγάδια.

Παρακαλώ, λοιπόν, όποιον έχει την ίδια τηλεόραση, να αναφέρει αν παρατηρεί κάτι τέτοιο στο δικό του panel, επειδή σκέφτομαι μήπως πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση.

Ευχαριστώ.

Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό έχει ξανααναφερθεί σε ιδιοκτήτες από την Αγγλία...Δοκίμασε για αντικατάσταση....

ΥΓ Καλώς ήρθες!!

Αν δεν ειναι ενοχλητικο σε τυπικη καθημερινη θεαση τοτε δεν υπαρχει λογος να προβληματιζεσαι.

Οι ανομοιομορφιες στο backlight ειναι ενα προβλημα που επηρρεαζει ολες οι τηλεορασεις LCD.

Κανονικα το backlight δεν πρεπει να το εχεις πανω απο 5 παντως. Εγω το εχω στο 3.

Εγω με ενεργοποιημενο light sensor και power saving mode βρίσκω οτι είναι ότι πρέπει για θέαση σε σκοτάδι. Παντως όταν είχα πάρει την δικιά μου, είχα τραβήξει φώτο σε υπερέκθεση (5 sec) οπου φαίνονται όλα πιο καθαρά...

έτσι διαπίστωσα οτι οι 4 γωνίες είναι ελαφρώς πιο σκοτεινές...

δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς.

panel.jpg

H αλήθεια είναι ότι συνήθως δεν το παρατηρώ σε καθημερινή θέαση, παρά μόνο στις σκοτεινές σκηνές. Έστω κι έτσι όμως, το βρίσκω απαράδεκτο για τόσο ακριβό μοντέλο. Πιστέυω ότι είναι το δεύτερο πιο ενοχλητικό φαινόμενο στις οθόνες LCD μετά από τα καμένα pixels (που ευτυχώς στη δική μου δεν έχω βρει ακόμα).

H αλήθεια είναι ότι συνήθως δεν το παρατηρώ σε καθημερινή θέαση, παρά μόνο στις σκοτεινές σκηνές. Έστω κι έτσι όμως, το βρίσκω απαράδεκτο για τόσο ακριβό μοντέλο. Πιστέυω ότι είναι το δεύτερο πιο ενοχλητικό φαινόμενο στις οθόνες LCD μετά από τα καμένα pixels (που ευτυχώς στη δική μου δεν έχω βρει ακόμα).

To πιο ενοχλητικο ειναι το Buzzing αλλα δεν εχω ακουσει τετοιο προβλημα σε Sony.