Sony KDL-48W705C vs Samsung UE55J6200

vprasinos

Established Member
14 March 2007
145
Samsung UE55J6200 = 699 προσφορά
Sony KDL-48W705C = 579

Οι γονείς θέλουν μια τηλεόραση 48-50 ίντσες για SD και Νοβα ΜΟΝΟ. Ποια είναι καλύτερη αγορά? Είδα από κοντά την Samsung στα SD και ψιλοαπογοητεύτηκα γιατί όπως διαβάζω και εδώ στο forum μετά τη σειρά F ο scaler δεν αποδίδει τόσο καλά τα SD. Αντίθετα όλοι προτείνουν sony.

Επίσης η W705C με την W755C (και κατεπέκταση την W805C πού είναι ίδιες με την W755C) έχουν διαφορά στο panel σχετικά με τα SD και το μαύρο?

Από παλιότερα έχει "χαλάσει" o scaler στις Samsung. Τελευταία σειρά με samsung επεξεργασία στη σειρά 6, ήταν η D. Από την ΕS του 2012 και μετά χρησιμοποιεί mstar και novatek που δεν αποδίδουν τόσο καλά. Το τι θα βλέπουν οι γονείς στο στο τηλεοπτικό εξαρτάται και από την απόσταση θέασης. Μια 55άρα μπορεί να μην αποδίδει καλό SD στα 2-2.5m αλλά στα 3-3.5m δεν θα έχουν πρόβλημα, είναι μακρινή η απόσταση για να εντοπίζονται τα 'προβλήματα' του upscaling. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, η nova και ο ote tv πραγματoποιούν το upscale στον αποκωδικοποιητή τον οποίο στέλνουν με hdmi στην τηλεόραση και έτσι το upscale της tv μένει αμέτοχο σε αυτήν την περίπτωση.

Εντυπώσεις κατόχων της W705C λένε ότι το τηλεοπτικό δεν είναι τόσο καλό όσο στις W75xC και W80xC. Αυτό δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά, απλά το έχω διαβάσει από τους κατόχους της W705C στο νήμα της τηλεόρασης που έχουν ορισμένα παράπονα από το τηλεοπτικό της.

Αν βλέπουν και αθλητικά η ζυγαριά γέρνει ακόμα περισσότερο υπέρ της J6200 λόγω των εγγενών 100Hz (η W705C έχει 50Hz από το panel).

Με βοήθησες πάρα πολύ.

Θα βλέπουν στα 3μ περίπου άρα το ερώτημα γίνεται τώρα j6200 ή W807C. Θα εξαρτηθεί κυρίως απ'το ποια είναι πιο γρήγορη στην έναρξη απο cold boot και στις εναλλαγές καναλιών. Αν έχεις κάποια ιδέα σαυτό για να μην διαβαζω όλο το νήμα πες μου.

Και πάλι ευχαριστώ

Νομίζω με την W80xC θα έχεις λίγο καλύτερη απόδοση σε τηλεοπτικό. Είναι λίγο αργή στις εναλλαγές των καναλιών λόγω του android tv, καλό είναι να πας σε ένα κατάστημα να δοκιμάσεις ποια είναι πιο γρήγορη σε αυτά που ζητάς.

Οι εντυπώσεις μου ως προς το τηλεοπτικό SD της W705C δεν είναι και οι καλύτερες αλλά αυτό έχει να κάνει σε σύγκριση με τηλεόραση plasma όχι με άλλες LCD. Δεν έχω δει την Samsung J6200 για να συγκρίνω αλλά θεωρώ πως γενικά σε τηλεόραση LCD δύσκολα θα πάρει κανείς κάτι καλό σε SD υλικό. Βέβαια όλα είναι σχετικά και εξαρτάται τι περιμένει να δει ο καθένας από μια τηλεόραση.

Καλησπέρα click. Έχω δει και το σχόλιο σου για το τηλεοπτικό που βέβαια σύγκρινες με την plasma αλλά και άλλα 2-3, όπως πχ αυτό που σύγκρινε με LCD (είναι μικρό ακόμα το νήμα κατόχων και διαβάζεται εύκολα):

http://avclub.gr/forum/showthread.php/146443-SONY-KDL-W705C-series-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1?p=1057546520&viewfull=1#post1057546520

Κατά τ' άλλα συμφωνώ ότι δύσκολα κάποιος θα βρει κάτι καλό σε SD σε LCD.

Το ξέρω παιδιά, αλλά τι να κάνω που ψάχνω να βρώ έστω και λίγο μια διαφορά. Πιστεύω πάντως αν κρίνω από τα forums ότι οι τελευταίες sony W755, W80x τα πάνε λίγο καλύτερα απ'τις τελευταίες samsung.

Στο τηλεοπτικο μπορει να ισχυει αυτο αλλα αν εχεις νοβα η οτε τοτε νομιζω οτι η σαμσουνγκ ειναι καλυτερη...

Στο τηλεοπτικο μπορει να ισχυει αυτο αλλα αν εχεις νοβα η οτε τοτε νομιζω οτι η σαμσουνγκ ειναι καλυτερη...

Καλημέρα. Τα κανάλια της digea έχουν καλύτερη εικόνα όταν τα βλέπεις μέσω nova απ'ότι μέσω του αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης?

Καλημέρα. Τα κανάλια της digea έχουν καλύτερη εικόνα όταν τα βλέπεις μέσω nova απ'ότι μέσω του αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης?

Όταν τα βλέπεις απ'ευθείας στην τηλεόραση τότε χρησιμοποιείς τον inernal scaler της τηλεόρασης για να αναβαθμίσεις το χάλια 576i σήμα της digea στα 1080p της TV, ενώ όταν τα βλέπεις μέσω nova τότε ο αποκωδικοποιητής της nova (ο pace 831 συνήθως) είναι υπεύθυνος για το scaling γιατί δίνει έτοιμο στην hdmi το σήμα απευθείας στα 1080i (δυστυχώς όχι 1080p) δηλαδή στη native ανάλυση της οθόνης, οπότε η τηλεόραση δεν κάνει τίποτα.

Το ζητούμενο εδώ είναι το εξής:

Η πάλαι ποτέ θρυλική samsung έκανε το καλύτερο upscale στο χάλια σήμα της digea εως την σειρά D, σήμερα όμως ποια είναι καλύτερη στο απευθείας scaling? (Γιατί λίγο-πολύ όλες οι TV θα είναι ίδιες στην εικόνα του pace). H Samsung ή η Sony με το Xreality pro?

Από ότι έχω καταλάβει σε μαγαζιά, τουλάχιστον στις σειρές W75xC και W80xC, έχω την εντύπωση η Σονυ υπερέχει στο upscaling της Samsung. Tην W705C δεν την έχω δει από κοντά.
Υπάρχει περίπτωση να έχει το ίδιο upscaling με τις παραπάνω, υπάρχει περίπτωση το X-reality pro να είναι μια τυπική γενική ονομασία (όπως το hyper real παλιότερα της Samsung) και να έχει διαφορετικό chip επεξεργασίας. Δεν ξέρω να σου απαντήσω με περισσότερη λεπτομέρεια και σιγουριά σε αυτό.

Last edited:
Θα ´θελα να δω κάποια στιγμή μια φωτογραφία, ένα συγκριτικό, ένα άρθρο κάτι τέλος πάντων που να υποστηρίζει αυτή την ανωτερότητα κάποιας Sony W7xxC έναντι της Samsung J6xxx.
Επειδή έτρεξα με πολλά φιλαράκια για αγορά τηλεοράσεων τις γιορτές αυτή την ανωτερότητα των Sony δεν την είδα.
Ίσα ίσα που σε οτιδήποτε μη-Full HD μου φάνηκε και πολύ μαλακή η εικόνα τους.

To default sharpening της Sony είναι πολύ χαμηλό (κάτι που φαίνεται στο τηλεοπτικό) αλλά αυτό διορθώνεται από το ρυθμιστικό. Εγώ κατέθεσα την προσωπική μου άποψη και μόνο, δεν είπα ότι αυτό είναι και de facto. Tα γούστα διαφέρουν, και ειδικά το τηλεοπτικό είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα προς επίλυση στις τηλεοράσεις, που μάλλον καμία δεν παίρνει άριστα.

Πολύ δύσκολο ζήτημα γιατί σε μεγάλα καταστήματα έχουν όλες τις τηλεοράσεις και παίζουν bluray, και δεν τις έχουν συνδεδεμένες με κεραίες. Όταν μάλιστα τους ζητήσεις να δεις digea σου λένε δεν γίνεται γιατί τα multipliers τα έχουν σε bluray. Άντε να καταλάβεις αφού σε 1080p όλες λίγο πολύ παίρνουν άριστα.

Λοιπόν πήγα, είδα, ψωνισα! Είδα τηλεοπτικό και στην W756c και στην J6200. Συμπεράσματα:
Η εικόνα της sony είναι πολύ μαλακή για τα γούστα μου. Όσο κιαν έπαιξα με το x reality pro, είτε η εικόνα γινόταν μαλακή και χωρίς artifacts, είτε αντίθετα με τα ρυθμιστικά σαφήνεια και ανάλυση ψηλά, η εικόνα αποκτούσε ringing γύρω απ'τα πρόσωπα και στις άκρες.
Ελάχιστα καλύτερη η Samsung όπου με τις ανάλογες ρυθμισεις, η εικόνα γινόταν πιο φυσική και με καλύτερη ευκρίνεια στο τηλεοπτικό. Σίγουρα δεν ήταν σειρα D άλλα για μένα the next best thing.
Τα χρώματα απ'την άλλη πιο ωραία στην sony, και οι εναλλαγές του μενού με μεγαλύτερη απόκριση.

Τελικά κατέληξα στην Samsung γιατί οι γονείς ούτε android tv θα ξέρανε, ήταν και πιο φθηνή, είχε και πιο πολλές ίντσες και στην τελική είχε καλύτερη digea!

Δεν ξέρω τι λένε για το τηλεοπτικό της sony άλλα η συγκεκριμένη Samsung τα πήγε καλύτερα..

Και πολύ καλά έκανες! 55άρα επώνυμη και με καλή εικόνα στα 700ευρώ δεν βρίσκεις άλλη σήμερα. Αν μη τι άλλο το vfm είναι στα ύψη.

edit: επειδή είδα το ανέφερες, αυτό που σου είχα πει (για samsung επεξεργασία έως τη σειρά D) ισχύει για τις mid-range samsung σειράς 6. Οι σειρές 7 και 8 full hd (π.χ ES7000, F8000 κλπ) για όσο συνεχίστηκαν να κυκλοφορούν είχαν κι αυτές samsung επεξεργασία.

edit: επειδή είδα το ανέφερες, αυτό που σου είχα πει (για samsung επεξεργασία έως τη σειρά D) ισχύει για τις mid-range samsung σειράς 6. Οι σειρές 7 και 8 full hd (π.χ ES7000, F8000 κλπ) για όσο συνεχίστηκαν να κυκλοφορούν είχαν κι αυτές samsung επεξεργασία.

Ναι πόσο δίκιο έχεις! Έχω 2 samsung σειρά C650 και μια F5000. Η C650 ειδικά αυτή με το πανελ των 40' είναι η απόλυτη τηλεόραση LED για digea! Έχει αρκετό σύνεφο σε σχέση με τις F, HS και J αλλά όταν βλέπεις digea ο scaler δίνει ρέστα. Νομίζεις ότι βλέπεις 720p και δεν κάνω πλάκα...

Πάντως αν και οι καινούργιες σειρές δεν είναι σαν τις παλιές σε αυτόν τον τομέα, μπορώ να πω ότι γενικά είναι ακόμη και τώρα ένα κλικ πιο πάνω απ'τις υπόλοιπες εταιρίες.