Sony kdl 50w805 ή Samsung 46f6800 ή samsung 48h6410 ή panasonic txl47 et60

geelpap

New member
10 April 2008
4
Καλημέρα κ από εμένα στην όμορφη παρέα μας,

είναι η πρώτη φορά που γράφω κ θα ήθελα την βοήθειά σας στην επιλογή τηλεόρασης μεταξύ των

Sony kdl 50w805 (περί τα 850 ευρώ)
Samsung 46f6800 (περί τα 750 ευρώ)
Samsung 48h6410 (περί τα 750 ευρώ αμφίβολη προσφορά μέχρι τα 955 ευρώ)
Panasonic txl47 et60 (περί τα 800 ευρώ)

βλέπω συνήθως OTE tv αλλά έχω σκοπό να αρχίσω κ καμιά ταινιούλα
απόσταση θέασης 2,5 - 3,0 μέτρα ως επί το πλείστων σε ευθεία, δωμάτιο τοποθέτησης αρκετά φωτεινό.
3D κ Internet με ενδιαφέρουν αλλά όχι κ προτεραιότητα.
Σημαντικό η ποιότητα εικόνας κ η καθαρότητα των χρωμάτων.

έχω καταλήξει σε αυτές λόγο κόστους αλλά κ περιορισμό ύψους 70 cm
Κάθε άλλη πρόταση αλλά κ βοήθεια δεκτή.

Σας ευχαριστώ πολύ

διόρθωση η Samsung 46f6800 (περί τα 650 ευρώ)

Καλημέρα κ από εμένα στην όμορφη παρέα μας,

είναι η πρώτη φορά που γράφω κ θα ήθελα την βοήθειά σας στην επιλογή τηλεόρασης μεταξύ των

Sony kdl 50w805 (περί τα 850 ευρώ)
Samsung 46f6800 (περί τα 650 ευρώ)
Samsung 48h6410 (περί τα 750 ευρώ αμφίβολη προσφορά μέχρι τα 955 ευρώ)
Panasonic txl47 et60 (περί τα 800 ευρώ)

βλέπω συνήθως OTE tv αλλά έχω σκοπό να αρχίσω κ καμιά ταινιούλα
απόσταση θέασης 2,5 - 3,0 μέτρα ως επί το πλείστων σε ευθεία, δωμάτιο τοποθέτησης αρκετά φωτεινό.
3D κ Internet με ενδιαφέρουν αλλά όχι κ προτεραιότητα.
Σημαντικό η ποιότητα εικόνας κ η καθαρότητα των χρωμάτων.

έχω καταλήξει σε αυτές λόγο κόστους αλλά κ περιορισμό ύψους 70 cm
Κάθε άλλη πρόταση αλλά κ βοήθεια δεκτή.

Σας ευχαριστώ πολύ

Last edited by a moderator:
Λόγω της απόστασή σου και επειδή δε σε ενδιαφέρει και τόσο το 3D, καλύτερη επιλογή από αυτές που λες είναι η σονυ 50W805.
Έχει και 3D αλλά δεν είναι και από τα καλύτερα της αγοράς, σε 2D εικόνα όμως είναι πάρα πολύ καλή.
Επίσης το Thread που άνοιξες είναι σε λάθος νήμα, κανονικά πρέπει να μεταφερθεί στο : Αγορά νέας τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: Sony kdl 50w805 ή Samsung 46f6800 ή samsung 48h6410 ή panasonic txl47 e

ευχαριστώ πολύ, θα το κάνω

Νομιζω οτι η καλύτερη tv απο αυτές που αναφέρεις είναι η 50w805 το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της είναι οι 50" και η πολύ καλη επεξεργασία εικόνας που έχει.
Απο εκεί και πέρα η f6800 είναι περσινό μοντέλο και 46" αρα μικρή για 2,5+ μέτρα.Η et60 επίσης μικρή και περσινό μοντέλο αλλά και ips panel αρα μικρή αντίθεση.
Η 48h6410 είναι πολύ καλη επιλογή αλλά χάνεις σε επεξεργασία εικόνας σε σχέση με τη sony και τις 2" που τις θέλεις σίγουρα αλλά κερδίσεις σε 3d και smart δυνατότητες.
Για μένα βλέπεις μονο τη sony.

Η 48h6410 είναι πολύ καλη επιλογή αλλά χάνεις σε επεξεργασία εικόνας...

Αυτό προκύπτει από κάποιο τεστ/δοκιμή ή είναι προσωπική/υποκειμενική εκτίμηση? Για παράδειγμα σε κάποια τεστ βλέπω να αναφέρεται το αντίθετο...

As is the norm for a high-ish end Samsung TV, the UE55H6400 was excellent with the critical video processing elements. It proved very accomplished at deinterlacing and scaling of standard definition signals was clean and precise.. The H6400 had no issues detecting both 3:2 and 2:2 cadences correctly, either, and so long as the Auto2 Film Mode was selected, scrolling video text over film was also delivered perfectly. The quality of the video deinterlacing at 1080i50 was just as good as it was for standard definition and there were no apparent issues with 24p content.

Of course, the F6400 was dazzling with high definition content where the relatively large screen size really shows its worth but you might be surprised at how well it handles lower definition content. We certainly don’t make a habit out of seeking out Standard Def to watch but on those now rare occasions when you’re forced in to it, the scaling of the 6 Series Samsung’s is so good that you won’t fell as though you’re missing out too much.

http://www.avforums.com/review/samsung-h6400-ue55h6400-3d-led-lcd-tv-review.10295

Εντάξει δεν λέω ο καθένας έχει τις απόψεις του αλλά να μην παραπλανούμε και τα άλλα μέλη.

Που ακριβώς βλέπεις το ακριβώς αντιθετο?Αυτό δεν είναι κάποιο συγκριτικό με την w805 που αναφερεις αλλά ενα review της h6400.Η ποιο soft εικόνα της samsung σε σχέση με την sony είναι γεγονος αλλά και προσωπική διαπιστωση .(Εχω δει πολυ καλα την h6500.)Έχει αναφερθεί απο πολλους κυρίως στην περσινή f6xxx δεν έχω σκοπό να παραπλανησω κανέναν.Ο καθένας κάνει της επιλογές του εμείς προτάσεις αναφέρουμε.

Όσο για τη sony
An LED/LCD TV that’s good for watching sports? Yes folks, the Sony KDL-50W829 is one of those ever so rare beasts. In the majority of cases, we normally find at least one issue with panning shots over grass backgrounds, either in the form of a dirty screen effect or the structure of the panel array behind the glass being visible – and sometimes both, together – but the W829 was almost as clean as a whistle in that respect. To be mega-picky, there was, very occasionally, a very mild dirty screen effect in these instances but we only saw it because we were putting the display under intense scrutiny. Had we just been viewing for pleasure, it’s highly doubtful we’d have picked it out. Even the interpolating, Motionflow processing was of benefit to fast moving action, when set to Clear. It’s not something we’d consider for any other material, as it gives an unnatural smoothness, even for programming shot on video but it does work used in the sporting arena.

No banding, no dirty screen effect? Are we sure this is LED?

But it wasn’t just with sports where the 50W829B looked great. Across the board, the deep blacks helped the Sony deliver images packed with clarity and contrasty punch and it was only from relatively acute viewing angles where colours washed out. Even lowly standard definition sources (we watch them only for test purposes, you understand) looked remarkably clean on the 50-inch panel, which is testament to Sony’s X-Reality Pro processing engine. Naturally HD is where it’s at but there are still some worthwhile movies yet to make the transition to Blu-ray disc.

Where we had to come up with a cocktail of settings to extract a picture we’d consider approaching good, with the flagship W955, we didn’t really need to mess with any of the more exotic controls on the W829 to see it shine. If you do want some improvement on all, or nearly all, black screens you could set the Adv Contrast Enhancer to Mid but it will come at the cost of some luminance flashes on frame transitions, albeit only fleeting ones. The Reality Creation settings are again quite interesting for the likes of streamed HD content, where the micro adjustments in pixel luminance can help give the impression of restoring some of the detail lost during compression but it’s to be used on a case-by-case basis, rather than wholesale.

http://www.avforums.com/review/sony-w8-kdl-50w829b-led-television-review.10178

Εγώ με βάση τα τεστ βλέπω ισοπαλία των δύο τηλεοράσεων σε επεξεργασία εικόνας 2D. Το ότι η εικόνα σε τηλεοπτικό (δεν μιλάμε για HD) είναι soft στην περυσινή σειρά F είναι άσχετο με το υπάρχον θέμα γιατί η σειρά Η έχει άλλο επεξεργαστή.

Σε 3D , media player , smart κτλ. (αν ενδιαφέρουν κάποιον) υπερτερεί η Samsung. Από εκεί και πέρα πολλά εξαρτώνται από τις τιμές των δύο τηλεοράσεων ,μπορεί συνολικά σαν εικόνα 2D/3D αλλά και όλες τις έξτρα δυνατότητες η H6400 είναι καλύτερη αλλά αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή συμφέρει η W805 σαν αγορά.

Απάντηση: Re: Sony kdl 50w805 ή Samsung 46f6800 ή samsung 48h6410 ή panasonic txl47 e

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια
Εχω καταλήξει στις Sony kdl 50w805 ή Samsung 46f6800 κ οι 2 στα 650 ευρώ με 12 άτοκες η Sony k 24 άτοκες η Samsung
ποια απο τις δύο έιναι πιο value for money?
ευχαριστώ κ παλι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

λαθος (πολυ θα ήθελα την 805 αλλα....κρίση )
ετσι ειμαι ανάμεασα στις Sony kdl 48w605 ή Samsung 46f6800 κ οι 2 στα 650 ευρώ με 12 άτοκες η Sony k 24 άτοκες η Samsung
ποια απο τις δύο έιναι πιο value for money?
ξέρω οτι η Sony δεν ειναι 3D αλλά δεν είναι κ η πρώτη προτεραιότητά μου, τα κανάλια της digea θα βλέπω πιο πολυ
ευχαριστώ κ παλι

Αν βλέπεις sport (πχ. ποδόσφαιρο) πας για την Samsung γιατί είναι 100 Hz πραγματικά (έναντι 50 της Sony) , αν δεν βλέπεις πας στην Sony και κερδίζεις και 2" επιπλέον μέγεθος , ίσως και λίγο καλύτερη εικόνα στην DIGEA.

Αν βλέπεις sport (πχ. ποδόσφαιρο) πας για την Samsung γιατί είναι 100 Hz πραγματικά (έναντι 50 της Sony) , αν δεν βλέπεις πας στην Sony και κερδίζεις και 2" επιπλέον μέγεθος , ίσως και λίγο καλύτερη εικόνα στην DIGEA.

Η 805 ειναι 50hz πραγματικα ...?

Από τις 50" και πάνω είναι 100Hz και αυτή (805Β). Στις μικρότερες εκδόσεις είναι 50Hz.