Sony KDL-55W805C, Samsung UE55H6400 ή κάτι στις 60 ίντσες;

dk79

New member
12 November 2015
16
Καλησπέρα στο forum, διαβάζω αρκετό καιρό εδώ μέσα παρότι μόλις αποφάσισα να εγγραφώ και να κάνω και το πρώτο μου post.

Η ερώτηση είναι στον τίτλο ουσιαστικά. Μπήκα σε καινούργιο σπίτι και σαν μεγάλο παιδί και εγώ θέλω καινούργια τηλεόραση. Η απόσταση θέασης είναι από τα 2.5 μέχρι τα 4 μέτρα (με πιο συχνή απόσταση φαντάζομαι τα 3-3.5)...Αυτό λόγω καναπέ γωνίας.

Διαβάζοντας εδώ μέσα ξεχώρισα τις δύο τηλεοράσεις του τίτλου στις 55 ίντσες. Μακάρι να μπορούσα να τις πάρω 65άρες όμως δεν έχω τέτοιο budget. Εκεί στα 1000 ευρώ κινούμαι. Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει κάτι καλύτερο στις 55 ίντσες ή αξίζει να παώ στις 60 σε κάτι άλλο λόγω απόστασης; Αν έχετε προτάσεις για τις 60 καλοδεχούμενες...χρήση, κάποια ταινία από screencast ή από εξωτερικό δίσκο, λίγο youtube για την μικρή, digea και ελπίζω προσεχώς και ote tv...τα γνωστά "λίγο από όλα δηλαδή"...

το θέμα μου είναι μήπως μετανιώσω για τις 55 ίντσες...βέβαια το έπιπλο είναι με ροδάκια και μπορεί να το έχω λίγο πιο κοντά αν μου φανεί μικρή...επίσης θέλει κάποια από τις δύο ιδιαίτερη vesa βάση; Ρωτάω γιατί θα μπει κρεμασμένη στο έπιπλο το οποίο έχει ήδη μια κλασσική vesa βάση (προσφορά του μαραγκού :ears: ). Αναμένω με αγωνία γνώμες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Καλώς ήρθες!
Οι δύο τηλεόρασης που γράφεις είναι πολύ καλές με τη σόνυ να είναι του 2015 και τη σαμυ του 2014.
Η σόνυ έχει καλύτερο τηλεοπτικό ( κανάλια digea ) και γενικώς σε SD υλικό υπερτερεί και η σάμυ έχει καλύτερο smart και ίσως media player πιο δυνατό ( δε γνωρίζω καλά το φετινό player της σόνυ ). Σε HD υλικό είναι και οι δύο πάρα πολύ καλές.
Για την απόστασή σου πάντως βρες τρόπο να πας από 60'' και άνω, για να το ευχαριστηθείς. Δες αν υπάρχει η περσινή σόνυ W855, στις 60'' ή 65'' δε θυμάμαι καλά.

Η j6200 αξίζει την διαφορά; Σαν τηλεόραση εκτός του 3D που δεν με ενδιαφέρει καθόλου είναι στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες δύο; Με προβληματίζει πολύ το γεγονός των ιντσών...5 λιγότερες με καλύτερη τηλεόραση ή 5 περισσότερες με χειρότερη τηλεόραση; Εν τω μεταξύ παρατηρώ ότι από τις 55 ίντσες και πάνω υπάρχει μεγάλο άλμα τιμών για την αμέσως επόμενη κατηγορία...δυσανάλογο με την αύξηση του μεγέθους...

Με προβληματίζει πολύ το γεγονός των ιντσών...5 λιγότερες με καλύτερη τηλεόραση ή 5 περισσότερες με χειρότερη τηλεόραση;

5 περισσότερες με χειρότερη τηλεόραση! Size matters!

Η j6200 αξίζει την διαφορά; Σαν τηλεόραση εκτός του 3D που δεν με ενδιαφέρει καθόλου είναι στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες δύο; Με προβληματίζει πολύ το γεγονός των ιντσών...5 λιγότερες με καλύτερη τηλεόραση ή 5 περισσότερες με χειρότερη τηλεόραση; Εν τω μεταξύ παρατηρώ ότι από τις 55 ίντσες και πάνω υπάρχει μεγάλο άλμα τιμών για την αμέσως επόμενη κατηγορία...δυσανάλογο με την αύξηση του μεγέθους...

http://avclub.gr/forum/showthread.p...Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1057515824#post1057515824

Ευχαριστώ πολύ για την κατάδειξη του συγκεκριμένου topic, ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Αν και κάποια από αυτά που λέει ο φίλτατος δεν τα καταλαβαίνω εκεί (noob alert)...το τηλεοπτικό της σε digea λιγάκι με κάνει επιφυλακτικό και αυτό με τον ποδοσφαιρικό αγώνα, βλέπετε ο ote tv θα μπει σε λίγες μέρες...στα reviews η sony λένε έχει καλύτερο τηλεοπτικό...γενικά είμαι πολύ αναποφάσιστος κυρίως για τις ίντσες γιατί φαντάζομαι πάνω κάτω καλή ποιότητα εικόνας θα έχω και από τις τρεις που συζητάμε, έχω και την γυναίκα μου να με πιέζει να πάρω μια...δύσκολα πράγματα...:huh2:

Απο την στιγμή που θα βάλεις οτε tv μην σε νοιάζει τόσο το τηλεοπτικό.Έχω δει τηλεοπτικό μέσω ΟΤΕ σε Samsung και μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά καλύτερο σε σχέση με τον ενσωματωμένο.Τώρα την διαφορά σε σχέση με την Sony, μέσω OTE δεν μπορώ να την αξιολογήσω διότι δεν έχω δεί.Αν συνεχίζεις πάντως να έχεις ενδοιασμούς και συμπίπτουν οικονομικά αυτές οι δύο προτίμησε την Sony.Απλά να ξέρεις, ότι από τις 50 ίντσες και πάνω η Samsung φοράει πάνελ διαφορετικού κατασκευαστή(ΑUO), οπότε τα αποτελέσματα ίσως έχουν μια μικρή απόκλιση σε σχέση με τα δικά μου σε κάποιους τομείς, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Οι δύο 55άρες που είναι στον τίτλο συμπίπτουν οικονομικά, η 60άρα j6200 έχει κοντά στα 180 ευρώ διαφορά από την sony, άντε να τα καλύψω αυτά...αρκεί να είναι κοντά σε ποιότητα οι δύο τους...

Ακόμη καλύτερα αν δεν είναι διαθέσιμη γιατί μειώνονται οι επιλογές...ακόμη δεν έχω καταλήξει...και δεν υπάρχει περίπτωση να τις δω εδώ που είμαι...δεν τις έχει διαθέσιμες ετοιμοπαράδοτες κανείς.