SONY KDL W705C VS LG LF652V

Katerina A

New member
21 December 2015
2
SONY KDL 48W705C VS LG 50LF652V

Kαλημέρα σε όλους. Χριστούγεννα έρχονται οποτε καιρός για ένα δωράκι για το σπίτι. Η τηλεόραση θα μπεί στο σαλόνι και θα καθόμαστε σε ευθεία οπότε φαντάζομαι καλύτερα να προτιμήσω VA panel και όχι IPS. H απόσταση ειναι 2,6 - 3 μέτρα και είμαστε ανάμεσα στις 2 που έχω γράψει παραπάνω.Η lg είναι προσφορά στα 579 ενώ η sony περίπου στα ίδια με την έκπτωση κάποιου φίλου. Θα πηγαίναμε σίγουρα στην sony αλλά σκέφτομαι πως η lg είναι 2 ίντσες μεγαλύτερη, με 100hz panel απ ότι διάβασα (άρα καλύτερη από την sony για αθλητικά που βλέπουν τα παιδιά, σωστά?) και είναι και 3d. Επισκέφθηκα χθές τα καταστήματα και την είδα από κοντά και η αλήθεια είναι όμως πως δεν μου έκανε το κλίκ, ίσως να έφταιγε και το demo. H χρήση της θα είναι ταινίες απο usb και τηλεόραση digea και ποδόσφαιρο για τον σύζυγο και τα ανίψια άρα ενδεχομένως δυνατότητες streaming αθλητικών. Η έκπτωση στην lg δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει οπότε πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα. Το μπάτζετ εξαντλείται στα 600.

Last edited:
Έχω την Sony, μπορείς να διαβάσεις εντυπώσεις μου στο αντίστοιχο νήμα. Την LG δεν την έχω δει, αλλά την Sony για ταινίες θα την πρότεινα, έχει πολύ καλό μαύρο και σε σκοτεινό δωμάτιο από ευθεία θέση παρακολούθησης τα πάει πολύ καλά για τεχνολογία lcd (από μεγάλες γωνίες θέασης όντως χάνει). Τώρα για τηλεοπτικά και αθλητικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν ξέρω αν η lg έχει διαφορά προς το καλύτερο, αλλά σε σύγκριση με τηλεόραση plasma υστερεί πολύ. Οι δυνατότητες smart TV που έχει είναι αρκετά καλές, αλλά για αναπαραγωγή ταινιών από USB έχε υπόψη σου πως έχει θέμα με τους ελληνικούς υπότιτλους.

Σε κάποιο άλλο θέμα σε αυτό το φόρουμ είχα διαβάσει πως είναι θέμα ρύθμισης απ' το τηλεκοντρόλ η εμφάνιση ελληνικών. Τι εννοείς θέμα με τους ελληνικούς υπότιτλους?

Την ώρα που παίζει το βίντεο πατάς κουμπί OPTIONS ,πηγαίνεις κάτω δεξιά που λέει υπότιτλοι από 0 σε 1 για να εμφανιστούν και μετά πάλι υπότιτλοι ,κωδικοποίηση υποτίτλων CP1253 ή κάποια άλλη επιλογή μέχρι να σου εμφανίσει τα ελληνικά. Αυτό είχε ανέβει στο πόστ που έιχα κάνει εγώ. Το δοκίμασες click?

Όχι δεν το έχω δοκιμάσει, θα το δω το απόγευμα και θα σου πω. Πάντως πατώντας το κουμπί αλλαγής υποτίτλων το αρχείο με τους Ελληνικούς δεν το βλέπει καθόλου, δεν είναι πως το βλέπει αλλά δεν τους εμφανίζει σωστά λόγω κωδικοποίησης.

Παντως με αυτες τις οδηγιες μια φιλη μου που εχει το περσινο μοντελο (νομιζω w605) καταφερε να παιξει υποτιτλους ελληνικους, δε νομιζω το καινουργιο μοντελο να μην τους παιζει, αν μπορεις κανε μια δοκιμη γιατι νομιζω ειμαστε αρκετοι που ενδιαφερομαστε για την w705c. Για την lg κ γω δεν ξερω αν θα εδινα τα χρηματα μου εκει, αν κ ειναι δελεαρ οι 2 παραπανω ιντσες τα 100 hz για μπαλιτσα το passive 3d και η ευκολια να διαβαζει αρχεια.

Μήπως παίζει ρόλο ότι την έχεις αγοράσει στη Γερμανία άρα και μοντέλο που δεν προορίζεται για την ελληνική αγορά; Πρώτη φορά ακούω για πρόβλημα σε sony με ελληνικούς υποτίτλους γι' αυτό αναρωτιέμαι αν έχει σημασία αυτό.

Μήπως παίζει ρόλο ότι την έχεις αγοράσει στη Γερμανία άρα και μοντέλο που δεν προορίζεται για την ελληνική αγορά; Πρώτη φορά ακούω για πρόβλημα σε sony με ελληνικούς υποτίτλους γι' αυτό αναρωτιέμαι αν έχει σημασία αυτό.

Δεν ξέρω αλλά το ίδιο πρόβλημα αναφέρθηκε και από άλλον εδώ. http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057543275&viewfull=1#post1057543275

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν νομίζω να έχει διαφορετική έκδοση για Ελλάδα και για Γερμανία. Μενού στα ελληνικά έχει κανονικά και στην Γερμανία η τηλεόραση έρχεται ακριβώς με τον ίδιο κωδικό: KDL W705C

Δεν ξέρω αλλά το ίδιο πρόβλημα αναφέρθηκε και από άλλον εδώ. http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057543275&viewfull=1#post1057543275

Μέσω δικτύου όπως αναφέρεται στο post μπορεί να μην εμφανίζει όντως υποτίτλους (όχι μόνο ελληνικούς, γενικά) όπως έχουν πρόβλημα οι περισσότερες μάρκες τηλεοράσεων. Αλλά μέσω usb δεν έχω ακούσει για κάποιο πρόβλημα με τους ελληνικούς υποτίτλους. Αλλά δοκίμασε αυτό που λέει ο harrygreen88, αυτό μπορεί να φταίει.

Θα το δοκιμάσω. Mέσω USB για την ώρα δεν μπορώ, δεν έχω στικάκι, μόνο μέσω δικτύου. Ο player πάντως είναι ο ίδιος είτε από USB είτε από δίκτυο, αλλά ίσως να φταίει και το πρωτόκολλο DLNA που να μην βλέπει όλα τα αρχεία (γιατί για αυτό πρόκειται όχι γιατί τα βλέπει αλλά δεν τα αναγνωρίζει). 'Όπως όμως έγραψα και στο σχετικό νήμα με άλλον player που χρησιμοποιεί το ίδιο πρωτόκολλο, τα βλέπει όλα και τα αναγνωρίζει κανονικά.Αν κάποιος άλλος κάτοχος μπορεί να το δοκιμάσει με στικάκι ας μας πει.

Εγω εκλεισα την 48w705c, μεθαυριο θα ειναι στα χερια μου. Γνωριζει κανεις τις καταλληλες ρυθμισεις εικονας γιατι ο φιλος click ειπε πως out of the box δεν ειναι τοσο καλη.

Κάτι που έκανα εγώ και βοήθησε πέρα από το παίξιμο με τα χρώματα και την φωτεινότητα, ήταν να απενεργοποιήσω μια επιλογή που την λέει έντονο χρώμα. Νομίζω έχει επιλογή 0, 1 & 2. Ήταν στο 1 και το έβαλα στο 0. Πέρα από αυτά αυτά έχει και κάποια έτοιμα modes για ταινίες, αθλητικά, gaming κλπ. δοκίμασε τα και ίσως κάποιο να ταιριάζει στα δικά σου γούστα.

Θα το δοκιμάσω. Mέσω USB για την ώρα δεν μπορώ, δεν έχω στικάκι, μόνο μέσω δικτύου. Ο player πάντως είναι ο ίδιος είτε από USB είτε από δίκτυο, αλλά ίσως να φταίει και το πρωτόκολλο DLNA που να μην βλέπει όλα τα αρχεία (γιατί για αυτό πρόκειται όχι γιατί τα βλέπει αλλά δεν τα αναγνωρίζει). 'Όπως όμως έγραψα και στο σχετικό νήμα με άλλον player που χρησιμοποιεί το ίδιο πρωτόκολλο, τα βλέπει όλα και τα αναγνωρίζει κανονικά.Αν κάποιος άλλος κάτοχος μπορεί να το δοκιμάσει με στικάκι ας μας πει.

Προφανώς μέσω δικτύου βλέπει μόνο τα εσωτερικά αρχεία srt (αυτά που είναι "καμμένα" μέσα στο mkv) και όχι τους εξωτερικούς υποτίτλους srt. Μέσω DLNA δυστυχώς οι περισσότερες μάρκες - όχι μόνο η Sony - έχουν ένα θεματάκι με τους υποτίτλους. Νόμιζα ότι μιλούσες για usb εγώ γι αυτό τα έλεγα αυτά που είπα.

Προφανώς μέσω δικτύου βλέπει μόνο τα εσωτερικά αρχεία srt (αυτά που είναι "καμμένα" μέσα στο mkv) και όχι τους εξωτερικούς υποτίτλους srt. Μέσω DLNA δυστυχώς οι περισσότερες μάρκες - όχι μόνο η Sony - έχουν ένα θεματάκι με τους υποτίτλους. Νόμιζα ότι μιλούσες για usb εγώ γι αυτό τα έλεγα αυτά που είπα.

Δεν έχω προσέξει αν και το .mkv έχει και εσωτερικά .srt αρχεία. Είχα την εντύπωση πως τους υπότιτλους που βλέπει τους παίρνει από τα εξωτερικά .srt αρχεία που υπάρχουν μέσα στον φάκελο. Ίσως να είναι αυτό το πρόβλημα όπως λες, θα το ψάξω. Αν συμβαίνει αυτό πάντως δεν είναι πρόβλημα του πρωτοκόλλου DLNA αλλά της υλοποίησης του μέσω της εφαρμογής της τηλεόρασης καθώς όπως ανέφερα με το Plex τα βλέπει κανονικά τα εξωτερικά .srt.

Δεν έχω προσέξει αν και το .mkv έχει και εσωτερικά .srt αρχεία. Είχα την εντύπωση πως τους υπότιτλους που βλέπει τους παίρνει από τα εξωτερικά .srt αρχεία που υπάρχουν μέσα στον φάκελο. Ίσως να είναι αυτό το πρόβλημα όπως λες, θα το ψάξω. Αν συμβαίνει αυτό πάντως δεν είναι πρόβλημα του πρωτοκόλλου DLNA αλλά της υλοποίησης του μέσω της εφαρμογής της τηλεόρασης καθώς όπως ανέφερα με το Plex τα βλέπει κανονικά τα εξωτερικά .srt.

Ναι αυτό εννοώ στην υλοποίηση των εφαρμογών την τηλεοράσεων μέσω DLNA. Το plex όντως παρακάμπτει τα προβλήματα, αφού δουλεύεις με αυτό ουδέν πρόβλημα, έχει και πολύ ωραίο περιβάλλον εμφάνισης-παρουσίασης. Κι εγώ με αυτό δουλεύω σε μια Samsung που αγόρασα, που κι αυτή δεν δείχνει εξωτερικούς υποτίτλους αλλιώς μέσω δικτύου.

Τελικά συμβαίνει αυτό που είπε ο redemption. Μέσω δικτύου βλέπει μόνο τους ενσωματωμένους υπότιτλους στο .mkv. Η επιλογή με το κουμπί Options δεν κάνει κάτι παραπάνω αφού τους εξωτερικούς υπότιτλους δεν τους βλέπει καθόλου. Μένει να δούμε τι γίνεται όταν η ταινία παίζει από USB και όχι από δίκτυο.

Αν βρεις τπτ ρυθμισεις για το καλιμπραρισμα της οθονης ανεβασε τες αν δε σου κανει κοπος.

Θα σου γράψω στο θέμα της συγκεκριμένης τηλεόρασης πως το έχω σετάρει εγώ τώρα για τις ταινίες.