Sony KDL32RD430 αξίζει σαν 32αρα μέχρι τα 250 ευρώ;

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,566
Καλησπέρα. Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του θέματος ενδιαφέρομαι για αγορά 32άρας (αποκλειστικά σε αυτή τη διάσταση, γιατί προορίζεται για δεύτερο σπίτι όπου μένει η -εκπαιδευτικός- σύζυγος και θα πρέπει να μπορεί εύκολα να φορτωθεί σε ΙΧ αυτοκίνητο και να μεταφέρεται από 1 άτομο). Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι (βαριά) 250 ευρώ (κι αυτά με δόσεις). Δυστυχώς η ποικιλία σε αυτή τη διάσταση σε συνδυασμό με το εύρος τιμής που μπορώ να διαθέσω καθιστούν τις επιλογές σε σχετικά αξιόλογα μοντέλα εν έτει 2016 εξαιρετικά λίγες από όσο έχω αντιληφθεί. Κυριαρχούν τα φασόν μοντέλα με άσχετες φίρμες από το παρελθόν και κάποιες από τις γνωστές in house υλοποιήσεις (Samsung, LG, Sony, Panasonic, αν και για την τελευταία έχω επιφυλάξεις για τα φτηνότερα μοντέλα της). Με αυτά τα δεδομένα κι επειδή δε θέλω να πάρω το απολύτως φτηνότερο μιας που η τηλεόραση θα μας μείνει αργότερα σα δεύτερη στο σπίτι της Αθήνας, προσανατολίστηκα σε επώνυμες (που λέει ο λόγος) υλοποιήσεις κι επειδή σε full HD τα πράγματα είναι αρκετά περιορισμένα στην τιμή που ψάχνω, κατέληξα (αρχικά) στη Sony του τίτλου που αυτή τη στιγμή παίζει σε όλα τα καταστήματα στα 239 ευρώ. Εν γνώσει μου βέβαια ότι είναι HD Ready (720p) αλλά σε αυτή τη διάσταση και με απόσταση θέασης περί τα 2,5 μέτρα δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ανάλυσης. Λειτουργίες smart επίσης μου είναι αδιάφορες δεδομένου ότι πρόκειται να συνδέσω android box με Κodi. Με ενδιαφέρει καλή ποιότητα σε τηλεοπτικό σήμα (κανάλια TV) και αξιοπρεπής αναπαραγωγή χρωμάτων σε θέαση ταινιών μέσω Kodi, τομείς που γενικά η Sony έχει χτίσει καλή φήμη, καλύτερη ίσως από τις LG, Samsung.
Tι λέτε οι επαίοντες του φόρουμ; Να τολμήσω την αγορά της συγκεκριμένης σε αυτά τα λεφτά;
Εναλλακτικά έχω σκεφτεί σαν εναλλακτικές και τις
http://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-lt32e310ew-en-1167376.html
και
https://www.skroutz.gr/s/6633529/LG-32LF5610.html
εκ των οποίων βέβαια η δεύτερη ξεφεύγει λίγο στα χρήματα.
Τι θα συνιστούσατε παιδιά; Κρέμομαι στις προτάσεις σας, μιας που η σύζυγος έχει κατέβει για δουλειά και γκρινιάζει για τηλεόραση (για το ξεκίνημα πήρε μια αρχαία CRT Sony 21 ιντσών 20ετίας, οπότε οι 32 ίντσες LED θα της φανούν ούτως ή άλλως μεγάλη αναβάθμιση)

Θα ήταν καλό να τις δεις από κοντά. Πάντως, δεν υπάρχουν και καλύτερες λύσεις μέσα στο budget σου. Μάλλον θα μείνεις ικανοποιημένος από τη Sony, αλλά και από τις υπόλοιπες δύο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Την ίδια αίσθηση έχω κι εγώ. Μάλλον με βλέπω για τη Sony..

Καλημέρα. Γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη Sony είναι in house σχεδίαση της Sony ή rebranded μοντέλο τρίτου κατασκευαστή που απλά πωλείται με τα σήματα της Sony; Ρωτώ γιατί σαν εξωτερικό design θυμίζει επικίνδυνα ανάλογα μοντέλα της Philips (ειδικά η βάση).

σαν κατοχος αντιστοιχης sony,αλλα μοντελο 2014,θα σε συμβουλευα να την αγορασεις.Εχει πολυ καλα χρωματα και ηχο (μην το παραβλεπεις),ενω απο την usb παιζει τα παντα (οχι 4Κ και τετοια....),οποτε μαλλον το android box δεν θα το χρειαστει η συζυγος.Για την αναλυση σε αυτες τις ιντσες (οχι full hd) μην σε απασχολει,απλα δεν καταλαβαινεις διαφορα. Κακα τα ψεμματα,οι τηλεορασεις της sony ειναι ενα κλικ πιο πανω απο τις αντιστοιχες samsung,lg. Οσο για το αν κατασκευαζεται απο συνεργαζομενο εργοστασιο κλπ,αυτο νομιζω συμβαινει σε ολες τις εταιρειες στα φτηνα μοντελα τους.

Last edited:
Καλημέρα. Γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη Sony είναι in house σχεδίαση της Sony ή rebranded μοντέλο τρίτου κατασκευαστή που απλά πωλείται με τα σήματα της Sony; Ρωτώ γιατί σαν εξωτερικό design θυμίζει επικίνδυνα ανάλογα μοντέλα της Philips (ειδικά η βάση).

Κατασκευάζεται Σλοβακία όπως όλες οι Sony tvs, δεν είναι rebranded μοντέλο τρίτου κατασκευαστή.

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Οπότε με βλέπω για τη συγκεκριμένη. Κάτι τελευταίο, έχει η εν λόγω, κάποια ουσιαστική διαφορά από το παρόμοιο μοντέλο SONY KDL-32R400C:

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_sony-kdl-32r400c-1164854.html
Υπάρχει λόγος να προτιμήσω την 400 έναντι της 430;

Το Full HD σε αυτές τις ίντσες και σε αυτή την απόσταση θέασης (άνω των 2μ.) νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα στην περίπτωσή μου. Αν βέβαια συνυπάρχει μαζί με τα άλλα, βασικά στοιχεία που ψάχνω (ποιότητα εικόνας σε τηλεοπτικό σήμα, και σε θέαση ταινιών μέσω media player), καλοδεχούμενο. Επιπρόσθετα, έχω γενικά χάσει την όποια εκτίμησή μου για τη Philips, από τη στιγμή που η ίδια αποσύρθηκε από τον κλάδο και τρίτοι κατασκευαστές παράγουν με το σήμα της.
Για να επανέλθω στο προηγούμενο ερώτημά μου, μπορεί κάποιος φίλος να μου πει τι διαφορές έχουν τα 2 μοντέλα της Sony που ανέφερα (400 & 430) και ποια ίσως αξίζει να προτιμήσω, δεδομένης της παρεμφερούς τιμής τους (10 ευρώ ακριβότερη η 400, αν και, λογικά, παλιότερο μοντέλο)

Για να επανέλθω στο προηγούμενο ερώτημά μου, μπορεί κάποιος φίλος να μου πει τι διαφορές έχουν τα 2 μοντέλα της Sony που ανέφερα (400 & 430) και ποια ίσως αξίζει να προτιμήσω, δεδομένης της παρεμφερούς τιμής τους (10 ευρώ ακριβότερη η 400, αν και, λογικά, παλιότερο μοντέλο)

32RD430 (2016):

Στις ρυθμίσεις εικόνας έχει παραπάνω τα: Δημιουργία ρεαλισμού,Ανάλυση -ρυθμίζει την ευκρίνεια .
Επίσης ο χρήστης έχει περισσότερα ρυθμιστικά στην εικόνα να πειράξει σε αναπαραγωγή video από usb .

32R400C (line up 2015):

Στις συνδέσεις έχει και component in.

Από τις δύο θα διάλεγα την KDL-32RD430