sony KDL40EX720 ή samsung UE40D6100 ή ???

eliasall

New member
6 December 2011
3
Γεια σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Οι γονείς μου θελουν τηλεόραση για το σπίτι και εχουν καταλήξει (με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου και λόγω budget) στις sony KDL40EX720 (749 ευρω) και samsung UE40D6100 (697 ευρω).. Ποια θεωρείτε καλύτερη επιλογή σε 2d και ποια σε 3d; Έχετε κάτι άλλο σε ανάλογο budget ή λιγο μεγαλυτερο μεχρι 100 ευρω να μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Καλωσόρισες φίλε. Πόση απόσταση θέασης θα έχεις από την τηλεόραση ? Επιπλέον για τι χρήση την προορίζεις ? :guitarist:

Καλώς σας βρήκα (αν και σας διαβαζω αρκετό καιρό)!! Η απόσταση θέασης είναι σχετική.. Συνήθως μέχρι τώρα κάθομαι ειτε σε καρέκλα είτε κάτω σε ένα χαλάκι οπότε μπόρω να είμαι όσο κοντά πρέπει (οι γονεις μου δεν έχουν και ιδιαίτερες απαιτήσεις).. Η χρήση αποκλειστικά τηλεοπτικό και ταινίες.

Αν είσαι περίπου στα 2,5 μέτρα τότε μάλλον είναι ικανοποιητικό το μέγεθος στις 40"-42". Για μεγαλύτερη απόσταση όμως θα πρέπει να δεις από 46"-47" και πάνω. Αν δεν έχεις ιδιαίτερα φωτεινό χώρο κοίταξε την Panasonic G30, είναι καλύτερη και από τις δύο που έχεις ήδη ξεχωρίσει. ;)

Γνωρίζω γενικά από αυτά που διαβάζω οτι οι πλάσμα είναι καλύτερες αλλά οι γονείς μου δεν θέλουν με τίποτα (τους φόβησε και λίγο το στρώσιμο κτλ που άκουσαν). Εξάλλου εγώ σπουδάζω σε άλλη πόλη οπότε και λίγη επαφή θα έχω με την tv και ούτως ή άλλως έχω χρόνια μπροστά μου για κορυφαία εικόνα. ;p

Η συγκεκριμένη πάντως είναι αρκετά "ανθεκτική" σε ότι έχει να κάνει με image retention και burn in. Να έχεις υπόψιν πως για τις δύο που αναφέρεις για να αντιληφθείς το 3D πρέπει να κάθεσαι σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα, ενώ θα πρέπει να προμηθευτείς και γυαλιά, με επιπλέον κόστος. Με μικρότερο κόστος από τις προαναφερόμενες μπορείς να δεις και την Panasonic E30, εφόσον θέλεις μόνο LED LCD.