Sony kdl46d3500 ή LG-50PF95?

hliasp69

New member
14 November 2007
9
Πήρα σήμερα την Sony kdl46d3500, αλλά μου προτείνει ένας φίλος μου που πήρε την LG-50PF95 να του δώσω 200 ευρώ και να ανταλλάξουμε. Τι μου προτείνετε;

Δε γίνεται γιατί τη δικιά του δεν την ανοίγει, αν δε θέλω θα την πουλήσει

εκτος του μεγεθους εχουν τις εξης παρακατω τουλαχιστον διαφορες:

αντιθεση: σονυ 16.000:1, LG 3.000:1 (σονυ νικαει)
σαρωση: σονυ 50hz, LG 100hz (LG νικαει)
η σονυ ειναι lcd, η LG πλασμα.( για εμενα, lg νικαει)

Εχω ακούσει ότι οι plasma χαλάνε μετα απο 5 χρονια, ισχύει;
Γιατι θέλω να την κρατήσω την tv που θα πάρω...

5 χρονια για μια τηλεοραση με την σημερινη εξελιξη ειναι πολλης χρονος ..

μπορει στα δυο να την εχεις ηδη αλλαξει :grinning-smiley-043

Ναι αλλά δε σκοπεύω σε 5 χρόνια να αλλάξω αναγκαστικά επειδή η plasma κάηκε...

Ναι αλλά δε σκοπεύω σε 5 χρόνια να αλλάξω αναγκαστικά επειδή η plasma κάηκε...
Καταρχην, δεν χαλαει στα 5 χρονια. Εξαρταται ποσες ωρες θα την δουλευεις. Αν την εχεις ανοικτη ολο το 24ωρο, μπορει να σου καει και στα 2 χρονια.... Αν ομως κανεις μια φυσιολογικη χρηση 4-5 ωρες την ημερα, θα σου κρατησει σιγουρα πανω απο 8-9 χρονια... :grandpa:

Το θεμα ομως ειναι, οτι το ¨καψιμο¨ (οταν και οποτε συμβει) θα ειναι για σενα μια αφορμη για να παρεις καινουργια... Διαφορετικά θα λες "αφου αυτη δουλευει ακομα ΤΙ να τις κανω 2 τηλεορασεις ??? " Εκτος και θελεις να βαλεις καμια και στο μπανιο για την ωρα που κανεις ντουζ...:flipout:

E ναι, αυτό λέω κι εγώ, αν η LG-50PF95 παθαίνει burn-in και μετά από 1-2 χρόνια έχω όλη την κάτω μπάρα των windows "τυπωμένη" στην τηλεόραση (την οποία χρησιμοποιώ για οθόνη pc, ps3 και xbox μόνο, δε θα βάλω κεραία) τότε να το βράσω, καλύτερα να μείνω με 4'' λιγότερο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλιώς όμως ψήνομαι για το πιο μεγάλο μέγεθος...

Αν την θες και για PC μονιτορ κράτα την Sony. Η LG το πιο πιθανό είναι να έχει καλύτερη εικόνα, αλλά για την χρήση που λες η Sony είναι προτιμότερη.

Στο πρωτο μυνημα που εγραψες δεν ανεφερες τη χρηση που θελεις να κανεις, οποτε κι εγω υπεθεσα οτι θες την plasma για να την χρησιμοποιεις πιο πολυ για τηλεοπτικο σημα...

Αφου λες ότι δεν θα βαλεις κεραια, και την θες μονο σαν χρηση μονιτορ, συμφωνω με τον Γιωργο παραπανω. Κρατα την Sony που ειναι και πιο "επωνυμη" και ειναι και LCD, και δεν πειραζει για τις 4 ιντζες λιγοτερο... Αλλωστε θα εχεις και λιγοτερη καταναλωση ρευματος και πιο πολλες ωρες στο πανελ για χρηση...:grandpa:

H PF95 αποτελει μια αγνωστη ποσοτητα. Ειναι ενα μοντελο που δεν εχει κυκλοφορησει πολυ. Μου δημιουργει παντως υποψιες που ο φιλος σου θελει να ξεφορτωθει τοσο συντομα.

Προφανως θα καιει πολυ ρευμα , ισως να εχει image retention κτλ.

Η Sony απο πρακτικη αποψη φαινεται πολυ καλυτερη επιλογη ενω και σαν εικονα επειδη η PF δεν φαινεται να ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο δεν νομιζω να υστερει.

Ρε αρχηγέ,

Γι' αυτή την χρήση που την θές ακόμα και εγώ που δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός ξέρω ότι η LCD τεχνολογία υπερτερεί!!!!!

Κράτα την 46D3500 ή καλύτερα πούλα την και εσύ με την σειρά σου και πάρε μια 46W4500:party::party: