SONY KLV S40A10E - Δεν υπαρχει εικονα

partsinevelos

New member
27 November 2013
17
Kαλησπερα σας.

Μου χαλασε η παλια καλη Sony, KLV S40A10E. Ξαφνικα εκει που επαιζε κανονικα σταματησε να εχει εικονα.
Δεν ειναι σαν να την εχω σβηστη, αλλα ειναι εκεινο το πολυ σκουρο γκριζο οταν μολις την ανοιγεις.
Ηχο ακουω κανονικα, και απο πισω (απο τις γρυλιες εξαερισμου) βλεπω το λευκο φως της λαμπας ανοιχτο. Τα καναλια αλαζουν κανονικα, και το προβλημα μενει σε αναλογικα, αποκοδικοποιητη και DVD recorder. Δεν δινει το σημα καθολου.
Δεν μου δειχνει αριθμο καναλιου στην πανω γωνια ουτε τη μπαρα αν αυξομειωνω τη φωνη. Γενικα ειναι μονο το πολυ σκουρο γκριζο και τιποτα αλλο.
Ο τεχνικος με εγραψε κανονικα, ακομα περιμενω τηλεφωνο να μου πει αν μπορει να βρει ανταλλακτικα (γενικα, αφου δεν ηρθε να την δει).

Καμμια ιδεα για προβλημα και περιπου κοστος;

(ευχαριστω)

Δοκίμασε να την αποσυνδέσεις τελείως από το ρεύμα για ένα 10λεπτο και μετά να την ανοίξεις.
Επίσης δοκίμασε το εξής: ρίξε φως με ένα φακό πάνω στην οθόνη και δες αν διακρίνεις εικόνα.

Δοκίμασε να την αποσυνδέσεις τελείως από το ρεύμα για ένα 10λεπτο και μετά να την ανοίξεις.
Επίσης δοκίμασε το εξής: ρίξε φως με ένα φακό πάνω στην οθόνη και δες αν διακρίνεις εικόνα.

Σε ευχαριστω για την απαντηση.
Το δοκιμασα αλλα δεν υπαρχει εικονα ουτε με φακο. Την ειχα και καμμια δεκαρια μερες κλειστη απο την τελευταια δοκιμη... Ενα βαθυ απαλο μαυρο...

Αν δεν διακρίνεις εικόνα με το φακό είναι βλάβη του πάνελ και η επισκευή είναι ασύμφορη ακόμη και αν βρεθεί ανταλλακτικό (σχεδόν απίθανο για τόσο παλιό μοντέλο).