Sony LCD 26P2530 Σφυρίζει

drak

New member
19 June 2006
82
Καλημερα σε ολους !!!

Έχω ένα πρόβλημα με μια Sony LCD 26P 2530, η οποία είναι στην κρεβατοκάμαρα. Την αγόρασα πριν λιγότερο από 6 μήνες.

Σε κάθε αλλαγή Καναλιού ακούγεται ένα Σφύριγμα. Αυτό το σφύριγμα σε μερικά Κανάλια παραμένει σταθερό όταν το βλέπουμε, ακούγεται δηλαδή όλη την ώρα. Εχθές υπήρχε σταθερά μόνο στο STAR, άλλες ημέρες στο ΕΡΤ 3 η στο Alpha.

Έχω την εντύπωση ότι το σφύριγμα είναι πιο δυνατό όταν η Τηλεόραση είναι στην βάση τοίχου, υπάρχει όμως και όταν είναι στην επιτραπέζια βάση.

Στο Σαλόνι έχω μια 40Χ2000 η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα.

¨Εχετε κάποια ιδέα η συμβουλή να μου δώσετε ??

Χαιρετισμούς
Drak

εννοείς το backlight ??

δεν νομίζω να ρυθμίζεται αυτό στην 26 P2530

φιλικά, Drak

Λαθος μου, βρηκα πως ρυθμιζεται.

Έχεις δίκαιο, το σφύριγμα αλλάζει όταν πειράζεις το backlight. Στο 3 και στο 10 είναι μειωμένο.

Το πρόβλημα είναι ότι από την αρχή βλέπω στο “vivid” όπου το backlight είναι από τo εργοστάσιο ρυθμισμένο στο 10. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζεται και από κάτι άλλο. Δεν είναι κάτι σταθερό, όπως προανέφερα δεν υπάρχει σε όλα τα κανάλια.

φιλικά, Drak

Το vivid γενικά δεν έχει σωστή εικόνα. Εχει εικόνα βιτρίνας. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το Normal με power saving και light sensor (δεν ξερω αν εχει) ενεργοποιημένο.

Ευχαριστώ παιδιά !

Ίσος να προσπαθήσω άλλες ρυθμίσεις για να βελτιώσω την εικόνα.

Το σφύριγμα όμως παραμένει το ίδιο. Ανεξάρτητα εάν είναι στο vivid η στο standard. Την πήγα στο Sony Service, στην Αργυρουπολη όπου την βαλαν μπρος και δεν σφύριζε καθόλου στην αρχή. Ο τεχνικός με κοίταγε σαν να ήμουν τρελός. Μόλις ζεστάθηκε λίγο άρχισε να σφυρίζει όταν άλλαζες κανάλια. Εξήγησα ακριβός τα συμπτώματα, το ότι δεν σφυρίζει σε όλα τα κανάλια και μου είπε ότι αυτό δεν υπάρχει κτλ.

τέλος πάντων την άφησα εκεί για Έλεγχο, έχω όμως την εντύπωση ότι δεν θα την κοιτάξουν καν.

Όταν μου έδωσαν το «δελτίο επισκευής» είχαν σημειώσει στο κάτω μέρος «ΕΛΑΦΡΕΣ ΑΜΙΧΕΣ». Παιδία η τηλεόραση είναι 4 Μηνών, τελείως του κουτιού, όχι γρατσουνιά δεν έχει, ούτε καν σκόνη.

Ρώτησα την γραμματέα και μου απάντησε ότι έτσι το είπε ο τεχνικός. Παιδία μου την έδωσε λίγο. Εάν μου την γρατσουνίσουν δηλαδή θα μπορούν να πουν ότι προϋπήρχε η ζημία ??

Ήρθε ένας άλλος τεχνικός, ξανά κοίταξε και έσβησε το «ΕΛΑΦΡΕΣ ΑΜΙΧΕΣ»

Ένα είναι σίγουρο εάν με δουλέψουν, λέγοντας ότι είναι μέσα στις προδιαγραφές το σφύριγμα, αντί για την 46Χ3500 που γλυκοκοιτάζω για το σπίτι θα πάρω την Philips 47PFL 9732. Και αρχές του χρόνου που θα χρειαστώ άλλη μια 40αρα και δυο 23αρες για την δουλειά θα σκεφτώ πολύ σοβαρά τις Samsung (40”) και τις LG (23”)

Φιλικά, Drak

Γεια σας Παιδία !

ήθελα να σας κρατήσω ενήμερους για το πρόβλημα που έχω με την 26αρα Sony και με το Service τους.

Η τηλεόραση έμεινε 9 ημέρες στο Σέρβις στην Αργυρουπολη (Alpha Service) και 5 ημέρες στο Sony Service Μαρούσι χωρίς να με πάρει κανένας Τηλέφωνο. Εγώ πίστευα για να αργούν τόσο θα έχουν αλλάξει τουλάχιστον τροφοδοτικό η Panel !!! Πήρα λοιπόν ο ίδιος τηλέφωνο για να μου πουν ότι είναι στις προδιαγραφές να σφυρίζει η συγκεκριμένη συσκευή. Μου είπαν ότι την σύγκριναν με 2 ίδιες Τηλεοράσεις και αυτές έκαναν τον ίδιο θόρυβο, δηλαδή σφυρίζουν !!!!

Μίλησα με την Sony Ελλάς και με γράψανε τελείως, δηλαδή κανένα αποτέλεσμα. Έλα όμως που στο Media Markt Μαρούσι υπάρχει μια 26P 2530 η οποία δεν σφυρίζει καθόλου !!!!

Πρότεινα να τους την παω στο Service για να αποδείξω ότι έχω δίκαιο και δέχτηκαν !!!! Με άλλα λόγια παραδέχονται επίσημα ότι η 26P 2530 σφυρίζουν όλες όταν το backlight είναι κάτω από 9.

Εγώ είμαι τώρα 25 χρόνια «Σονιακιας» και δεν περίμενα ποτέ τέτοια συμπεριφορά. Σε σπίτι και δουλειά έχω συνολικά πάνω από 10 συσκευές Sony. Ένα είναι σίγουρο δεν θα ξανά αγοράσω ποτέ οτιδήποτε από αυτήν την εταιρία ούτε σκοπεύω να παραλάβω αυτήν την συσκευή από το Μαρούσι, σκέφτομαι να βάλω δικηγόρο...............

Τι να το κάνεις το “Itʼs not a trick, itʼs a Sony” όταν δεν υπάρχει σέρβις και κατανόηση 1000 φορες Philips λοιπόν

Τι θα κάνατε εσείς στην θέση μου ???

Φιλικά, Αρης

Last edited:
ειχα και γω το ιδιο προβλημα με την THOMSON η οποια σφυριζε κι αυτη.Το σφυριγμα προερχοταν απο το τροφοδοτικο της και μου την αλλαξαν.Και η καινουρια σφυριζει αλλα πολυ λιγοτερο και δεν ειναι ενοχλητικο

Το σφύριγμα προέρχεται 99% από το inverter και συγκεκριμένα από τα μετασχηματιστάκια. Το πρόβλημα λύνεται με ένα ειδικό spray πλαστικό που ρίχνουμε επάνω στα υλικά αυτά. Απλά στο service της sony δεν το ξέρουν γιατί δεν τους έτυχε.
Το να αφήσεις την sony και να πας στην Philips πας στα χειρότερα.