Sony NEX άλλος ένας ανταγωνιστής για το m4/3: οι πρώτες φωτογραφίες

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,819
Αθήνα
Από το Photorumors : http://photorumors.com/

οι πρώτες φωτογραφίες του συστήματος της Sony

attachment.php
attachment.php

Αν βλέπουν καλά τα ματάκια μου, το φλάς είναι "χωνευτό", τον αισθητήρα πού τον χωρέσανε?
Δεξιά με τον 16mm f2,8... crop factor άγνωστο, 99% όμως ο αισθητήρας είναι APS-C...

Μέγεθος σε σχέση με τον ανταγωνισμό:

attachment.php

Οι φήμες λένε για πολύ επιθετική τιμολογιακή πολιτική, στα επίπεδα της EP-L1 , ή και οριακά λιγότερο...

Τα βασικά χαρακτηριστικά (copy-paste) από το photorumors:

Image Sensor – Exmor CMOS

• 14.6 Mega Pixels (14.2M Effective Pixels)
Video

• 1920*1080 30fps (NEX5)
  • 1280*720 30fps
  • 640*480 30fps
File format – (Still image)

• RAW
  • RAW+JPEG
  • JPEG FINE
  • JPEG Normal
(Video)

• MP4,AVCHD
  • Mount
  • Sony E Mount
AF

• 11 Point
ISO

• Auto, 100-12800
Photometry

• 49-segment honeycomb-pattern / Central / Spot
Exposure

• +- 2.0EV (1/3 EV Interval)
Shutter speed

• 1/4000 to 30sec / Bulb
LCD

• 0.92M 3.0 inch TFT LCD
Interface

• USB 2.0 / HDMI / Video (PAL/NTSC)
Battery

• NP-FW50
Color

• Black, Silver, Red, Blue
Memory

• SD/SDHC , Memory stick
Panorama

• vertical (wide) 4912*1920 (Nor)3424*1920
  • Horizon (wide) 7152*1080 (nor)4912*1080

Attachments

• sony-nex-3-evil-camera.jpg
    sony-nex-3-evil-camera.jpg
    39.4 KB · Views: 209
  • sony-nex3_16mm_f2_8-evil-camera.jpg
    sony-nex3_16mm_f2_8-evil-camera.jpg
    27 KB · Views: 211
  • sony-nex-evil-size-comparisson.jpg
    sony-nex-evil-size-comparisson.jpg
    51.9 KB · Views: 209
όχι δεν είναι χωνευτό είναι απλά καπάκι με θύρα hot shoe το φλας είναι εξτρά !!!!

Re: Απάντηση: Sony NEX άλλος ένας ανταγωνιστής για το m4/3: οι πρώτες φωτογραφίες

όχι δεν είναι χωνευτό είναι απλά καπάκι με θύρα hot shoe το φλας είναι εξτρά !!!!
Είπα κι εγώ! Αν ξέρεις πες μας κι άλλα...

Πολύ "τραβηχτικές", αν η ποιότητα εικόνας είναι καλή, με αυτές τις τιμές θα σαρώσουν... και κατά την άποψη μου ΔΕΝ θα πολυκόψουν πωλήσεις από το m4/3, μάλλον θα συμβεί το φαινόμενο της κρίσιμης μάζας!

παντως ΙΜΗΟ με αυτες τις μηχανες μονο τα pancakes εχουν νοημα, αλλιως το πλεονεκτιμα του μικρου μεγεθους χανεται
καπου εχω διαβασει οτι ο σενσορας ειναι απο την α550, αν ειναι καλοι οι φακοι , δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα για τους περρισοτερους απο αποξη πιοτητας εικονας

ΠΟΤΕ θα κυκλοφορησουν, ξερουμε ???
Μαλλον θα αναβαλω την αγορα της πρωτης μου DSLR μεχρι να δουμε τι "ψαρια" πιανουν.... Ειδικα σε σημεια οπως η γρηγορη εστιαση και οι νυχτερινες ληψεις σε υψηλα iso χωρις φλας....

Ο ανασταλτικος παραγοντας που με κρατησε μεχρι στιγμης να ΜΗΝ παρω dSLR ειναι το ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
Επειδη την μηχανη την θελω κατα 90 % να την παιρνω μαζι μου σε ταξιδια .... :ernaehrung004:

Last edited:
Να με συγχωρεί η SONY , αλλά μάλλον για πατάτα το βλέπω. Μια μηχανή που έχει μικρό σασί και φακούς στο μέγεθος των φακών των σειρών DSLR απλώς δεν λέει. Κι επιπλέον όταν έχει τόσο μεγάλη μοντούρα, αντί να κοιτάξει να φέρει την ίδια μοντούρα MINOLTA G/SONY A μας δίνει μια νέα μοντούρα μη συμβατή. Γιατί;;;

Για να έχουμε δυο σειρές από γκουμούτσες φακούς; Ακόμη κι ο δικός της ο pancake είναι στρουμπουλός. Μάλλον τον φτιάχνει με περισσότερο αλεύρι σε σχέση με τις άλλες νοικοκυρές.

Και στην αισθητική ουδέν νεότερον... σα να ξαναβλέπω τη SONY F505. Να σας θυμίσω ...

sony%20DSC-F505v.jpg

Last edited by a moderator:
Να δουμε κ ποιοτητα εικονας ομως...

Μια ενδεικτική εικόνα παίρνεις στο πλήρες τεστ του image resource.

Απο αισθητήρα καλά τα πάει. Ιδιος με την Α550. Εκανα μια δοκιμαστική μετατροπή του NEX5hSLI03200.ARW RAW στα ISO3200 με μια εξελιγμένη εκδοχή του Dcraw* παίρνοντας το προφίλ της Α550 απο το ACR5.7, χωρίς καθόλου αποθορυβοποίηση. Βγήκε λίγο άτονη αλλά με "auto adjust colors" στο Irfanview O.K.
Πολύ καλή συμπεριφορά απο άποψη θορύβου ισάξια θα έλεγα με τις Κχ, D5000, 550D.

http://jacques.desmis.perso.neuf.fr/geraud/photo_calcul.php#dcr

Το δύσκολο που βλέπω είναι να έχουν καλή συμπεριφορά ο συνδυασμός αισθητήρας-φακοί στα άκρα. Είναι πολύ κοντη η μοντούρα (18mm) σε σχέση με το μέγεθος του αισθητήρα.

Ηδη επισημάνσεις του image resource αφορούν ακριβώς αυτό.

Εεεε ... το δίκαιο είναι να συγκρίνεις σε ίδια επίπεδα κορεσμου-φωτεινότητας και εφαρμόζοντας μηδενική αποθορυβοποίηση.

Απ' την άλλη η Σονυ είναι υποεκτεθειμένη 1/3 στοπ. Θα έπρεπε να ηταν f/8.0 1/400 vs f/5.6 1/800 και οχι f/8.0 1/500.

Πάντως και εγώ νομίζω οτι πλεονεκτεί αρκετά απλά οχι τόσο πολύ. Καί έχει και πολύ ομαλό θόρυβο χωρίς banding & blotches.

Απο που προέρχονται τα δείγματα ... raw ή jpeg?.

Last edited:
Η κατηγορία εμπλουτίζεται, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει κανείς να βγάλει κάτι που να τα συνδυάζει όλα:

- Μέγεθος τσέπης ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ
- Οφθαλμοσκόπιο
- Άριστη εικόνα

Καλή προσπάθεια πάντως, ο ανταγωνισμός σίγουρα θα είναι προς όφελός μας...