PlayStation: Τέλος για τα παιχνίδια σε δίσκο – Ψηφιακές οι νέες κυκλοφορίες από το 2028

Σε λίγα χρόνια....
4094782fe3d5fbc4340d7321497a91d4.jpg

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: pathfinder and donk
Και κάτι που δεν έχουν σκεφτεί στη Σόνυ...

Ίσως τη λύση τη δώσουν τα μεγάλα retail stores παιχνιδιών και κονσολών παγκοσμίως, όταν δουν τα δικά τους έσοδα να εξαφανίζονται από τις πωλήσεις των digital.

Η θα αναγκάσουν τη Σόνυ να αυξήσει πολύ το ποσοστό κέρδους από τις κονσόλες , πράγμα δύσκολο να το ανεχτεί η Σόνυ ή θα σταματήσουν να πουλούν κονσόλες κλπ

Ήδη μια μικρή βόλτα σε μεγάλα μαγαζιά που έκανα πρόσφατα , είδα ότι τα τμήματα gaming έχουν συρρικνωθεί απίστευτα πια στα μεγάλα μαγαζιά... Κι απ' ότι ακούγεται μεγάλοι retailers όπως τα best buy, Walmart κλπ στο εξωτερικό έχουν δυσαρεστηθεί ιδιαίτερα από την εξέλιξη.

Το ίδιο και πολλά gaming studios.

Η ηλιθιότητα σε όλο το μεγαλείο αυτό που κάνουν. Γιατί άλλος ένας σοβαρός λόγος είναι οι ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις με σπ'εσιαλ booblet , με τα αγαλματάκια και διάφορα άλλα που ορισμένα πραγματικά άξιζε να δώσεις τα λεφτά σου.

Γιατί ρε παιδιά αγχώνεστε; Ποιος θα δωσει 1000€+ για το μόνο digital ps6 ;

Το ότι η sony έκοψε να δίνει τα παιχνίδια της στο pc ήταν δείγμα ότι θα προσπαθήσει να κλείσει ξανά τους πελάτες της στο οικοσύστημα της με το πρόσχημα των exclusives γιατί δεν θα μπορεί αλλιώς να δικαιολογησει τις τιμές και τις περικοπές.

Γελάμε με τις περικοπές της ms ότι το καράβι βουλιαζει κλπ αλλά νομίζω ότι η MS ξέρει τι κάνει καλύτερα από τη sony σε αυτή τη φάση και το μοντέλο της έχει καλύτερες προοπτικές και ας "ποναει" με τις περικοπές.

Σε λίγα χρόνια....
4094782fe3d5fbc4340d7321497a91d4.jpg

Οι ανθρωποι θελουν να σου κερδισουν χωρο στην ζωη σου και εσυ επειδη εχεις μαθει στην σαβουρομαζωχτρα παραπονιεσαι.....

Εγω που εχω κατι βιτρινες ακομα με dvd να δεις......

Έχω κρατήσει αρκετά, αλλά έκανα τη βλακεία πριν χρόνια και πεταξα χιλιάδες CD, DVD και VHS.
Έχω ακόμα και παιχνίδια από την εποχή του amstrad, της Amiga , PS1 κλπ... Ωραίες εποχές!

Γιατί ρε παιδιά αγχώνεστε; Ποιος θα δωσει 1000€+ για το μόνο digital ps6 ;

Το ότι η sony έκοψε να δίνει τα παιχνίδια της στο pc ήταν δείγμα ότι θα προσπαθήσει να κλείσει ξανά τους πελάτες της στο οικοσύστημα της με το πρόσχημα των exclusives γιατί δεν θα μπορεί αλλιώς να δικαιολογησει τις τιμές και τις περικοπές.

Γελάμε με τις περικοπές της ms ότι το καράβι βουλιαζει κλπ αλλά νομίζω ότι η MS ξέρει τι κάνει καλύτερα από τη sony σε αυτή τη φάση και το μοντέλο της έχει καλύτερες προοπτικές και ας "ποναει" με τις περικοπές.
Καλά, προφανώς και ελάχιστοι από μας θα μπορέσουν... Εγώ προσωπικά τ{ γύρισα στο PC gaming και στα retro.

Δε με στεναχωρεί καθόλου η είδηση.
Τα τελευταία χρόνια λόγω shared λογαριασμού με τον ανιψιό μου στι xbox αγόραζα μόνο digital παιχνίδια και το Δεκέμβριο πάλι σε digital πήρα το PS5 για τον ίδιο λόγο. Η ζωή προχωράει μπροστά όπως τελείωσε το CD και το dvd έτσι τέλειωσε και το gaming σε φυσική κόπια.

• Like
Reactions: airb and karamela
Ναι, οκ Παναγιώτη, αλλά σκέψου ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να μη μπορείς εσύ ή ο ανιψιός σου να παίζετε αυτά τα παιχνίδια που πλήρωσες, γιατί απλά δεν θα υπάρχουν... Πώς σου φαίνεται αυτό;

Ναι, οκ Παναγιώτη, αλλά σκέψου ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να μη μπορείς εσύ ή ο ανιψιός σου να παίζετε αυτά τα παιχνίδια που πλήρωσες, γιατί απλά δεν θα υπάρχουν... Πώς σου φαίνεται αυτό;

Πάντως, εδώ που τα λέμε, τα μόνα παιχνίδια που έχω ξαναπαίξει από τα παιδικά μου χρόνια τα βρήκα όλα σε free emulators κλπ. Και παρά το ότι τα έχω αγορασμένα σε δισκέτες και CD, έτσι κι αλλιώς θα ήταν αδύνατον να τα παίξω από αυτά λόγω ασυμβατότητας με τα τωρινά μου μηχανήματα.

Δηλαδή ναι, είναι πρόβλημα, αλλά πιο πολύ θεωρητικό/ιδεολογικό παρά πραγματικό.

• Like
Reactions: karamela

Έλα τώρα ποιος θα παίξει παλιά παιχνίδια π.χ. 15-20 ετών? Ελάχιστοι….στην τελική παιχνίδια 20 ετών τα βρίσκεις και σε emulators. Ο μόνος λόγος που έχουν νόημα τα δισκάκια είναι ότι τα πουλάς μετά ή αγοράζεις μεταχειρισμένα…να γεμίζεις το σπίτι και τα ράφια με σαβούρες δεν έχει νόημα για μένα, εκτός αν κάποιος είναι φοιτητής ή είναι μόνιμα σε ηλικία 20 ετών στα μυαλά και χωρις οικογένεια προφανώς.

Last edited:
Συγνώμη αλλά εγώ παίζω ακόμα παλιά παιχνίδια, και πολλοί ακόμα φίλοι μου το ίδιο.
Δεν είναι τι κάνεις εσύ ή κάποιος άλλος...
Είναι το αν έχεις την επιλογή να το κάνεις και αν είναι νόμιμο και ηθικό να σου παίρνουν κάτι που σου ανήκει αφού το έχεις πληρώσει.

Όπως πχ εσύ ακούς τη μουσική που θες παλι και παλι από μια κασέτα , ένα CD , βινύλιο κλπ έτσι κι εγώ θέλω να μπορώ να ξαναπαίξω οποίο παιχνίδι έχω αγορασμενο.

Θέλω επίσης να το αφήσω στα παιδιά, ανήψια ή όπου αλλού θέλω εγώ.

Και προφανώς δεν είδες τι έγραψα παραπάνω...η Σόνυ έβγαλε από το store της ,όχι μόνο παλιά παιχνίδια κλπ αλλά και ταινίες...πώς σου φαίνεται αυτό;

Υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν χιλιάδες ευρώ για ταινίες που δεν υπάρχουν πια στη βιβλιοθήκη τους!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...κι αυτό θα γίνει , γίνεται ήδη δηλ. και με παιχνίδια.

Επίσης, πολλοί αναλυτές αλλά και εργαζόμενοι σε εταιρείες διανομής αλλά και developers, αμφισβητούν τα νούμερα που δίνει η Σόνυ για πωλήσεις φυσικών και ψηφιακών παιχνιδιών.

Παραθέτω απόσπασμα από insomniac leaker (από τα μεγαλύτερα studio με παιχνίδια όπως το περίφημο spiderman).

From Insomniac Leak:

- God of War Ragnarök: 76% Physical / 24% Digital

- Lego Star Wars: The Skywalker Saga: 63% Physical / 37% Digital

- Astro Bot: 55% Physical / 45% Digital

- Marvel’s Spider-Man 2: 54% Physical / 46% Digital

- Assassin's Creed Mirage: 49% Physical / 51% Digital

- Resident Evil 4 Remake: 45% Physical / 55% Digital

- Hogwarts Legacy: 44% Physical / 56% Digital

- Star Wars Jedi: Survivor: 40% Physical / 60% Digital

και

UK / Europe Retail Data (GSD – 2023/2024):

- Astro Bot: 55% Physical (UK) / and 60% Physical (Europe) – 2024

- Marvel’s Spider-Man 2: 54% Physical (UK) – 2023

- Assassin's Creed Mirage: 49% Physical (UK) – 2023

- Hogwarts Legacy: 45% Physical (UK) – 2023

- Resident Evil 4 Remake: 45% Physical (UK) – 2023

- Horizon Forbidden West: 51% Physical (UK) – 2022

H Sony θέλει πιθανόν να καθοδηγήσει την αγορά εκεί που τη συμφέρει... Τις επόμενες μέρες θα βγουν κι άλλα στοιχεία είπαν.

Συγνώμη αλλά εγώ παίζω ακόμα παλιά παιχνίδια, και πολλοί ακόμα φίλοι μου το ίδιο.
Δεν είναι τι κάνεις εσύ ή κάποιος άλλος...
Είναι το αν έχεις την επιλογή να το κάνεις και αν είναι νόμιμο και ηθικό να σου παίρνουν κάτι που σου ανήκει αφού το έχεις πληρώσει.

Όπως πχ εσύ ακούς τη μουσική που θες παλι και παλι από μια κασέτα , ένα CD , βινύλιο κλπ έτσι κι εγώ θέλω να μπορώ να ξαναπαίξω οποίο παιχνίδι έχω αγορασμενο.

Θέλω επίσης να το αφήσω στα παιδιά, ανήψια ή όπου αλλού θέλω εγώ.

Και προφανώς δεν είδες τι έγραψα παραπάνω...η Σόνυ έβγαλε από το store της ,όχι μόνο παλιά παιχνίδια κλπ αλλά και ταινίες...πώς σου φαίνεται αυτό;

Υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν χιλιάδες ευρώ για ταινίες που δεν υπάρχουν πια στη βιβλιοθήκη τους!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...κι αυτό θα γίνει , γίνεται ήδη δηλ. και με παιχνίδια.

Εχω άλλη άποψη. Καταρχάς δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν ταινίες μέσα, και σιγά πόσοι πήγαν και τις αγόρασαν? Ψάχνουμε τώρα να βρούμε κάτι να γκρινιάξουμε….και όχι μουσική ακούω από Spotify, σιγά μην βάλω κασέτες, δίσκους κλπ. Το ίδιο και σε ταινίες…έχω να αγοράσω ταινία σε δισκάκι πάνω από 12 χρόνια και ούτε πρόκειται να ξαναπάρω…Ο κόσμος προχωράει…και να με συμπαθάς σχεδόν κανενας δεν παίζει παλιά παιχνίδια……τι να αφήσεις παιχνίδια δισκάκια στα παιδιά σου? Έλα τώρα…..κάτι Blu ray έχουν ξεμείνει σπίτι και τα βλέπουν τα παιδιά μου και γελάνε…ναι θα κάτσουν να δουν ταινία από αυτά…

Τέλος πάντων, δε συμφωνω σε τίποτα από όσα έγραψες…έχω ακριβώς την ανάποδη γνώμη…..τα δισκάκια είναι απαρχαιωμένα και πιάνουν χώρο άσκοπα….παντα τα σιχαινόμουν και ευτυχώς θα γλιτώσουμε από αυτά μια για πάντα….τελος ένα παιχνίδι το παίρνω το παίζω, το σβήνω και δεν ξανασχολούμαι, σιγά μην το κάνω και συλλογή λες και είναι χρυσά νομίσματα…..με το που περάσουν π.χ. Μια δεκαετία καλό θα είναι να τα σβήνουν να μην πιάνουν και χώρο στους Servers….σωστη κίνηση.

Υ.Γ. Δεν έχω παίξει ποτέ παλιό παιχνίδι (πάνω από 7/8 ετών βασικά) και ούτε πρόκειται να το κάνω, οπότε μου είναι παντελώς αδιάφορο αν τα σβήσουν τα παλιά παιχνίδια ή όχι….ε αν κάπου κάτσει μια φορά ένα αρχαίο παιχνίδι κάπου κάποτε να το παίξω, ε το βρίσκω σε emulator και τέλος. Πολύ φασαρία για το τίποτα…ίσα ίσα απλά για να γκρινιάζουμε…

Δε με στεναχωρεί καθόλου η είδηση.
Τα τελευταία χρόνια λόγω shared λογαριασμού με τον ανιψιό μου στι xbox αγόραζα μόνο digital παιχνίδια και το Δεκέμβριο πάλι σε digital πήρα το PS5 για τον ίδιο λόγο. Η ζωή προχωράει μπροστά όπως τελείωσε το CD και το dvd έτσι τέλειωσε και το gaming σε φυσική κόπια.
Τα ίδια ακριβώς, Game pass σε Xbox και αγορά μόνο digital σε PS5 ή Xbox…πάνω από 2 χρόνια έχω να βάλω δισκάκι σε κονσόλα…και ούτε πρόκειται να ξαναβάλω….εχουν εξαφανιστεί από παντου τα δισκάκια, μόνο στο Gaming τα είχαμε ακόμα…ε ώρα είναι να πάρουν πόδι και από εκεί…σε λίγα χρόνια ουτε κονσόλα δεν θα χρειάζεσαι και θα παίζεις με ένα χειριστήριο στο Cloud με μια συνδρομή, και εμείς εδώ μιλάμε ακόμα για δισκάκια λες και είμαστε στο 2000…