Sony RDR HXD870/υπότιτλοι DIVX

giannis1010

Senior Member
8 November 2007
498
Γεια σας και συγχαρητήρια για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας προσφέρετε.

Από χτες είμαι κάτοχος ενός Sony RDR HXD870. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές και η εικόνα που μου βγάζει είναι πολύ καλή επίσης από όλες τις πηγές ( Αναλογικό tuner, ψηφιακό, DVD , DREAM7020 συνδεδεμένος).Το έχω συνδέσει σε μια samsung L23R86BD me HDMI.

Δυο πράγματα με χάλασαν λίγο....αν και το πρώτο το ήξερα.
1ον:Ότι δεν παίζει divx από usb κατευθείαν....ή έστω να μπορούσε να το κάνει αντιγραφή στον σκληρό και να το δω από εκει.....

2ον:Ενώ παίζει πολύ καλά divx με ελληνικούς υπότιτλους και με καλή γραμματοσειρά....( αν και το Ά δεν μου το εμφάνιζε) έχει πολύ μικρό μέγεθος χαρακτήρων σε σημείο που καταντάει κουραστικό...υπάρχει καμιά λύση για αυτό;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τον Χρόνο σας
Φιλικά Γιάννης

Γιάννη σκέφτομαι να πάρω το ίδιο μοντέλο. Πόσο σου στοίχισε και από που το πήρες? Από ότι είδα επίσημα δεν το εισάγει η Sony στην Ελλάδα.

Αν δεν σου εμφανίζει καποια γραμματα,ή τα εμφανιζει λαθος, πιθανως να διορθωνεται, αν τα αντικαταστήσεις με καποια αντιστοιχα αγγλικα, αν μπορεις να επεμβεις στους υπότιτλους.

Για το μεγεθος, δεν ξερω αν εχει επιλογη να τα μεγαλωσεις το πλειερ και εαν αυτη η επιλογη επιδρα και σε srt υποτιτλους... κι εγω το ρωταω αυτό αλλα μαλλον κανεις δεν ξερει καποιο τροπο...

Μαρία το πήρα 354 απο το pixmania....αλλά βλέπω ότι τώρα το έχει ανεβάσει στα 391 .Όντως Ελλάδα δεν εισάγεται απο την sony και ούτε θα το κάνουν εισαγωγή μάλλον.....τουλάχιστον δεν μου έδωσαν απάντηση στο ερώτημά μου.

Ηλία δεν έχω βρει κάποια επιλογή για να μεγαλώνει την γραμματοσειρά....το πρόβλημα με τους χαρακτήρες είναι μόνο με το Α (μόνο κεφαλαίο και μάλιστα μόνο αν έχει τόνο) οπότε δεν με απασχολεί και πολύ....

Αλλά με τους srt υπότιτλους και το μέγεθος είναι ψιλοπρόβλημα....:bigcry:

Ρε παιδιά λόγο του ότι έχω το ίδιο ,πείτε μου σας παρακαλώ εάν όταν παίζει ένα οριτζιναλ DVD να το γράφο στο σκληρό, γίνετε?

Re: Απάντηση: Sony RDR HXD870/υπότιτλοι DIVX

Ρε παιδιά λόγο του ότι έχω το ίδιο ,πείτε μου σας παρακαλώ εάν όταν παίζει ένα οριτζιναλ DVD να το γράφο στο σκληρό, γίνετε?

ΟΧΙ (αν ειναι του εμποριου δεν παίζει)
Αν ειναι αντιγραφο (που λογικά έχει σπάσει το CSS) πιθανώς να γίνεται

2ονέχει πολύ μικρό μέγεθος χαρακτήρων σε σημείο που καταντάει κουραστικό...υπάρχει καμιά λύση για αυτό;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τον Χρόνο σας
Φιλικά Γιάννης

απο divx δεν ξερω αλλα με αρχεια .mkv που τα ριπαρω με το convertXtoDVD εχει επιλογη να μεγαλωσεις-μειωσεις το μεγεθος των υποτιτλων.
ειναι βεβαια χρονοβορο (περιπου 30 λεπτα για αρχειο 1.07GB)αλλα εχεις πολυ καλη ποιοτητα στην εικονα.
δεν ξερω εαν ειναι αυτο που θελεις.................

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony RDR HXD870/υπότιτλοι DIVX

απο divx δεν ξερω αλλα με αρχεια .mkv που τα ριπαρω με το convertXtoDVD εχει επιλογη να μεγαλωσεις-μειωσεις το μεγεθος των υποτιτλων.
ειναι βεβαια χρονοβορο (περιπου 30 λεπτα για αρχειο 1.07GB)αλλα εχεις πολυ καλη ποιοτητα στην εικονα.
δεν ξερω εαν ειναι αυτο που θελεις.................
Εννοείς υπάρχει επιλογή στο convertXtoDVD για μέγεθος υποτίτλων....αυτό ΟΚ

Πάντος η μόνη λύση που βρήκα και όχι χρονοβόρα είναι να περναω τους υπότιτλους στο divx με το AVIAddXSub( 2-3 λεπτά κάνει το πολύ)....έτσι μονο έχω ένα καλό μέγεθος γραμματοσειράς στα divx

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πι εάν μπορώ να προγραμματίσω τα κανάλια τις δορυφορικής στο RDR HXD870? Eυχαριστω

Πρεπει να προγραμματισεις τον δορυφορικό δέκτη πρωτα το κανάλι που θες να γράψεις και μετα την ιδια ωρα να προγραμματισεις το recorder στην εισοδο που έχεις το δορυφορικο σημα

Γιάννη σ`ευχαριστω, αλλά λόγο του ότι μένω στη Κύπρο και με τι NOVA που χρησιμοποιώ πιάνο και τα ελληνικά κανάλια οπότε πως να τα προγραμματίσω