Sony S480 πρόβλημα με trueHD, DTSHD.

doll

Established Member
8 March 2010
242
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από το αναγκαίο σετάρισμα του μηχανήματος για να στέλνει σήμα χωρίς επεξεργασία στον ενισχυτή (str-2010) αντί να έχουμε αναγνώρηση ώς trueHD ή DTSHD έχουμε μόνο Dolby Digital 3/2.1.:smash:
Με τις ίδιες ρυθμίσεις αν συνδέσουμε ώς πηγή ένα PS3 τότε όλα αναγνωρίζονται κανονικά. Καμία ιδέα?
Επίσης μπορούμε να κάνουμε firmware downgrade στο S480?

Έχω το S470 αλλά φαντάζομαι είναι το ίδιο μενού.
Πήγαινε Setup>Audio Settings>BD Audio MIX Setting και βάλτο σε off.
Υποθέτω ότι έχεις ήδη Audio (HDMI) σε Auto και όχι PCM.

Έχω το S470 αλλά φαντάζομαι είναι το ίδιο μενού.
Πήγαινε Setup>Audio Settings>BD Audio MIX Setting και βάλτο σε off.
Υποθέτω ότι έχεις ήδη Audio (HDMI) σε Auto και όχι PCM.

Το ίδιο menu είναι. Και τα δύο παραπάνω που λες τα έχω ήδη κάνει. Ετσι π.χ. στο star trek με trueHD στο S480 έχω πληροφορία μέσω display ότι όντως είναι σε αυτό το κανάλι ΑΛΛΑ στον ενισχυτή βλέπω ότι έρχεται Digital Dolby (3/2.1)!!!! Εσύ τι ενισχυτή έχεις και τι σου βγάλει ο ενισχυτής όταν στέλνεις trueHD,DTSHD?

Εσύ τι ενισχυτή έχεις και τι σου βγάλει ο ενισχυτής όταν στέλνεις trueHD,DTSHD?
Pioneer VSX-2020. Το πρόβλημα το είχα και εγώ στην αρχή και διορθώθηκε με αυτές τις ρυθμίσεις.

Παίδες τα έκανα αυτά που λέτε και τίποτα. Το πρόβλημα λύθηκε τυχαία ως εξής. Πήγα στην ενισχυτή και άλλαξα την ρύθμηση στο HDMI control σε ΟΝ. Φυσικά αυτό έχει να κάνει με τον χειρισμό του ενισχυτή σε σχέση με τηλεόραση και πηγή. Αλλά μόλις ενεργοποιήθηκε είδε κανονικά ΟΛΑ τα φορμάτ του ήχου. Καμιά ιδέα γιατί?
Να πω ότι το PS3 δεν είχε τέτοιο θέμα και τα έβλεπε κανονικά από την αρχή....

Το ξέρω κώστα αλλά έτσι μου έλυσε το πρόβλημα. Φυσικά το PS3 παίζει κανονικά και χωρίς αυτό.....