Sony vs Samsung 65” παράκληση για βοήθεια

Ursus

New member
29 August 2014
25
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα μερικές συμβουλές για την αγορά νέας τηλεόρασης στις 65”. Εμπειρία μικρή, απορίες αρκετές…

-Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω περί αξιοπιστίας των εταιρειών. Διαβάζω αρκετά παράπονα για τις Samsung και πολύ λιγότερα για Sony. Ισχύει?

-Τύπος οθόνης? Είδα σήμερα oled και μου έπεσε το σαγόνι ΑΛΛΑ διαβάζω για burn in και αγχώνομαι. Αφήνω ανοιχτή την τηλεόραση τις καθημερινές standard 5-6 ώρες αφού γυρίσω απο την δουλειά, θα πρέπει να χω…έννοια να την κλείνω? Κι αν όχι oled, τότε τι?

Βασικά εγώ μπορω να δώσω ως 2000€ και η χρήση θα είναι πολλή digea, λιγότερη nova, Apple TV, ps4 (που θα γίνει ps5). Θέλω επισης να προβάλω περιεχόμενο απο το κινητό , να συνδέω το macbook για να δω πχ ταινία.

Με λίγα λόγια σας παρακαλώ τι πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά για την επιλογή της καλύτερης συνολικά τηλεόρασης στα χρήματα που διαθέτω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα μερικές συμβουλές για την αγορά νέας τηλεόρασης στις 65”. Εμπειρία μικρή, απορίες αρκετές…

-Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω περί αξιοπιστίας των εταιρειών. Διαβάζω αρκετά παράπονα για τις Samsung και πολύ λιγότερα για Sony. Ισχύει?

-Τύπος οθόνης? Είδα σήμερα oled και μου έπεσε το σαγόνι ΑΛΛΑ διαβάζω για burn in και αγχώνομαι. Αφήνω ανοιχτή την τηλεόραση τις καθημερινές standard 5-6 ώρες αφού γυρίσω απο την δουλειά, θα πρέπει να χω…έννοια να την κλείνω? Κι αν όχι oled, τότε τι?

Βασικά εγώ μπορω να δώσω ως 2000€ και η χρήση θα είναι πολλή digea, λιγότερη nova, Apple TV, ps4 (που θα γίνει ps5). Θέλω επισης να προβάλω περιεχόμενο απο το κινητό , να συνδέω το macbook για να δω πχ ταινία.

Με λίγα λόγια σας παρακαλώ τι πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά για την επιλογή της καλύτερης συνολικά τηλεόρασης στα χρήματα που διαθέτω?

Απόσταση θέασης;

Γύρω στα 3,5 μέτρα
Για 75+ είσαι κανονικά.

Αν πας σε oled δεν υπάρχει γυρισμός. Αν προσέχεις 2-3 πραγματάκια δεν θα έχεις θέμα με burn in συνδυαστικά με 5ετη εγγύηση από LG ή Sony.

Έως τη Δευτέρα τρέχουν κάποιες προωθητικές σε μεγάλες αλυσίδες και έμμεσα μπορείς να φθάσεις στο budget που έχεις ορίσει.

Super για gaming η LG 77C1

Λίγο καλύτερη σε upscaling χαμηλής ποιότητας υλικού η Sony 77Α80J.

Καλησπέρα σας,

Για τη χρήση σου δεν θα πρότεινα OLED.

Εννοείται οτι πρέπει να κοιτάς τουλάχιστον για 75'' και μη σου πω 85''.

Μια πολύ καλή πρόταση που συνδιάζει ποιότητα εικόνας - αξιοπιστία - τιμή/μέγεθος και νομίζω σου ταιριάζει στη χρήση που θες να κάνεις είναι η Sony X90J/X93J
Οι 75'' της Χ93J κοστίζουν 1500 ευρώ από το Sony Centre + δώρο την 5ετή.

Πιθανώς να μπορείς να βρεις και καλύτερες προσφορές με κάποια προωθητική σε μεγάλη αλυσίδα.

Καλησπέρα σας

Μου φαίνεται too much οι 75” κάποιες φορές θα πρέπει να φέρω τον καναπέ πιο μπροστά = μικρότερη απόσταση.

Αν έπαιρνα oled θα έπρεπε κάθε χ ωρα να την κλείνω για χ λεπτά ?

Καλησπέρα σας

Μου φαίνεται too much οι 75” κάποιες φορές θα πρέπει να φέρω τον καναπέ πιο μπροστά = μικρότερη απόσταση.

Αν έπαιρνα oled θα έπρεπε κάθε χ ωρα να την κλείνω για χ λεπτά ?

• Like
Reactions: Ursus
Μια 75" θα είναι μεγάλη, στα τρία μέτρα απόστασης και για υλικό με ανάλυση έως 720p. Η προαναφερθείσα 75" Sony X90J/X93J είναι καλή επιλογή, σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αρχικό post, όπως και η Samsung Q80A, σε παραπλήσια τιμή. Εναλλακτικά, κάποια από τις 65" LG C1 και Sony A80J, αν μειωθεί μόνιμα η απόσταση, γίνονται τακτικά compensation cycles και δεν είναι πολύ ψηλά η φωτεινότητα και η αντίθεση, σε περιεχόμενο με στατικές εικόνες.

• Like
Reactions: sir_platanight
Μια 75" θα είναι μεγάλη, στα τρία μέτρα απόστασης και για υλικό με ανάλυση έως 720p. Η προαναφερθείσα 75" Sony X90J/X93J είναι καλή επιλογή, σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αρχικό post, όπως και η Samsung Q80A, σε παραπλήσια τιμή. Εναλλακτικά, κάποια από τις 65" LG C1 και Sony A80J, αν μειωθεί μόνιμα η απόσταση, γίνονται τακτικά compensation cycles και δεν είναι πολύ ψηλά η φωτεινότητα και η αντίθεση, σε περιεχόμενο με στατικές εικόνες.

Η σειρά της Sony X90J/X93J είδα οτι έχει και 65”, σε αυτο το μέγεθος δε θα την προτείνατε?

Η σειρά της Sony X90J/X93J είδα οτι έχει και 65”, σε αυτο το μέγεθος δε θα την προτείνατε?
H απόσταση θέασης χρειάζεται να πας στις 75+ όπως σου γράψαμε όλοι

H απόσταση θέασης χρειάζεται να πας στις 75+ όπως σου γράψαμε όλοι
Απλώς ρώτησα γιατί ο φίλος πρότεινε και στις 65" και δε συμπεριέλαβε τη συγκεκριμένη σειρά

Απλώς ρώτησα γιατί ο φίλος πρότεινε και στις 65" και δε συμπεριέλαβε τη συγκεκριμένη σειρά
Πρότεινε εναλλακτικά oled σε 65 με βάση τα χρήματα που διαθέτεις.
Σου έγραψε "Εναλλακτικά, κάποια από τις 65" LG C1 και Sony A80J, αν μειωθεί μόνιμα η απόσταση".
77 oled θέλει αύξηση του μπάτζετ ή υπομονή μήπως πετύχεις κάποια με μεγάλη μείωση από συνδυασμό προσφορών ...
Εγώ σε αυτή την αναμονή είμαι. Θέλω 75+ στα 3 μέτρα, σκαλώνω στο κόστος των oled. Απέφυγα να συμβιβαστώ με 65 γιατί μετά θα με 'τρώει' όπως και το να πάρω μία φθηνότερη led.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους!

Πριν κάνα χρόνο είχα ανοίξει θεμα για μια καινούρια tv, πέρασε ο καιρός κι ήρθε η ωρα της αγοράς όποτε επανέρχομαι (και ανοίγω νέο τοπικ γιατί έχω νέα δεδομένα).

- Η απόσταση θέασης παραμένει στα περίπου 3,5 μέτρα. Τότε μου είχατε γράψει οτι πιο σωστές θα ηταν οι 75’’ αλλα ο χώρος ειναι πολυ οριακός όποτε κατα 99% δε με παίρνει

- Η τηλεόραση θα ακουμπά σε τοίχο όπου αριστερά της θα έχει παράθυρο και δεξιά μπαλκονόπορτα. Θα μπουν κουρτίνες κ στα δυο, και το μπαλκόνι μπροστά είναι φαρδύ και θα έχει τέντα.

- Θέλω να είναι ΓΡΗΓΟΡΗ

- ΟΧΙ OLED

-Χρήση για κανάλια τύπου mega (πολλές ώρες σερί χρήσης), PlayStation, πολλές ταινίες, nova, προβολή υλικού απο το κινητό

-Φυσικά wifi αλλα και συνδεσιμότητα με καλώδιο utp, hdmi, θύρες usb , Bluetooth ολα αυτά τα γνωστά

- Μάλλον θα μπει στον τοίχο

- Budget 2.5Κ χοντρικά, με ελαστικότητα. Έχω άχτι μια πραγματικά καλή τηλεόραση.

- Μοντέλο 2023

————————————————————————————————

Και έρχομαι τωρα στα ερωτήματα.
Ειμαι ανάμεσα σε Sony & Samsung. Δε θα ήθελα αλλη εταιρεία.

-Google tv vs tizen ? Ποιο έχει καλύτερα updates, υποστήριξη , χωρίς προβλήματα συνδεσιμότητας?
- Αξιοπιστία? Εχουμε χρόνια στην οικογένεια διάφορες Sony και στο μυαλό μου τις έχω σαν πιο αξιόπιστες απο τις Samsung όπου ακούω κατα καιρούς θέματα. Ισχύει?
-Mini led Sony = Neo Qled Samsung σωστά?
- Full array Sony = ποια σειρά της Samsung?

Απο μοντέλα αν ειχα τωρα 3Κ θα πήγαινα στην X95L για την οποία διαβάζω πολυ καλές κριτικές αλλά κοιτάω κατι ιδανικά φθηνότερο.. Η x90L που ειναι full array δεν υπάρχει καν σε ελληνικό κατάστημα.
Απο την άλλη κάποιες Neo Qled Samsung έχουν κι έκπτωση τωρα…

Θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων αν μπορείτε να βοηθήσετε !!

Συνοπτικά: Sony/Samsung , 65” , όχι OLED, στα 2.5κ

Ευχαριστώ!!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

Ποιο γρήγορη σε απλο χειρισμό θα σου φανεί η σαμσουνγκ (tizen), που είναι οτι ποιο άχρηστο υπάρχει σε (ο Θεός να το κάνει) λειτουργικό, αλλά είναι γρήγορο. Το Android της σονυ είναι ποιο αργό, μπορει να σου κάνει κανα ψιλο κολλήματακι, αλλά είναι πραγματικο λειτουργικό, αμα ξέρεις να το αξιοποιήσεις κανει παπάδες, βλέπεις kodi, stremio, youtube χωρίς διαφημίσεις, iptv κλπ οτιδήποτε έχεις και στο κινητό σου. Η χαρά του τζάμπα και άπειρες εφαρμογές. Τώρα αμα δεν ξέρεις να το αξιοποιήσεις ή δεν έχεις τέτοιο σκοπό, παρε tizen που είναι ταχύτερο, ποιο απλο (ίσως). Τα βασικά τα κάνει μια χαρα, λειτουργικό στην πραγματικότητα δεν είναι.
Βγάζουν εξαιρετικά μοντέλα και οι 2. Η σονυ θα εχει ενα κλικ καλύτερα χρώματα (είναι και θέμα γούστου αυτο). Αν βλέπεις κυρίως ευθεία κοίτα να εχει va panel (μαύρο 4 φορές βαθύτερο απο ips, προσέγγιζει κάπως εικόνα oled δηλαδή χωρίς κίνδυνο burn in, αλλά χειρότερες γωνίες θέασης). Αλλιώς κοίτα σε κανα μαγαζί αν σε βολεύει όπως δείχνει το μοντέλο που θα καταλήξεις αν εχει va, υπό γωνία, ωστε να ξέρεις αν σε καλύπτει. Διαφορετικα πας σε ips όπου οι γωνίες είναι άριστες, αλλά η ποιότητα εικόνας είναι χειρότερη του va.
Στα λεφτά που κοίτας ολες full Array είναι. Κοιτα και παλαιότερα μοντέλα. Ίδια ποιότητα συχνά στα μισά λεφτά αν βρεις ευκαιρία, γιατί οπωσδήποτε 2023?
Μοντέλα ας προτείνει κανας αλλος γιατί έχω μείνει πίσω.

Α, και η χ90l (2023) είναι το μοντέλο που αντικατεστησε το x90k (2022). Υποτίθεται ότι είναι ενα κλίκα καλύτερη. Μη φανταστείς τις διαφορές, αλλα πρεπει να είναι όντως. Δεν ξερω γιατί δεν υπάρχει. Η x90k πάντως υπάρχει και είναι και φτηνή (σκρουτζ 1200€). Αν την βρεις θα πληρώσεις πιθανότατα σχεδόν τα διπλά για καλύτερη ποιότητα 5% πιθανότατα.. Δεν λέω αν αξίζει ή όχι, απλα να ξέρεις για τι διαφορές μιλάμε.
Η χ90k έχει αυτα τα χαρακτηριστικά :
Για την l δεν υπάρχει αντίστοιχο συγκριτικο, άλλα η διαφορά ανάμεσα στις 2 είναι αυτη:

Μπορείς να πας και στην χ95κ που είναι στα λεφτά που δίνεις :

Βγάλε μόνος σου συμπεράσματα.

• Like
Reactions: Ursus and cyclades
Επειδή προσπαθώ να κάνω μια μοντα για 75"....

Γνώμη σας παρακαλώ κάποιος για την 75QN90C??

Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολλοι παραπονιούνται στα forum για κάθετες αχνές μπάρες στις Samsung ορατές σε περιεχόμενο που ένα χρώμα καλύπτει μεγάλη επιφάνεια , ακόμα και στα high end μοντέλα της για qled( διαχρονικά από το 2018 έως τώρα ), και γενικότερα dirty screen effect .

Επειδή προσπαθώ να κάνω μια μοντα για 75"....

Γνώμη σας παρακαλώ κάποιος για την 75QN90C??

Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλη είναι. Τωρα για τοσα λεφτά που έχει δεν ξέρω αν αξίζει. Πολύ φωτεινή, δε θα έχεις πρόβλημα με τα παράθυρα, αντανάκλασεις κλπ. Είναι ips οχι va. Παρα τις 720 ζώνες στο σκοτάδι θα είναι χειρότερη πχ απο τη σονυ χ95κ που έχει va, ειδικά που το local dimming δεν είναι και ότι καλύτερο. Προσωπικά αν έβλεπα ευθεία θα προτιμούσα τη σονυ. Αν βλέπεις υπο γωνια ίσως είναι προτιμότερη η σαμσουνγκ.

• Like
Reactions: Ursus

Καλη είναι. Τωρα για τοσα λεφτά που έχει δεν ξέρω αν αξίζει. Πολύ φωτεινή, δε θα έχεις πρόβλημα με τα παράθυρα, αντανάκλασεις κλπ. Είναι ips οχι va. Παρα τις 720 ζώνες στο σκοτάδι θα είναι χειρότερη πχ απο τη σονυ χ95κ που έχει va, ειδικά που το local dimming δεν είναι και ότι καλύτερο. Προσωπικά αν έβλεπα ευθεία θα προτιμούσα τη σονυ. Αν βλέπεις υπο γωνια ίσως είναι προτιμότερη η σαμσουνγκ.

QE75QN90C : VA panel+ viewing angle compensation film,45 horizontal and 20 vertical zones=900 independently dimmable zones.75S1ZU9TC.Platform: Pontus M....https://avclub.gr/index.php?threads/samsung-tv-line-up-2023.178973/post-1058852016

55"...[fwd.nl]...Samsung QE55QN90C review...https://fwd.nl/beeld/review-samsung-qe55qn90c-qn90c-serie-qled-lcd-tv/
65"...[hifi.de]...Samsung QE65QN90C test...https://hifi.de/test/samsung-qn90c-test-145614
και η QE75QN90C είναι παρόμοια με τα παραπάνω test.

Και η Sony X95K είναι με VA panel + viewing angle compensation film (marketing term Sony "X-Wide Angle").

• Like
Reactions: Ursus and sosimple