SOS Βοήθεια για ηχεία ορόφης σε κατάστημα

anakato

New member
11 August 2007
11
Καλησπέρα,
Θα ήθελα την βοήθεια σας και οσο πιο γρήγορες απαντήσεις γίνεται γιατί επείγει.
Ανοίγω ένα κατάστημα κομμωτήριο 37 τ.μ.
Οι απαιτήσεις του καταστήματος σε ήχο είναι ελάχιστες, απλά μουσική υπόκρουση αλλά καλό και ποιοτικό ήχο.
Θέλω να χρησιμοποιήσω ηχεία οροφής. Δεν θέλω να μπλέξω με ενισχυτές κλπ. και απο ότι βλέπω τα περισσότερα ηχεία οροφής έχουν πάνω καποιους μετασχηματιστές 100Volt το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι. Μπορώ να το παρακάμψω αυτό και να τα συνδέσω με τον κλασικό τρόπο πάνω σε ενα 2.1 subwoofer σύστημα?

Αυτό που θέλω να κάνω συγκεκριμένα μέσα στο κατάστημα είναι:
Ένας μικρός mediaplayer να παίζει videoclips στην τηλεόραση και να μας βγάζει τον ήχο στα ηχεία οροφής.
Και εναλλακτικά να έχω την δυνατότητα να παίζει η τηλεόραση video αλλά να έχω ήχο απο άλλη πηγή πχ. laptop, mp3player κλπ.

Οπότε χρειάζομαι να μου προτείνετε ένα καλό ζευγάρι ηχείων οροφής τα οποία να έχουν καλή ποιότητα προπαντώς (γιατί μου φέρανε κατι ηχεία 6W τα οποία ήταν άθλιος ο ήχος), και ένα 2.1 subwoofer σύστημα να τα συνδέσω πάνω σαν δορυφόρους.

Παρακαλώ πολύ όποιος μπορεί ας με βοηθήσει γιατί αύριο μεθαύριο θα πρέπει να κλείσει η γυψοσανίδα και θα πρέπει να έχω καταλήξει σε ηχεία και πόσα καλώδια να περάσει ο ηλεκτρολόγος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά κάθε βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη.

Τα συστήματα 100V είναι για επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Αν νομίζεις ότι δύο ηχεία αρκούν για να καλύψουν τον χώρο δεν θα χρειαστείς τέτοια. Δες στην ΕΤΥΤ που έχει τμήμα custom installation με πολλά τέτοια προϊόντα.

Συνήθως τα ηχεία που λειτουργούν σε 70V/100V έχουν επιλογέα για να δουλεύουν και ως κανονικά ηχεία.

Τα ηχεία που λειτουργούν με μ/σ σε μεγάλες τασεις είναι για εγκαταστασεις πολλών ηχείων με πολλά μετρα-χιλιομετρα καλώδια π.χ. ξενοδοχεία
Οπως λέει και ο Pleo μπορεις να επιλέξεις λειτουργία αλλάζοντας τις επαφές στον μ/σ, δεν νομίζω οτι γυρνάνε ολα σε 8ωμ.
Υπάρχουν εντοιχιζόμενα στα 8 και 4 ωμ χωρις μ/σ σε διδρομα με ενσωματωμένο κρος που παιζουν με κανονικούς ενισχυτές.
Αν θέλεις την αποψη μου πρεπει να πας σε 8'', το λιγότερο 6,5''
δεν ειναι καθόλου φθηνά αυτά που ''παιζουν'', ισως να σε βολευε ενα μικρό ηχείο βασης με κανονικό κουτί.
Δυστηχώς δεν μπορω να σου συστήσω κάτι συγκεκριμένο είτε της μίας περιπτωσης είτε της αλλης..για προφανεις λόγους

Last edited:
Τ
Οπως λέει και ο Pleo μπορεις να επιλέξεις λειτουργία αλλάζοντας τις επαφές στον μ/σ, δεν νομίζω οτι γυρνάνε ολα σε 8ωμ.

Συνήθως έχουν τον επιλογέα στο εμπρός μέρος και δεν χρειάζεται να πειράξεις τον ίδιο τον μετασχηματιστή.

Συμφωνώ για όχι κάτι λιγότερο από 6 ίντσες και με ξεχωριστό tweeter/γούφερ κατά προτίμηση γιατί τα πολύ φτηνά που δεν το έχουν απλά δεν ακούγονται.

Καλησπέρα,
Θα ήθελα την βοήθεια σας και οσο πιο γρήγορες απαντήσεις γίνεται γιατί επείγει.
Ανοίγω ένα κατάστημα κομμωτήριο 37 τ.μ.
Οι απαιτήσεις του καταστήματος σε ήχο είναι ελάχιστες, απλά μουσική υπόκρουση αλλά καλό και ποιοτικό ήχο.
Θέλω να χρησιμοποιήσω ηχεία οροφής. Δεν θέλω να μπλέξω με ενισχυτές κλπ. και απο ότι βλέπω τα περισσότερα ηχεία οροφής έχουν πάνω καποιους μετασχηματιστές 100Volt το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι. Μπορώ να το παρακάμψω αυτό και να τα συνδέσω με τον κλασικό τρόπο πάνω σε ενα 2.1 subwoofer σύστημα?

Αυτό που θέλω να κάνω συγκεκριμένα μέσα στο κατάστημα είναι:
Ένας μικρός mediaplayer να παίζει videoclips στην τηλεόραση και να μας βγάζει τον ήχο στα ηχεία οροφής.
Και εναλλακτικά να έχω την δυνατότητα να παίζει η τηλεόραση video αλλά να έχω ήχο απο άλλη πηγή πχ. laptop, mp3player κλπ.

Οπότε χρειάζομαι να μου προτείνετε ένα καλό ζευγάρι ηχείων οροφής τα οποία να έχουν καλή ποιότητα προπαντώς (γιατί μου φέρανε κατι ηχεία 6W τα οποία ήταν άθλιος ο ήχος), και ένα 2.1 subwoofer σύστημα να τα συνδέσω πάνω σαν δορυφόρους.

Παρακαλώ πολύ όποιος μπορεί ας με βοηθήσει γιατί αύριο μεθαύριο θα πρέπει να κλείσει η γυψοσανίδα και θα πρέπει να έχω καταλήξει σε ηχεία και πόσα καλώδια να περάσει ο ηλεκτρολόγος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά κάθε βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη.

Πιστεύω ότι δύο ηχεία για όλο το χώρο είναι λίγα, νομίζω ότι χρειάζονται το λιγότερο τέσσερα για να κάνεις τη δουλειά που θέλεις. Φαντάζομαι ότι το ύψος του μαγαζιού δεν ξεπερνά να τέσσερα μέτρα. Ηχεία που "παίζουν" είναι κυρίως αυτά που είναι κλειστού τύπου, είναι δηλαδή κλειστά από πίσω αλλά το πρόβλημα είναι το μεγάλο κόστος (150 ευρώ και πάνω) και άλλο πρόβλημα είναι το μεγάλο βάθος που χρειάζονται στη γυψοσανίδα (το λιγότερο 20 εκατοστά). Κάποια ηχεία που "παίζουν" αξιοπρεπώς είναι αυτά ( http://www.metroaudiosystems.gr/pages/uploads/File/public address/V_SERIES_LR.pdf ) το V8CA γιατί σίγουρα θα πρέπει να είναι 8". Αυτά δουλεύουν και στα 8 Ωμ. Τώρα όσο για την καλωδίωση επειδή δεν είναι μεγάλος ο χώρος δεν θα κοστίσει ακριβά να έχει το κάθε ηχείο το δικό του καλώδιο και κάνεις τις συνδέσεις όπως θέλεις μετά.