SOS εργασια για το πανεπιστημιο!!!

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Παιδια θα ηθελα τα φωτα σας!!! μια καλη φιλη (σπουδαζει ψυχολογια) εχει εργασια για το πανεπιστημιο σχετικα με το πενθος ή καταστασεις οταν γνωριζει καποιος οτι προκειτε να πεθανει, ή με δολοφονιες παιδιων, πως αντιμετωπιζουν οι συγγενεις και φιλοι αυτες τις καταστασεις και γενικοτερα ταινιες με θανατο/πενθος.. οχι θριλερ και τετοια.
Ψαχνουμε λοιπον καλες ταινιες που να περιεχουν τετοιες καταστασεις..
Οποιος μπορεσει να μου στειλει καποιους καλους τιτλους θα βοηθησει παρα πολυ και θα το εκτιμησω ιδιαιτερα.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Η θαλασσα μεσα μου

2359.jpg

Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, απ όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός, που του έμαθε τον κόσμο, του έδωσε ζωή και του την πήρε, όταν ένα φοβερό ατύχημα του επέτρεψε να ζει χωρίς να κινείται. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του. Δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο και τις εμπειρίες του: η δικηγόρος Χούλια, που τον στηρίζει στον αγώνα του και η Ρόζα, μία χωριατοπούλα πεπεισμένη ότι αξίζει τον κόπο να ζεις. Ανθρώπινη ηθική που αμφισβητείται, αμετακίνητη επιθυμία για θάνατο: η αγάπη ιδωμένη από τα μάτια ενός ανθρώπου που δε θέλει να αγαπά, που επιβεβαιώνει ότι μόνο κάποιος που τον αγαπά αληθινά θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το τελευταίο ταξίδι που τόσο λαχταρά, το ταξίδι στη θάλασσα, εκεί όπου κάποτε άγγιξε τα όρια του θανάτου.

Η μπλε ταινια

ThumbnailGenerator.ashx

Περιγραφή:
Μια γυναίκα χάνει σε τροχαίο το άντρα και την κόρη της. Κλείνεται στον εαυτό της,όταν ξαφνικά βρίσκει νέο νόημα στην ζωή της:να ολοκληρώσει την ημιτελή δημιουργία του μουσικοσυνθέτη άντρα της.Όταν η ζωή με τα κρυφά-φανερά της σημάδια μας δείχνει τον δρόμο.

Μολις με ενημερωσε η φιλη μου οτι υπαρχει χρονικο οριο να βρω ταινιες μεχρι αυριο το πρωι, θα πρεπει να δηλωσει αυριο πρωι το θεμα που θα κανει την εργασια.
Οι ταινιες πολυ καλες!!! σε ευχαριστω πολυ Άγγελε.
Αλλες προτασεις?

Το γλυκό πεπρωμένο (Άτομ Εγκονιάν)
Αυτόχειρες Παρθένοι (Σοφία Κόπολα)
Ο Επίμονος Κηπουρός (Φερνάντο Μειρέγιες)
21 Γραμμάρια (Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου)
Missing (Κώστας Γαβράς)
Don't Look Now (Νίκολας Ρεγκ, είναι λίγο θρίλερ)
Θανατος στη Βενετία (Λουκίνο Βισκόντι)
Μια αιωνιότητα και μια μέρα (Θεόδωρος Αγγελόπουλος)
Αυτές μου έρχονται πρόχειρα τώρα στο μυαλό.

Επισης αλλη μια καλη ταινια ειναι το "Le Temps Qui Reste" ο Ελληνικος τιτλος ειναι "Ο Χρόνος Που Απομένει"
αλλα δεν μπορω να βρω υποτιτλους SRT Ελληνικους μπορει καποιος να βοηθησει?