SOS Πλήκτρο SOURCE (AV)

gatosat

New member
10 June 2010
2
Παλαιότερα τη δεκαετία του 90 είχα μία SONY "ορφανή" χώρίς καμιά εξωτερική συσκευή VIDEO ή DVD, αλλά παρ' όλα αυτά το τηλεχειριστήριο της είχε ξεχωριστά πλήκτρα επιλογής για κάθε είσοδο που διέθετε, επίσης άλλη μία, που μπορούσες να προγραμματίσεις ένα αριθμητικό πλήκτρο για όποια είσοδο ήθελες.
Τώρα έχω τέσσερις TV όλες έχουν επάνω συνδεμένες το λιγότερο 5-6 πηγές PC, DVD, MEDIA PLAYER, Δορυφορικά, και Αποκωδικοποιητή mpeg4 κ.α καί αντί οι πανέξυπνες αυτές εταιρίες να βγάλουν καμιά συσκευή που να διαχειρίζεται όλες αυτές τίς πηγές που μας πλασσάρουν αφειδώς, μας δίνουν ένα τηλεχειριστήριο που ασχολείται μόνο με τα χαζοκάναλα καί μας πετάνε ένα πλήκτρο SOURCE ή AV το οποίο γίνεται τόσο εκνευριστικό ιδιαίτερα όταν από τα νεύρα σου περνάς και ξαναπερνάς το σημείο που θες να σταματήσεις και στο τέλος αντι να δεις αυτό που θες πας για ύπνο.

Ζητώ βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος εδώ γι' αυτό το θέμα γιατί τό θεωρώ από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά για αγορά τηλεόρασης σήμερα.

Kαλώς όρισες στην παρέα μας, φίλε gatosat !!! :ernaehrung004:

Δε νομίζω να υπάρχει κάποια συσκευή που να διαθέτει ξεχωριστό πλήκτρο για κάθε είσοδο, αλλά τουλάχιστον, σε αρκετές εταιρείες, μόλις πατήσεις το SOURCE ή AV, ανοίγει ένας πίνακας που απεικονίζει τις διάφορες εισόδους και έχεις την επιλογή να πλοηγηθείς και με τον σταυρό διεύθυνσης σε αυτές, πέρα από την επανειλλημένη χρήση του πλήκτρου SOURCE ή AV...

Καλησπέρα JL !!!

Η μία άπο αυτές που έχω είναι κάπως έτσι, αλλά είναι τελικά χειρότερα.
Μόλις πατάς το SOURCE που είναι κατω δεξιά ανοίγει το μενού στις επιλογές εισόδων μετά με το σταυρό που είναι τέρμα πανω ψηλά στο Control επιλέγεις είσοδο και μετά εάν πατήσεις το κεντρικό που στην αλλη TV είναι το OK και σε αυτή το MENOU έχασες γιατί ξαναβγαίνει χωρίς να εχει γίνει επιλογή γιατί το OK είναι λίγο πιο κάτω αριστερά οπότε πάλι απο την αρχή.

Τέλος πάντων δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό των κατασκευαστών.
Π.χ. παλιά είχαν στήν άκρη τό κουμπί γιά το χρονοδιακόπτη ύπνου, τώρα πρέπει να μπείς στό menou και οι περισσότεροι κοιμούνται με ανοιχτή τηλεόραση.

Last edited:
Προσωπικά, συμπαθώ περισσότερο τα λογικώς δομημένα μενού, από τα άπειρα κουμπάκια με τα "ιερογλυφικά" του παρελθόντος, αλλά γούστα είναι αυτά... :D

Ίσως μια λύση για την περίπτωσή σου, να είναι η χρήση κάποιου προγραμματιζόμενου τηλεκοντρόλ... ;)

Ωραίος ο gatosat! Και εχώ ένα κόλημα με το θέμα και προτιμώ 5 κουμπάκια παραπάνω παρά να πηγαίνω στο μενού για περισσότερες επιλογές.
Έχω LG και όταν είμαι σε AV και θέλω να πάω σε ένα κανάλι πχ 6, μου εμφανίζει μήνυμα πως αυτή η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται!
Σιγά το δύσκολο πράγμα που την έβαλα να κάνει! :twoguns: